2011-es az eset, de mostanra ért véget a másodfokú tárgyalás.

Az elsőrendű vádlottat 4 év, a másodrendű vádlottat 2 év 10 hónap börtönre ítélte csütörtökön a másodfokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék, mert 2011-ben csaknem másfélezer cégtől csaltak ki összesen több mint 40 millió forintot internetes telefonkönyv, illetve nyomtatott és CD formátumú kiadványok készítésére.

A törvényszék közleménye szerint közokirat-hamisítás és csalás bűntettében, csalás vétségében és orgazdaság bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek a vádlottakat. Az ötödrendű vádlottra 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki. A közokirat-hamisítás miatt bűnösnek talált másik két vádlottat próbára bocsátották.

Csaknem másfélezer céget megkárosító csalókat ítéltek el Fejérben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 2011-ben megvásárolta mintegy százezer cég adatait, majd – egyik esetben egyedül, a másikban a másodrendű vádlottal közösen – a többi vádlott nevére két gazdasági társaságot alapítottak, de utóbbiak a vállalkozás irányításában nem vettek részt. Ezután előfizetői szerződést és díjbekérő nyomtatványt küldtek a megvásárolt címekre, és mintegy ezerötszáz cég összesen több mint negyvenmillió forintot át is utalt nekik.

Az előfizetői szerződésben vállalták, hogy a cégek adatait internetes telefonkönyvként, valamint nyomtatott és CD-formátumú kiadványként közzéteszik. Az internetes oldalak azonban telefonkönyvként nem működtek, a többi változat elkészítése pedig eleve nem állt szándékukban – olvasható a közleményben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philasina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
nezelodo
@durbincs: Mi van barátom, felizgat a konkurencia? Fene érzékeny lettél, talán homár vagy, hogy így idegesít?
nezelodo
@durbincs: Barátom hazudnék, ha azt mondanám, szeretem a focit. Úgy tíz éve, egy tehetségtelen focibolond még a semleges szemlélődést is kiűzte belőlem amit a labdarúgás irányában mutattam. A lányunokám pedig kaján vigyorral közli, kettest kapott dekázásból tornaórán. Mondta angolul a tanárának, hogy legalább nem zrikálja a többi gyerek, hogy kitűnő lesz a bizi, de az csak nézett, mint a vett malac, hogy mit vartyog a gyerek. Focizni biztos tud... És ma az fontos, hiszen az a húzóágazata az országnak. Pont ezzel, éppen most húzunk el Ausztria mellett, ahogy a kétkabátos kusza-szem mondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.