A pénzügyminiszter úgy véli, hogy a konstrukcióban nem az alapvető cél teljesült.

Varga Mihály súlyos vádakkal illette az utolsó pillanatban lakástakarékot kötőket

Varga Mihály pénzügyminiszter az ATV-nek adott interjújában a lakástakarék állami támogatásának megszüntetésével kapcsolatban arról beszélt, 

sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni.

A pénzügyminiszter úgy véli, mivel a legnagyobb lakáskassza-piaci szereplő a begyűjtött források kétharmadát (az állami támogatással együtt) hitelként helyezi ki az ügyfeleihez, nem az alapvető cél (lakáshoz jutás, lakásfelújítás) teljesült.

Varga szerint a törvénymódosítás nem lesz visszamenőleges hatályú, és csak a "nem tisztességes módon megkötött szerződések" esetében lehet ok aggodalomra, ez azonban nem a minisztérium hatásköre, hanem a pénzügyi felügyeleté, ami vizsgálhatja a hajrában született szerződéseket. 

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Elmész te a büdös 3,14csába közepes tudású könyvelő!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Elmész te a büdös 3,14csába közepes tudású könyvelő!
Klubtag
@Eladott Ország: ...magukból indulnak ki...hogy is volt az a külügyminisztériumi pénzecske, amit a bedőlt brókercégből az utolsó pillanatban kimentettek és csak után hagyták sorsára a betéteseket...szóval a tisztes könyvelők nevében mondom, hogy igazságtalan a párhuzam...
namihami
Nem inkább a parlamenti voksoló csicskaréteget kellene ekézned, akik egy eszement ötletet néhány órán belül törvénnyé voltak képesk szavazni? Elég volt hozzá, hogy a Vezér éjszakára bezabált hideg töltött káposztából és rosszat álmodott?
Sámannus
Szarjál te sünt Misu elvetted pedig szerinted hasít a gazdaság. most még azon is agyalsz, hogy szerződést bontass, mert a lepcses szátokkal kipofáztátok mit akartok. Ne hogy má putyin szarzsákok fújják a passzátszelet!
Eladott Ország
A lakástakarékok kinyírását célzó törvényjavaslatot, tegnap benyújtották, másnap elfogadták.
Már akkor nyomdában volt a törvényjavaslat/illetve nyomtatták, amikor még ez a bűnöző banda meg sem tárgyalta az ország házában.
papa.49
Gúnármiska kifogják nyomni a szemed tetű, gondolj arra mikor kéregetni fogsz vakon !!!
kereső
GG elkezdte,Varga Mihály folytatja:"Gulyás: Van információnk arról, hogy kötöttek visszadátumozott ltp-szerződéseket
Szóva GG azt mondja,hogy teljesen ki fogják nyirni a piacon lévő ltp-ket, mert kell a piac!! a rogánbűnözőantal féle piramisjátékosnak- a lakáslottónak.
És ezt mos megerősitette a pénzügyminiszter. Mi lesz az ltp-ben felhalmozott vagyonnal- a tagok betéteivel,amit eddig gyűjtögettek?Ki van már találva,hogyan konvertáljátok át a lakáslottóba?-és ezzel együtt hogyan nyúljátok le?
kereső
@Klubtag: 15:10 Igazságtalan? Nem ,ugyanolyan aljas dolog,amire most készülnek!!!
verőce21
Ennél a konstrukciónál már a kezdetektől fogva "nem az alapvető cél" teljesült. Ennyi pénzből még egy előszobát sem lehetett venni sosem. Még a beugróra sem volt elegendő.

Piszkos bankfeltőkésítési célból hozták létre hornék. Jól tette ez a kormány, hogy megszüntette.
Klubtag
@kereső: ...elsuhantunk egymás mellett...én azt kifogásoltam a tisztes könyvelők nevében, hogy őket Vargához hasonlítsák bármilyen összefüggésben...:o)))
kereső
@Klubtag: oké! Azt én is kikérem a tisztességes könyvelők nevében!!! Ami meg a jelenlegi pénzügyminiszterünket illeti,még harmadosztályú sem volt anno!
Philasina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
human
Évi 75 ezret sajnáltak az emberektől miközben a csapból is az folyik, hogy tanuljunk meg előtakarékoskodni. Nyilván, hogy a cél az volt, hogy Rogán lakáslottójának adjanak egy kis hátszelet.
Qqberci
Micó, elhiszem, hogy bosszantó, hogy nem sikerült mindenkivel totálisan kicseszni...
egyember
@verőce21: Sajnálom azt a bankot, ami olyan összegekkel karja magát feltőkésíteni, ami még egy előszoba vásárlására sem elég.
kereső
@human: a vajdasági magyarok meg 3,3 milla vissza nem térintendőt kapnak csak úgy Isten nevében,házvásárlásra.Valaki itt irja,hogy mihály xarjon sünt.Igen-de mindennap.
egyember
"... sok esetben nem lakáscélú, hanem spekulatív volt az igénybevétel, hozamvadász szempontok érvényesültek. Amikor sokan, tömegesen próbálnak egy 30 százalékos állami támogatást igénybe venni, akkor azt nem feltétlenül lakásfelújításra akarták felhasználni."
Mindennel vissza lehet élni ("... nem feltétlenül ..."). Törvénytelenül és törvényesen. Ez utóbbi nálunk alapvető kormányzati eszköz.
Sámannus
@verőce21: Szerinted aki ennyi pénz miatt veri a nyálát milyen ember?
A nyomorékok ettől még pontosan úgy szórhatják a pénzünket mint az ellőtt mi a baj akkor?
Mondjuk a csapot megnyitom abból is a hazugságotok folyik nem kéne erőlködni..
verőce21
@egyember: Sok kis előszobányi pénz sokra megy. Pláne, hogy évekig ott tartották a népek.
verőce21
@Sámannus: Sok kicsi pénz sokra megy. Főleg, 20 éven keresztül.
Nem kéne erőlködnöd neked, mert ha gondolkoznál, talán megsemmisülnél.
Sámannus
@verőce21: Most akkor te mit hadoválsz? Kevés vagy sok? Eldöntötted vagy csak kurvulsz itt."titkos bankfeltöltés" Akkor a lakosságot így is ösztönözték a megtakarításra. Mi a baj, hogy nem rubellel gazdálkodunk? Ha rosz lett volna akkor senki nem használta volna. Már egyszerűbben is el tudjátok lóóóópni! azé
verőce21
@Sámannus: Kellemesen felületes műveltségű vagy. :)
Sámannus
@verőce21: Ne erőlködj mert aranyered lesz csak egy rúdtáncos vagy elégedj meg azzal.
verőce21
@Sámannus: És az a felületes, kevés "műveltséged" is pártállami eredetű. :)
Sámannus
@verőce21: szaxerű fogalmazás mindenkire mondhatod, akár a kardodba is dőlhetsz.
Nessy
Ki mint él, úgy ítél! El sem tudják hinni, hogy az embereknek valóban szükségük van a lakástakarék támogatásra! Aki a mellényzsebből ki vesz kapásból pár milliót, az nem tudja elképzelni milyen nehéz évekig spórolni egy lakásfelújításra. Egy társasháznak a tető felújításra!
Ezeket nem lehet Csok és egyéb család támogatásból megoldani!
Mert ha a gyerekek felnőttek, a szülőknek akkor is meg kell ezeket oldani! Fogalmuk nincs a való életről!
verőce21
@Nessy: Kedves Nessy! Nade a társasház nem LTP-ben gyűjti a pénzét! Az magánszemélyek pénznyelője.
egyember
@verőce21: Spéci mi abban gyüjtöttük.
Zeta
És akkor nem beszélt a magánnyugdíjról, a Qestorról,a a letelepedési kötvényről, a MET ről, a taoról, stb. Ja , hogy ott nem az egyszerű emberek kerültek helyzetbe! Persze a milliárdok hol állnak ahhoz a 72 000 ft-hoz?
JAJMÁR
Vàdaskodni nagyon tudnak.A feddhetetlenek :-D csak a hátsó szándék ne lenne mindig minden mögött, mert az olyan nem szép, hogy nagyon csúnya !
Nessy
@verőce21: De bizony! A ház pályázott tetőfelújításra az önkormányzatnál, a több éves fundamenta volt az önrész. És mellékesen nem "nyeltük le" a pénzt!! Miután a 18 lakó gyermekei már kirepültek, bizony zömében nyugdíjasok vagyunk, és így lehetett becsületes közös költségfizetéssel, és jó közös képviselővel lépcsőházat festetni, tetőt rendbe tetetni. Hidd el, nem mindenki lop, csal, nyerészkedik!
verőce21
@Nessy: De akkor mindenkinek egyéni alszámlát kellett nyitni, amiben kedvezményezett a lakóközösség volt. @egyember:
verőce21
@Sámannus: (20:08) Te meg a "rúdtáncos rudadba" dőlhetsz, elégedj meg azzal! :)
papa.49
@Nessy: Lásd be hiába, minden szó !!!
Eladott Ország
Akinek még bármilyen illúziója volt azirányban, hogy a jelenleg regnáló magyar kormány, egyetlen vonatkozásban is képviseli a magyar nemzet érdekeit, vagy hogy bármilyen pici szeletében is hagyná legalább a demokrácia látszatát érvényesülni, annak ma végképp el kellene vetnie az illúzióit. Az tisztességes volt a lakástakarékok kinyírásáról szóló törvényt, máról holnapra elfogadtatni? Erről nem volt szükséges nemzeti konzultációt tartani, csak a fidesz f@szságairól?
Madácsi Pali
Hallot már ez a szakmáját elárulő gerinctelen féreg a jogállam alapját képező ártatlanság vélelméről? Ezt pedig még ők is megkapták. Egy hatályos törvény nyujtotta lehetőséggel élni nem erkölcstelen bűn, mint ahogy ezt a lenetőséget a jigalkotás minden előírását felrúgva 48 órán belül elvették.
justhpeter
Ki van adva: minden pénzt meg kell szerezni. Varga merjen ellenállni ?
KisGenyo2
Mert ezt nem ilyen barbár módon kellett volna intézni (magával az intézéssel amúgy egyet értek, de a módszerrel semmiképpen), hanem úgy, hogy 3-5 év alatt, havi néhány tized százalékkal csökkenteni a kamattámogatást. Szépen lassan kivezetni ezt a balfasz találmányt a piacról.
Desischado
Ezek minden nap megmutatják, hogy milyen mocskos férgek. És varga ehhez asszisztál. Szégyen, ami itt folyik, és asz, hogy ezt is tűri a magyar nép. De meddig még?!
kereső
@KisGenyo2: Mit jelent(tett) a lakosságnak a Lakástakarék?
Azok számára, akik nem ismerik érdemes áttekinteni, hogyan is működnek a lakástakarék-pénztári megtakarítások. Az LTP egy havi befizetésű – legkevesebb 4, maximálisan 10 éves futamidővel rendelkező – megtakarítási forma, melynél az állam minden 100 Forint befizetés után (ma még) 30 Forint támogatást ad. Az állami támogatás mellett a lejáratkor elérhető összeget a kamatszint befolyásolja, ugyanakkor ez ma – a bankbetétekhez hasonlóan – gyakorlatilag 0%. Az LTP megtakarításnak két költség eleme van: egyrészt a számlanyitási díj (mely a legtöbbször 0 Forintra csökkenthető) és a havi díj, ami 150 Forint. Ma az állami támogatás maximuma éves szinten 72 ezer Forint, melyet havi 20 ezer Forintos megtakarítási összeggel lehet elérni. Ezen 20 ezer Forintra vetítve a havi 150 Forintos díj, 0,75%-os költségtartamot jelent."Miről beszélsz? Milyen kamattámogatás?Az ltp-s támogatás erről szólt.
Eriksson
@Desischado: Érdekelt vagy az ügyletben Csillagom? Vagy csak a szokásos?
verőce21
Az LTP a bankok feltőkésítését szolgálta, egyrészt a lakosság havi állandó befizetéseiből, másrészt az állami szubvenció zsebrerakásával. A parasztot, az egyént, oda sem engedték az éves befizetés 30%-os visszaigénylésekor, ezt közvetlenül a bankok lekérték az Államkincstártól.
A magánszemélyek csak balekoknak kellettek az ügylethez, az egész úgy működött, mint egy piramisjáték.
Ideje volt ezt is megszüntetni, mint a Manyupot. (Ami viszont a brókercégeket és a maszop pártkasszát gyarapította.) - "magas működési költségek"
Eladott Ország
@verőce21: Piramisjáték a Bűnöző Rogán Tonyó, NOK-ja, a lakáslottó. a javaslatot Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke, propaganda miniszter nyújtotta be, holott a statútumrendelet szerint ő csak a politikai koordinációért és a kormányzati kommunikációért felel, a statútumrendelet szerint a lakásgazdálkodásért és lakáspolitikáért felelős kormánytag a nemzetgazdasági miniszter. Ebből egyetlen következtetést lehet levonni: ahogy tető alá hozta a letelepedési kötvények törvényi szabályozását és ahogy a kommunikációs közbeszerzéseket rendre a haverjai nyerik, ezúttal is az a küldetése, hogy a barátokat zsíros üzlethez juttassa;
a közösség tagjainak nincsen döntési joguk, azt kizárólag a szervező (azaz Rogán haverjai) gyakorolhatja, akinek kárfelelőssége is nevetségesen korlátozott, ráadásul a befizetéseket nem védi sem az Országos Betétbiztosítási Alap, sem más befektetési biztosítási konstrukció.
Van még kérdés? Érdemes-e itt még bármit is kérdezni?
verőce21
@Eladott Ország: Nem kell belelépni a lakáslottóba, ilyen egyszerű a megoldás.

De az LTP-t sem lakásvásárlásra találta ki a hornkormány, hanem bankfeltőkésítésre. Hogy ne legyen olyan nyilvánvaló és feltűnő, hogy az állam 30%-ot ad a gyűjtött betétek után a bankoknak,- be kellett vonni a népeket is. Míg lószar van gizi, veréb is van alapon.
De a verebek nem kaptak semmit, csak egy nagy hitelt a nyakukba, ha fel akarták használni a "pénzüket". Akkor pedig a bank újabb pénzt állított elő egy számítógép memóriájában saját magának! A Kivitelező számláit pedig átutalással teljesítette, legtöbbször saját magának, ha ott vezette nála a számláját a Kivitelező.
A lakossági begyűjtött pénzekből (és az Államkincstártól igényelt 30%-ból) - 20-szoros hitelt tudtak kihelyezni, lehetőleg magas kamatozású személyi kölcsönökre, áruvásárlási hitelekre, stb., A hitelezéshez pedig elegendő csak 5% tőkemegfelelési mutató!

Így aztán a lakosság feltőkésítette a bankokat, de a pénzüket a parasztok akkor látták utoljára, amikor befizették azt. Ebből lakást, csak töredékük épített, a lakásállomány nem gyarapodott. "Nem teljesült az elérni kívánt cél".
Azt nem mondom, hogy a tetőt nem javították meg néhányan, de új lakás nem létesült kellő számban! Legfeljebb azok tudták hasznosítani, akiknek már volt lakása.
Eladott Ország
@verőce21: A kormány magyarázata szerint a CSOK jobban szolgálja az otthonteremtési célokat, így ezt követően arra fognak koncentrálni ahelyett, hogy tovább támogatnák a lakástakarékpénztári konstrukciókat. Igen ám, csak az LTP egészen eddig a Rogán-féle állami lakáslottó legnagyobb vetélytársa volt, ami ezzel a kormánydöntéssel nyerő helyzetbe hozza a nemzeti otthonteremtési közösségeket (NOK) szervező céget. Vagyis megszüntették Rogánék egyetlen vetélytársát, így aki állami segítséget szeretne igénybe venni, az ezentúl az egyetlen ilyen céghez, a Central NOK Szervező Zrt.-hez fordulhat. Hát nem nagyszerű? Rogán Antal haverjai – a kormány – eltakarítja az egyetlen vetélytársat, mely ezzel letarolhatja a piacot.
Rogán és haverjai a letelepedési kötvényekkel is több milliárd forintra tettek szert, nincs kizárva, hogy ez a mostani húzás is több százmilliót jelenthet a fideszes érdekkörök számára. Hogy aztán ezeket a pénzeket, hogy sikerül igazságosan elosztani egymás között, az már legyen az ő dolguk. Egy biztos, a Fidesz ismét helyzetbe hozta egyik saját politikusát, amit a kétharmados felhatalmazásnak hála úgy tűnik törvényileg meg is tehet. Ez ma az Orbán által hangoztatott illiberális demokrácia, ahol az ország egyre gazdagabb oligarcháinak újabb és újabb lehetőségeket biztosítanak arra, hogy meglophassák saját állampolgáraikat. Nem a piacot kell szűkíteni. Egyébként szociális bérlakásokat kellene építeni, mert a fiatal házasok nem szaladgálnak milliókkal és a hitelképességük is szerényen szólva szegényes.
pctrs.network.hu/clubpicture/2/1/8/_/kusza_szem_2018041_6094.jpg
verőce21
@Eladott Ország: Megválaszoltam már egyszer, "Nem kell belépni a Lakáslottóba!" - ilyen pofonegyszerű a dolog. Ha nem lesznek új befizetők, be fog dőlni önmagától.
Azok a gyógyíthatatlan hülyék, akik eddig befizettek, pedig futhatnak a pénzük után.

A "szociális bérlakásokat kellene építeni" pedig zsákutca, minek kellene egy csomó komfort nélküli lakást építeni? Száz évre konzerválni a nyomorúságot? Van elég az országban.
Eladott Ország
@verőce21: Magyarország változatlanul az EU legszegényebb országai között hasít. Olyannyira, hogy vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP), valamint az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás (AIC) alapján egyaránt a 28 tagot számláló közösség listájának utolsó negyedében található. Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly. Ehhez képest Magyarországon az egy főre jutó GDP 68 százaléka volt az uniós átlagnak (alattunk csak Görögország, Lettország, Románia, Horvátország, Bulgária).

Olyannyira, hogy aki ma Magyarországon szegénynek születik, annak a leszármazottai is hét generációig szegénységben élnek majd. Vagyis hét generáció munkájával juthat csak el egy magyar család a szegénységből az átlagos életszínvonalig. Ezzel az európai országok közül Magyarország számít a társadalmilag legkevésbé mobil társadalomnak Európában.
Olyannyira, hogy a hét magyarországi régió közül 4 darab az EU azon 21 régiójához sorolható, ahol az EU-s átlagnak kevesebb mint 50 százaléka az egy főre jutó hazai össztermék.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/08/eurostat.jpg
Az Eurostat idén február 28-án közzétett adatai szerint óriási különbségek voltak az európai uniós tagállamok 276 régiója között az egy főre jutó hazai össztermék tekintetében 2016-ban is, a legszegényebb és a leggazdagabb régió között tovább mélyült a szakadék az előző évhez képest (Forrás: Eurostat)
Utóirat: A szociális bérlakásépítés, nem a komfort nélküli "CS" csökkentett értékű lakás építését jelenti, hanem megfizethető, korszerű ( energiatakarékos) lakás bérlését. A fidesz nevű bűnöző és politikai prostituált banda eleve konzerválja az ország nyomorúságát, szegénységét és Európától való leszakadást!
verőce21
@Eladott Ország: Ellentmondásban vagy önmagaddal! A szociális bérlakásépítés nem a "korszerű ( energiatakarékos) lakás" kategória.
Eladott Ország
@verőce21: A szociális bérlakás fogalma: A jogosultság/rászorultság szempontjából definiálva minden olyan lakhatási lehetőség (támogatás), amely azokat segíti, akik a piaci körülmények között nem tudnak lakáshoz jutni. Azaz nem azt jelenti, hogy gazdaságtalan lakásokat építünk.
A hangsúly a PIACI KÖRÜLMÉNYEKEN van. Összefoglalva a szarér-hugyér dolgoztatott polgárok soraiban nincs fizetőképes kereslet, Európa koldusai vagyunk.
verőce21
@Eladott Ország: (06:38) De csak nem gondolod, hogy a legmodernebb, legjobban felszerelt lakásokkal látják el a rászorultakat? Sőt "energiatakarékossal"? Hol élsz ember?

A "minden olyan lakhatási lehetőség"-en van a hangsúly! Budi az udvaron. Vagy közös, csoportos WC a lépcsőház mellett! - mint a VI.-VII. kerület volt tele ilyenekkel, sőt több is. Ébredjél már fel! A 2000 évvel ezelőtti Nápoly is tele volt már ilyenekkel.
Eladott Ország
@verőce21: Egyébként 2020. december 31-ét követően csak közel nulla energiaigényű épület építhető ... Mégegyszer: A szociális bérlakás fogalma: A jogosultság/rászorultság szempontjából definiálva minden olyan lakhatási lehetőség (támogatás), amely azokat segíti, akik a piaci körülmények között nem tudnak lakáshoz jutni. A szociális bérlakás fogalma nem az épületszerkezetet jelent!
verőce21
@Eladott Ország: "2020. december 31-ét követően csak közel nulla energiaigényű épület " - ezért nem fog senki a nyomorultaknak új lakásokat építeni. Mert a "minden olyan lakhatási lehetőség"-et jóval meghaladja az igény.
Fordítva ülsz a lovon!
Hellcat
@verőce21: Áruld már el nekem a 10 miliós CSOK ból most mi a faszt tudsz csinálni? Mert családi házat nem építesz az kurvaélet...de lakást sem veszel főleg nem akkorát amekkora gyerekekkel elég. Nos akkor??? Évi 72 ezer forintot sajnáltak az emberektől amit feltétel nélkül igénybe vehettél...ehelyett mondják, hogy adnak HITELT bazdmeg. Elmentek ti a fideszes anyátokba...
verőce21
@Eladott Ország: (11:15) Add át a lakásodat két hajléktalan családnak, remélem 0 energiaigényű, hogy megfeleljen nekik.
Te egy vitaképtelen faszkalap vagy, aki a saját hálójába gabalyodik bele folytonosan.
Szalai27
--=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
verőce21
@Eladott Ország: (08:07) Ezek az érveid, a Lakástakarékp. mellett?

Te egy autista, kényszeres beírogató vagy, akin nem segíthet más, csak valamilyen nagy belső megrázkódtatás, misztikus felhevülés, amiben elhamvad néhány kényszerképzeted.
Nessy
Ha belegondolok, a házban lakó 18 család, (zömében nyugdíjas, velem az élen,) egy ronda spekuláns csapat! Ugyanis a lakástakarékban gyűjtött pénzünk volt az alapja a tető javítási költségeknek!
Ugye, az nem spekuláció, amikor valakinek van pénze, és több lakást tud vásárolni, majd azokat kiadja?
Néha végig sem gondolják, hogy emberek ezreit sértik meg a véleményükkel. Vagy ki mint él, úgy ítél, Varga úr?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.