A járművezetés szakmaként elismerését kéri a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) – közölte a KSZOSZ csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény idézte Nemes Gábort, a KSZOSZ elnökét, aki kifejtette: a szövetség régóta szorgalmazza a közösségi közlekedésben dolgozók számára a járművezetés szakmai szintre emelését, ami méltó elismerése lenne annak a felelősségteljes munkának, amit nap mint nap végeznek, utasok tömegeinek a biztonságáért felelnek.

Önálló szakmaként akarják elismertetni a járművezetést a szakszervezetek

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szakszervezeti szövetség a napokban tartott tisztújító kongresszusán a járművezetés szakma szintre emelésével együtt összesen hat pontban foglalta össze a közlekedésben és az áruszállításban dolgozók problémáit és követeléseit. Példaként a megszüntetett korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj helyére lépő rugalmas rendszer európai szintű kidolgozását és magyarországi alkalmazását, illetve a külföldön dolgozó magyar járművezetők – fuvarozók – helyzetének rendezését említették.

A problémák megoldásához a KSZOSZ a magyarországi politikai pártok mellett az Európai Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezete (ETF) segítségét is kéri. Hozzátették, hogy az ETF-hez azért fordultak támogatásért, mert az Fair Transport címmel indított kampányt, amelyben minden európai közlekedési dolgozó számára egyenlő bánásmódot követelnek a bérezésben és munkafeltételekben is.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Elnézem a tömött csuklós buszokat, amint Tétényből Újpalotára igyekeznek...főleg a reggeli dugó az embert(sofőrt, gépkocsivezetőt)próbáló, de a délután sem karneváli menet...

de a vonatvezetők, a dunai menetrendszerinti személyszállító kishajók, villamosvezetők, mentősök is idegmunkát végeznek a javából...és ez csak a forgalom...az utas már csak hab a tortán..

szerintem is legyen önálló szakma a C- E- D +(troli, villamos, kishajó, stb) vezető.
Philasina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.