A költségvetésnek okozott kár meghaladja a 360 millió forintot.

Csalás és pénzmosás gyanúja merült fel egy fesztiválszervező csoportnál

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás és pénzmosás miatt nyomozást indított egy fesztiválszervező csoporttal szemben, amelyben magyar és külföldi cégek is érintettek. Ennek hatására az ügyben érintett magyar cég által idén befizetett adó összege elérte a 90 millió forintot, míg a társaság az elmúlt 5 év alatt csupán 13 millió forintot fizetett be a költségvetésbe – közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint egy fesztiválszervező csoport a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használt, és a bevétel egy részét egy szlovák társasághoz utalta. Onnan a pénzt felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlára.

A költségvetésnek okozott kár meghaladja a 360 millió forintot, és mintegy 2,7 milliárd forint a pénzmosással érintett összeg.

A NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói már lefoglaltak, illetve zároltak magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forint készpénzt és egy nagy értékű BMW-t. A nyomozás további szakaszában, nemzetközi segítséggel, sikerült egy 420 millió forintot érő szlovák szállodát is zár alá venni. Ugyancsak zár alá került egy magyarországi ingatlan, ami 210 millió forintot ér. Ezzel összesen 1 milliárd 188 millió forint vagyon biztosítja a kár megtérülését – olvasható az adóhatóság közleményében.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na, tisztára úgy működtek, mint a Rogán féle letelepedési kötvény biznisz, csak ezekben volt némi szeméremérzet, és valamennyi adót fizettek. Azt hittem súlyossági sorrendben sorra kerülnek a csalók, de alighanem a kis halakkal kezdik, aztán majd elakadnak.
cikicakk55
@nezelodo: Hidd el,hogy ezek nem Fideszes kötődésű csalások,vagy csak egy kacsa hír,hogy a hülye Magyarok lássák,hogy aki csak,lop,adót kerül azt elkapják
nezelodo
@cikicakk55: Persze, hogy nem azok, azért jár el a NAV velük szemben. A sakkal nagyobb fideszes lenyúlások, offshore hálózatok és adóelkerülések pedig már nem törvénytelenek, csak 2010 előtt veszélyeztették az ország biztonságát, amíg mások alkalmazták.
cikicakk55
Tudod nem értem miért erőlködnek ilyen hírekkel. Az emberek nagyobb része( úgy ahogy te és én is) tudjuk,hogy ez vagy kamu hír, vagy ellenzéki sumákság bukott le. 8 év alatt megtanultuk( csak nem hisszük el), hogy minden Fideszes patyolat tiszta úgy adóbevallásban,mint a vállalkozások számlázásában. Itt minden fehér galléros bűnöző csak is ellenzéki lehet, vagy Gyurcsány emúnyóvévéből való. Bízom benne,hogy minden egyes ilyen cikknél elveszítenék pár eddig Fidesznek hódoló Magyar embert. Hódmezővásárhelyen Lázár jár így. Minden egyes Márki- Zay ellen elkövetett felújításával azt éri el,hogy egyre több lakos ábrándul ki belőle. MZP például bevezette,hogy facebook- ön minden közgyűlés élőben elérhető,de aki nem látja,az bár mikor vissza nézheti. Ugyan így nyílt a város minden kiadása és bevétele. Így nem lehet semmit rákenni. Sőt! Akiket Lázár kirúgatott a munkahelyükről azokat támogatja az Önkormányzat azzal,hogy új munkahelyet keres nekik és szerencsére a városban működő legtöbb vállalkozás anyagilag is segít azokon akiket a Fidesszel való szembe állása miatt munka nélküli és tették. Lázárnak egyre kevesebb az esélye a várossal szemben.
Philasina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
nezelodo
Nézd máá, ezek a befektetési tanácsadók (stricik) alighanem a habony művek terméke, mint a karihal...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.