Egyre érdekesebb fordulatokat vesz az ügy.

Egy albán lap, a Shekulli információi szerint Nikola Gruevszki volt macedón kormányfő – akit korrupciós bűncselekményért elítéltek, ám nem kezdte meg börtönbüntetését, hanem Magyarországra szökött – a tiranai magyar nagykövetség autójával közlekedhetett – olvasható a 24.hu cikkében.

Albán lap: Gruevszki a tiranai magyar nagykövetség autójával közlekedhetett

Fotó: wikipedia Public Domain/Ruste Pavloski

Az albán lap azt is tudni véli, hogy az autó diplomáciai rendszáma CD1013A.

A hvg.hu más albán lapokra hivatkozva arról ír, hogy sajtóinformációk szerint Albániából Montenegróba ezzel az autóval juthatott ki Gruevszki. A 24.hu szerint a Kanal5 macedón lap úgy értesült, hogy Gruevszki egy éjszakát a szkopjei magyar nagykövetségen tartózkodott (ezt a nagykövetség sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta), és névre szóló útlevelet is kapott.

Hogy Macedónia és Albánia közt hogy közlekedett a volt macedón miniszterelnök, arról egyelőre nincs biztos információ: vannak olyan teóriák, miszerint a zöldhatáron át ment Gruevszki, más elképzelések szerint már itt is segíthette a magyar nagykövetség gépjárműje.

Az Átlátszó szerint az ősszel Orbán Viktor utazásai során feltűnt osztrák luxusrepülőgép november 14-én Bécsből Budapestre, majd onnan Belgrádba ment, ahonnan Budapestre tért vissza. (Gruevszki ellenben már 13-án arról posztolt a Facebookon, hogy Magyarországon van.)

Csütörtökön a 24.hu újságírója megkérdezte Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy miért kapott különleges bánásmódot Gruevszki (aki útlevél nélkül érkezett az országba, mivel azt a macedón hatóságok már korábban bevonták, ám Budapesten várhatja meg a menedékjogi kérelmének elbírálását) szemben azokkal, akiknek ezt a tranzitzónákban kell kivárnia a hatályos magyar törvények szerint.

A magyar kormányfő a felvetést azzal hárította, hogy:

Ez egy jogi kérdés, hát forduljon a jogászokhoz.

Orbán Viktornak egyébként jogi végzettsége van.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Eriksson: Nem értem hogy nem tudod összerakni a képet. A muki bejelenti, hogy már Magyarországon van. Azaz tisztában volt vele, hogy felfedheti hollétét, mert védelemben fog részesülni, nem fogják kiadni. Erre kizárólag Orbán adhat garanciát (jogállamban nem). De még maga Szijjártó is elismerte, hogy külön bánásmódban részesítik az illetőt. Ezt Orbán engedélye nélkül nem tennék. És végül 99% kizárt, hogy partizán akcióval vitte volna valaki át az albán határon diplomata autóval az illetőt. Ezt valaki jóváhagyta és sejthető Orbán engedélye nélkül egy szalma szálat nem mer senki odébb tenni a külügynél.

Na erre azt mondani, hogy 99% hogy Orbánnak nincs köze a szöktetéshez, hát elég vakmerő mutatvány.
Eriksson
@human: Igazad van, én is így gondolom. Ha Orbán nem vállalja fel a védelmét, akkor nem lehetne Magyarországon az exminiszter. Ez egyértelmű.
Félreértettem a kérdést, a 99%-ot arra tettem volna, hogy tud róla.
Elnézésedet kérem.
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.