A macedón belügyminisztérium Nikola Gruevszki volt miniszterelnök kiadatását kérte Magyarországtól – jelentette be Zoran Zaev macedón kormányfő szerdán Szkopjéban.

"Magyarország ne védjen egy bűnözőt!' – A macedónok a szökött exkormányfő kiadatását kérik
Fotó: MTI

A Szabad Európa Rádió balkáni irodájának macedón internetes oldala szerint Zaev hozzátette:

kormánya azt várja Magyarországtól, hogy mutasson példát, és ne védjen olyan bűnözőt, aki a Macedónia állampolgárainak kárt okozott. "Milyen motivációt jelentene az nekünk, tagjelölt országoknak, ha az Európai Unió egyik tagországa a bűnözők menedékévé válna, és nem tisztelné a nemzetközi gyakorlatot és a nemzetközi jogot"

- vetette fel a kormányfő.

A Vesti.mk beszámolója szerint Zoran Zaev a sajtótájékoztatóján gyávának nevezte hivatali elődjét. Mint mondta: Nikola Gruevszki egész idő alatt azt állította, hogy vállalja a felelősséget, és Macedóniáért kész börtönbe is vonulni, hogy másokat ne állítsanak bíróság elé, amikor pedig eljött a felelősségre vonás ideje, elmenekült. Zoran Zaev tagadta, hogy lett volna bármiféle korábbi politikai megállapodás közte és Gruevszki között arról, hogy utóbbi "megúszhatja a börtönbüntetést".

"Meggyőződésem szerint Gruevszki előbb vagy utóbb visszatér, és letölti a büntetését, és a bíróság előtt azokban az ügyekben is védheti magát, amelyekkel még gyanúsítják"

- fogalmazott a macedón kormányfő.

A macedón belügyminisztérium szerdán hangsúlyozta: egyetlen ok sincs arra, hogy Nikola Gruevszki menedéket kapjon Magyarországon.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, viszont a héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

(MTI)

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Orbánék értékrendjében nem bűnöző, csak pont olyan aljas korrupt gazember, mint ők! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@verőce21: Várjál. Te most ezt itt komolyan kérdezed?
verőce21
@human: Mert kellett a megelőző felkészülési idő a feladatokra. Mint M.-nél. Csak Jézus addig jármokat faragott és az embereket tanulmányozta.
human
@verőce21: Ugye vigyorogsz mikor ezt írod? Tehát Mészáros 2010-ig gyűjtöttet a tudást és csak gyűjtötte és gyűjtötte és egy napon (pont miután Orbán miniszterelnök lett) Mészáros úgy érezte már eleget tud és milliárdossá válik?
verőce21
@human: Ez a legvalószínűbb verzió, amit írsz. :)
human
@verőce21: Már azt hittem komoly. ;)
tulipan
@durbincs: : azt megy a bányalóvizelet vedelés Büdös baki ? nagyon lakkosak má a kis mondataik ? Shikarival is megy a melegsex??,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.