Már elkészültek az első tervek az állam nyugdíjpiacra történő belépéséhez – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön az Echo TV Napi aktuális című műsorában.

A pénzügyminiszter kifejtette:

olyan nyugdíj-előtakarékossági kötvényt szeretnének majd kibocsátani, amelyet kicsit kedvezőbb hozamokkal tudnak a takarékoskodók nyugdíjas korukban visszaváltani, a járulékukat élvezni.

A mostani nyugdíj-előtakarékossági számla (nyesz), önkéntes nyugdíjpénztár és egyéb formák mellett lehetőségnek kellene lennie arra is, hogy az államadósság-kezelés részévé váljon az ilyen típusú előtakarékosság, ilyen rendszerek máshol is működnek – tette hozzá.

A harmadik negyedévi 5 százalékos GDP-növekedést kommentálva megjegyezte, hogy ilyen magas ütemű bővülésre az elmúlt két évtizedben csak kevésszer volt példa. Hozzátette, van még tér a további növekedésre.

Gyanúsan sok lakástakarékot kötöttek az utolsó két napon

Annak kapcsán, hogy a lakástakarékok az utolsó 48 órában 140 ezer új szerződést kötöttek, kifejtette: a kormánynak nincs jogköre arra, hogy vizsgálja ezeket a szerződéseket, a felügyeletnek van rá lehetősége. A miniszter szerint azonban

mindenképpen szokatlan, hogy a szerződések száma két nap alatt az 1,4 milliós állomány 10 százalékával bővült. Hozzátette, ez jövőre plusz 8 milliárd forint többletkiadást jelent az államnak.

Úgy vélekedett, ez mutatja, hogy sok szerződéskötőnél nem feltétlenül a lakásfelújítás, -építés volt a legfontosabb cél, hanem a 30 százalékos állami támogatás volt a vonzó. Hozzátette, Németországban 4 százalék, Ausztriában pedig 1,5 százalék a támogatás mértéke, és ott is van a támogatásnak felső határa.

Ehhez képest a magyar lakáskassza állami támogatási rendszere nagyon bőkezű volt, amin változtatni kellett, mert más célra használták fel – mondta.

Megszűnik a kulturális tao-rendszer

Beszélt arról is, hogy a kormány mérlegelte a társaságiadó-kedvezmények (tao) eddigi tapasztalatait. Úgy döntött, hogy a kulturális tao rendszere a visszaélések nagy száma miatt a jelenlegi formában megszűnik, helyette olyan pályázati rendszer indul, amelyben a szakminisztérium a korábbi kulturális tao nagyságrendjének megfelelő – 2017-ben 35-37 milliárd forint – támogatást biztosít.

A sportcélú tao esetében pontosításokat hajtottak végre. Eddig szinte korlátlan mértékben lehetett igénybe venni sportcélú belépők vásárlására az ilyen típusú kedvezményeket, ezeknél most felső határt állapítottak meg.

Szeretnék meghatározni a sportcélú tao igénybevételének maximális határát is.

Lehetővé vált továbbá, hogy az ilyen típusú támogatásokat a sportlétesítmények üzemeltetésére, fenntartására is igénybe lehessen venni – ismertette a miniszter.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És természetesen Mészáros bankja lesz a legalkalmasabb az új nyugdíjrendszer milliárdjainak kezelésére. Egészségügy? Ott Tiborcz magánklinikái várják majd tárt karokkal az életben maradni vágyó, de ezt megfizetni képes pénzzsákokat. A turizmus természetesen Ráhelé. Az oktatás pedig ... milyen oktatás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
De ugye nem a Gabika?
Akkor ég veled nyugdíj, hasonló sorsa lesz, mint magánnyugdíjnak.
creativehun
Az is egy retardált balfasz aki egy petákot is önként rátok bíz. A jelenlegi magyar államnál rosszabb gazdát nem tudok elképzelni a pénzem kezelésére!
human
És természetesen Mészáros bankja lesz a legalkalmasabb az új nyugdíjrendszer milliárdjainak kezelésére. Egészségügy? Ott Tiborcz magánklinikái várják majd tárt karokkal az életben maradni vágyó, de ezt megfizetni képes pénzzsákokat. A turizmus természetesen Ráhelé. Az oktatás pedig ... milyen oktatás?
Yoda69
Van elég sok fideSS birka, majd azok tarhalnak nektek.
papa.49
Tehát akkor még sok is a nyugdíj amit kapunk, igaz tetűmiska ???
Ahová ti beteszitek a mocskos mancsotokat, ott AZ EMBEREK CSAK RÁBASZNAK !!!
justhpeter
Aki ezeknek bedől, azt ki kell tömni fűrészporral és húgylével és szoborként kiállítani a főtérre, mert ritka nagy barom.
nevemnick
Azt írja ITT valaki:
,,Az állam nyugdíjpiaci megjelenése garancia a pénzünk biztonságára."
- aha, fenyegetéssel átléptette a nyugdíj előtt állókat az állami szektorba, a pénzüket elsíbolta, majd Bözsi utalványokkal adná vissza a pénzt, KB. SZEMÉLYENKÉNT 45 ÉVIG! Aztán az agylágyulás folytatásaként írja, hogy ,,Igen sok magán cég csődölt be ELLOPVA a befektetők pénzét."

HÚZD MÁR KI A FEJEDET A SEGGÜKBŐL!
Eladott Ország
Tulajdonképpen a több mint 3.000 milliárdnyi magánnyugdíjpénztári vagyon államosításával a kormány további adósságot termelt ki magának (vagy a következőknek), amit egy ideje már feltehetően szintén törleszteni kell, és majd egyre többet. Mert hogy már elkezdtek, elkezdenek nyugdíjba menni azok, akik (félelmükben, elrettentve, megzsarolva) visszatértek az állami nyugdíjrendszerbe és azoknak, immár a magánkasszák helyett az állam kell hogy fizesse a teljes nyugdíjat, vagyis az eredeti felállás szerinti 75%-os állami nyugdíj helyett nekik már 100%-os állami nyugdíjat kell fizetni. Ez egy olyan adósság, amit hivatalosan nem államadósságként tartanak nyilván. Ez itt maradt, marad a jövő évek, évtizedek költségvetési terheként, miután elhabzsidőzsizték több mint 3 millió magyar állampolgár több mint 3 ezer milliárdnyi (fejenként átlag 1 millió forint) nyugdíjvagyonát, nem tudjuk mire, amit pedig vissza kell ám fizetni… lassan-lassan nyugdíjként mégis. Kérdés hogy kikre hárul majd mindez, már a szinte teljesen üres spájzból…TUDTA?
Hogy a 13. nyugdíjat 2003-ban a Medgyessy-féle kormány vezette be?
Hogy a 13. havi nyugdíj bevezetését a fidesz nem szavazta meg?
Hogy Orbán Viktor igazolatlanul hiányzott a szavazásról?
Hogy ottrohadjanakmegaszocialisták má’ megint, mert elvették a 13. havi nyugdíjat!
maci0427
Ebből is látszik az, hogy a kormány 2030. -ig tervez , ezt mondták , de mivel gyakorlatilag nincs normális baloldal, illetve szétaprózódnak kisebb pártocskákra, így akár 2042 -ig is tervezhet , mert soha nem lesz leváltva választások útján ! Más meg elképzelhetetlen, így tervezgethet nyugodtan ! Mindenki a Parlamentből fog nyugdíjba menni , de a baloldal is egészen jól el van a jó kis pénzükkel fizikai munka , na és teljesítmény nélkül !!!
staro2
A jelenlegi magyar kormányra pénz bízni, hosszú távra (rövidre is) csak a hülyék befektetése lehet.
Egyszerűbb kidobni az ablakon..
Csizmás Kond
...erre pont illik az a közmondás,..tégy jót a kutyával és megugat érte...
simmering73
Ki itt maradsz (ebben az orszzágban) hagyj fel minden reménnyel.
Clavigo
Szép baleset lesz... mint minden,,amihez ezek a mocskok hozzáértek.
Gauntlet
a mire? az már most az övék, minden alternatív megoldást kinyírtak!
nezelodo
Na figyelem majd, mekkora lesz a hiszékeny hülyék tolongása, akik még nem tanulták meg, mi lesz annak a pénznek a sorsa,amit tisztakezűékre bíznak.
Peller Anikó
Ti már beléptetek a nyugdíjpiacra. El is tűnt 3000 000 000 000 forint.
maci0427
@simmering73: De lesz ez még rosszabb is, amikor majd 20-30-40 év múlva, meg fog változni Magyarország népességének létszáma, összetétele és aránya ! Érted, hogy mire gondolok,ugye ???
maci0427
@Peller Anikó: És nemsokára jön a 67 -éves nyugdíjkorhatár bevezetése is !
eszegfu
@nevemnick: 7:15 Azt még hozzáteszem, hogy a MGNY pénztárak nem mentek tönkre, hanem egy tollvonással "einstandolták" az összes pénzt, nem maradtak ügyfelek, tehát megszüntek.
KisGenyo2
"a kormánynak nincs jogköre arra, hogy vizsgálja ezeket a szerződéseket" Mennyi mindent csinálnak amire nincs! XD
KisGenyo2
Amúgy nem rossz ölet, így a NER-hívők pénzét tudják majd ügyesen ellopni! ;-)
magyarbakancs
"Készüljünk! Az állam belép a nyugdíjpiacra"
Ezt is lenyújtok mint a magánnyugdíj pénztári megtakarításokat?
Hellcat
Előbb kerítsétek elő a lenyúlt manyup pénzeket...
namihami
@justhpeter: De csak Felcsút-cityben. Kár lenne a többit elcsúfítani. És ott is csak a falu bizonyos (stadion, Gazda viskója, é3szárosputri) előtt.
Macskaszem
Manyup pénznek már a nyakára hágtak, muszáj valahonnan megint szerezni, mert az étvágy egyre nő, az ellopható pénz meg fogy, főleg, hogy az unió sem akarja már pénzelni a nemzeti maffiát..
Eladott Ország
@Shikari: Csak a magyarok többsége nem azonos a fidesszel, még rendszerszintű választási csalás után sem!
steve82
@Shikari: Kamuzzál csak. Vedd már észre, hogy senkit nem érdekel amit ide hánysz az oldalra!
kereső
És természetesen kell az ltp-ben lévő felhalmozott tőke IS!!
desiro
Na megyek a Bankba és kiveszem az összes pénzemet, aztán átváltom valutára...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 10:41 Helyesen:
A kormány mindent megtesz a magyarok ellehetetlenítése érdekében. Van, akinek ez nem tetszik, de az agyhalott fideszesek+shikari a román szekus cigány csak üdvözlik ezt a lépést!
vukkocska
Csak nem üresedik a kassza és a zsebek? Megint gyűjtenek, hogy legyen mit lenyúlni,mint a 3000 milliárdot. Ha a birkáknak ez kell, megérdemlik. Mert normális ember már nem ugrik be a bizniszükbe.
human
@desiro: Én még azon gondolkodom, hogy Németországban nyitok számlát. Kezd eluralkodni rajtam a paranoia, hogy egy nap csak úgy "nemzeti hozzájárulás" címmel leemelnek X%-ot a számlámról.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@Shikari:Mit ugatsz majom? 2 559 192 voksot kapott a Fidesz az országos listán.Az ellenzéki pártokra összesen 2 614 176 szavazat érkezett
Pálinkafőző Rézüst
belép? Inkább belelép... Amibe eddig beleléptek, minden szar lett... :((( oszt jónapot...
nevemnick
@KisGenyo2: (08:34) azért emeltem ki nagybetűkkel. :D
nevemnick
@eszegfu: (08:34) azért emeltem ki nagybetűkkel. :D
@KisGenyo2: bocs, :D
nevemnick
@Shikari: ismétlem, hogy megragadjon a fejedben:

,,faszikám, akik orrba-szájba nagy hanggal ordibálják a hazafiságukat, magyarságukat/nemzeti érzésüket, azok a szememben nem mások mint bohócok, akik minden aljasságra képesek. A hazafiasság és a magyarság/nemzeti érzés az az emberben belül van, a szívében és az lelkében, és nem a nagyívű szövegelésében.
A hozzád hasonló emberek örülhetnek, hogy mint ,,gyütmentet" nem ebrudalunk ki az országból.
De ami késik, az hamarosan eljön..."
Nessy
@Shikari: Tudjuk! A MANYUP is úgy meg lett "védve", hogy azóta se látja senki!
Az "öregségi ellátásról" inkább csak egy elme szoc. otthonba tartsatok előadást! Akár csak az idős hozzátartozók ápolási díjáról is!
A tudatos valótlan állítást még a Tízparancsolat is bünteti.
nevemnick
@Shikari: csak úgy mondom: ideje már alapállásba tenni a pofádat, mert te nem magyar vagy, hanem egy senki, aki csak magyar szeretne lenni.
nevemnick
@Shikari: kapd be bodzagyűjtő, egyáltalán tudsz valami mást is? Na persze ezen kívül amit a Lendvai utcában a szemináriumon sulykoltak abba a nyakadon lévő légüres térbe ? :D :D
nevemnick
@Shikari: ajaj, nagy a baj nálad, te népművészeti füles agyagkorsó. Nagyon nem sajnállak, sőt egy kicsit sem. :D
csak úgy....
@Shikari: cs.tibi laci a szellemi fogyatékos. :(
eszegfu
@Shikari: 13:22 Valóban a duma az volt, hogy a nyugdijalapba megy és minden embernek külön nyugdijszámlát nyitnak. Na most ezt nem igazán igy történt... a 3.000 milliárd 44 %-a ment a nyugdijalapba, 201 milliárd értékben részvényt vett az állam, igy tőzsdei vállalatokban szerzett tulajdonrészt, 1376 milliárd eleve állampapirban volt (a MGNY pénztárakat törvény kötelezte, hogy a pénzük hány %-át hol tarthatják, vagyis a ptári vagyon 51 %-a magyar állampapir volt!), tehát csak "bevonták", igy ebben az évben 4 %-kal csökkent az adósságráta, de még 96 milliárd jutott a költségvetésnek is "elköltésre". Akkor hogy is van, hogy a MGNY pénze a nyugdijalapba került?! Ez csupán költői kérdés volt... csak szerettem volna, ha tudatában lennél ennek és akkor talán nem "kiabálnál" badarságot.
Nessy
@Shikari: Nem oda került. Az MNB-nél van állítólag külön soron, már ami még meg van esetleg.
Engem már nem éríntett a magánnyugdíj. Nekem elég volt a 90-s évek degressziv nyugdíjszámítása, és az I. Orbán kormány bér befagyasztása! " Áldassék a nevük"!És látva, hogy most milyen szinten "törődnek" az idősekkel, betegekkel, rokkantakkal!
Egy csörgő kígyóban több humánum akad, mint az egész státuszkeresztény kormányzatba!
A "liberálfasiszta nyafogás" szövegtől kérlek kímélj meg, inkább ne válaszolj!
kokopelli
@Nessy: Nincs vita,mert "L' Etat,c'est moi"-mondja a petrencétől kikupálódott cigány-
gyerek a vitatkozókra szólva,ha a pénzükről van "nagyba.szó" !!!
Csizmás Kond
...azok az elégedetlenkedők a cirkuszisták aki naponta ötvenszer leírják, hogy a kormány ellopta a nyugdíjalapot gondolkoztak-e azon hogy a szüleinek ki fizeti a nyugdíját ?...mert nem tudják mit beszélnek csak írnak írnak...
Nessy
@Csizmás Kond: És ha azok a szülők nem dolgoztak volna, mit lehetett volna privatézilni?
Csizmás Kond
@Nessy: ...dolgoztak de a nyugdíjrendszer nem úgy volt kialakítva, hogy amit tőlük levontak az megmaradjon hanem úgy, hogy egyiktől levonták és odaadták a másiknak...ezért addig amíg él olyan ember aki állami szektorban dolgozott addig kell legyen olyan is aki oda fizet...de szerintem ezt aki ennyi év alatt nem értette meg ezután sem fogja...
kissé felnőttem
kiürült már a 3 000 milliárdos évekkel ezelőtti? el a kezekkel a nyugdíjamtól sose elég a lopásból,
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
kereső
@eszegfu: 14:48, mondjuk ott is lett volna a helye, mert amit "megvédtek", az a munkavállalók 8 %-os nyugdijjárulékából jött össze. Tehát magánvagyon volt!!! -amit elloptakUgye egy részéből MOL részvény lett,amit visszavásárolt az állam az oroszoktól,-mondjuk bukott is rajta rendesen az árfolyam miatt- de azt most oda adják a Corvinust működtető alapitványnak,vagyonként.
tulipan
@Shikari: Érdekelt vagy a buliban, mi? Te antimagyar vándorcigámy??
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 11:58
Te ugatsz,faluvégi sátorlakó román cigány.
Nagy lett a pofád.Sikerült gerincre fektetni valamelyik rokonod?
Neked úgyis mindegy nő,férfi gyerek.
Az nálatok román oláh cigányoknál a természetes viselkedés.
desiro
@human: Egy ismerősöm mondta az ő számlájával történ ilyen.
Sámannus
Vasvillával fognak kampányolni. úgy szórják majd a ruszkiknak a kampánypénz mint a pelyvát.
desiro
@Shikari: Mit lepleztél le TE SZERENCSÉTLEN AGY HALOTT???
eszegfu
@kereső: 17:53 Abban egyezik a véleményünk, hogy ellopták, ill. egy "elegáns mozdulattal" elvették. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy aki MGNY tag volt, annak a levont nyugdijjárulékának egy része oda ment és kisebbik része a költségvetésbe, mig a tagság nélküliektől levont teljes egészében a költségvetésbe ment. Igy tehát a kirovó-elosztó rendszer alapján sokkal kisebb mértékü volt a MGNY tagok, mint a nem tagok "vállalása" az akkori nyugdijak kifizetésében. Vagyis amig a tagok "gyüjtögették a magánvagyonukat" a pénztáraknál, addig a nem tagok levont járuléka ment a nyugdijalapba és ebből finanszirozták a nyugdijak kifizetését. Én nem igazán éreztem "magánvagyonnak" -- inkább valamilyen szinten igazságtalannak -- viszont ez akkor törvény volt, ennek alapján "mondott" le a költségvetés ezekről a pénzekről... Nem lett volna szabad elvenni, mert ma már esetleg a nyugdijba vonulók csak a nyugdijuk felét kapnák az államtól, a másik felét a MGNY pénztártól, máris nem hiányozna annyi a nyugdij alapból. Igy viszont "megették" a jövőt!:(( És persze elmaradt a nyugdij reform is!!
menekült
@Shikari: " Az állami nyugdíjalapba került a pénz! "
Ezt a hazugságot meg ki dumálta be neked?? Vagy annyira ostoba vagy, hogy minden orbitális hazugságot beveszel, amit imádott hazug kormányod előad? Egy fillér nem került a lenyúlt manyup pénzekből a nyugdíjalapba. Kilencedik éve megy a magyarok kifosztása. Hogy téged ez nem érdekel, vagy nem vagy magyar, az ezen nem változtat.
menekült
@eszegfu: 44% a nyugdíjalapba ment? Ezt most hallom először, de lehet, hogy így volt. Mégis, honnan tudni ezt a 44 %-ot?
eszegfu
@menekült: 19:53 Én is ugy emlékeztem rá, hogy ezt a pénzt "eltapsolták", most rákerestem, több cikket is elolvastam, igy találtam ezekre a számokra. Sajnos a linket nem mentettem el.:( Az is előfordulhat, hogy ez a megjelenő első cikkek egyike lehetett, ahol még csak ennyit lehetett tudni, aztán a későbbiekben -- szokás szerint -- kiderült a turpisság. De ha ez az igazi arány, akkor is elég "sovány" vigasz a 44 %, meg hát az, hogy kb. 10 éven keresztül ezt a pénzt "nélkülözte" a költségvetés, ez a kormány meg secperc elverte!!
menekült
@eszegfu: Biztos, hogy tényleg a nyugdíjalapba került? Mert lehet, hogy az csak terv volt, ami valami miatt nem sikerült. Bár, valamit tényleg be kellett volna oda tenni, mivel, ahogy mondod, ez az összeg 10 éven keresztül nem a nyugdíjalapba folyt be.
Jozefina
Ha az állam lépbne be az ok, de ha orbán-mészáros maffia az már nem!!!???
creativehun
Kurva nagy félreértések vannak itt látom.A MNYP megalakulásáról szóló 1997-es törvény lehetővé tette az un. három pilléres nyugdíjrendszer létrejöttét. Ez gyakorlatilg az állami nyugdíj rendszer a magán nyugdíjpénztárak és az önkéntes nyugdíjpénztárak által alkotott hármas lett volna az a három pillér amely együttesen szavatolta volna a majdani nyugdíjasok megfelelő színtű nyugdíj kifizetéseit. Mivel egy növekvő átlagéletkor csökkenő lakosság arány mellett a jelenlegi rendszer nem tartható fenn hosszú távon.Ezt sikerült a kormánynak tönkretenni egy tollvonással amikor feneketlen pénzéhségükben rátették a kezüket a 3000 Mrd forintos MNYP vagyonra.Ezzel a lépéssel egyrészt megingatták az emberek bizalmát a rendszerben és ezzel csökkentették a takarékossági hajlandóságot..másrészt a probléma eszkalálódott..mivel az eltelt idő alatt az arány egyre rosszabb lett! Egyre kevesebb munkavállaló fizet be egyre kevesebb pénzt amelyet a hosszabb átlagéletkor miatt egyre több nyugdíjasnak kell szétosztani. Ennek három lehetséges megoldása van..és nincs több! 1,Emelik a nyugdíjkorhatárt 2, Emeleik a befizetett nyugdíj járulékokat 3, Csökkentik a nyugdíjakat. Mivel a fizetésekre rakódó elvonások tekintetében amúgy is élen járunk ezért a magasabb elvonást eddig még egyetlen kormány sem merte felvállalni. A nagy számú nyugdíjas korú potenciális szavazó miatt a nyugdíjak csökkentése sem olyan döntés amelyet egyetlen kormány is meg mert volna lépni...így aztán marad a nyugdíj korhatár emelés mint egyetlen járható út a jelenlegi helyzetben. Minél tovább húzzák..a helyzet annál rosszabb lesz.
Eladott Ország
A fidesz új Alkotmánya szerint az államnak eztán nem kötelessége TB-ellátást, valamint nyugdíjat biztosítani állampolgárai számára - merthogy már nincs az Alkotmányban olyan passzus, amely erre kötelezné.
youtu.be/rvkpgABMYgQ
kereső
@eszegfu: értem amit irsz, de!! Anno selmeczi szenátor nem azzal kampányolt és az egész fidesz,hogy a magánnyugdijpénztárak eltőzsdézték a TAGOK vagyonát? Erről szólt a fáma. Márpedig ,ha a tagok vagyonáról van szó- az kőkeményen magántulajdon/ hiszen a Tv. még az öröklés lehetőségét is megadta-örökölni meg meg lehet?/.Egyáltalán az a hivatkozás,hogy hiányzott a nyugdijalapból nem álllja meg a helyét- hiszen akkor még!!! a munkáltató által befizetetett "társadalombiztositási hozzájárulás- a TBJ!!! nyugdijalapba befolyó része biztositotta a nyugdijak kifizetését- az államnak évente mintegy 1,5-2 milliárddal kellett ehhez hozzájárulni.Ami meg az állami biztositékot illeti: az egyéni nyugdijszámlák állami létrehozásának igérete,szintén azt erősiti,hogy tudták ,magánvagyont nyúlnak le.
Nem véletlenül van az MNB mérlegében a mai napig a kötelezettség oldalon az a meg nem nevezett közel három milliárdos összeg,amiről csak hadova folyt,hogy az mi!
Na az alaptörvény 2012 hatálybalépésével megszünt a dilemma,hiszen olyan ,hogy "Társadalombiztositás" nincs Magyarországon ez időponttól kezdődően-megszünt 120 év után.
És ezt erősiti a TBJ munkáltatói megszüntetése is- van szoc.hó adó,ami ma még papiron meg van bontva eg.biztositásra-és nyugdijalapba történő befizetésre. De csak idő kérdése,hogy ez megszűnjön ilyen formában,és varga pénzügyminiszter minapi bejelentése csak azt erősiti,hogy az állam teljesen ki fog vonulni a nyugdij finanszirozásból-mindenki magának gyűjt,de most már csak az állmaon kereztül-és majd matolcsy fogja eltőzsdézni a befolyt összeget. Lesz-e állami garancia?,vagy ha lesz is ér-e valamit? Az eddigieket látva ,én azt mondom,hogy nem!
És van nyugdij egyéni számla-mindenki megnézheti magának a befizetéseit,ha van ügyfélkapuja, csak az a nagy kérdés-mely időponttal kezdődik!!!
Nessy
@kereső: Állami garancia? Ugye Te sem gondolod komolyan! Ahol két nap alatt lehet megszüntetni állami támogatást, ahol a törvények ante datálása nem probléma, ahol a törvények arra vonatkoznak, akikre a kormány gondol, ott az államnak hinni, és abban bízni irreális dolog!
kereső
@Nessy:" Lesz-e állami garancia?,vagy ha lesz is ér-e valamit? Az eddigieket látva ,én azt mondom,hogy nem!"-nem mondtam mást,mint Te-és egyetértünk.Aki hisz a maffiának,az már nem a saját kis agyával gondolkodik, annak az agya helyén a fidesz van.
kereső
sztarklikk.hu/kozelet/2019-a-kulhoni-magyar-gyerekek-eve-lesz/344435- "2019 a külhoni magyar gyerekek éve lesz"-mondta ki a MÁÉRT.Tessék mondani a "külhoniakba" beletartoznak azok a gyerekek is,akiknek a szülei 2010 óta vándoroltak ki Magyarországról- a mi gyerekeink,a mi unokánk! A mi adónkból nekik jut-e valami?
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 05:20
Nagy pofád,de ha itt balhé lenne az ilyenek min te szarná tele a gatyáját.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 20:48
Én az ilyen hülyéken mint te vagy szórakozom,nem kötözködöm.
Az a tömény seggnyalás amit művelsz nekem eléggé vicces.
Qqberci
@Shikari: Kötözködjön vele a Setét Lajos!...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 06:52
Ne írj hülyeségeket .
Cáfolatnál indokolj.Támaszd alá.
A hülye kinyilatkoztatásaid nem érdekelnek.
Egyébként meg miért járkálnánk a nyomodba,amikor mindenki látja amiket ide írsogálsz.
Válaszolunk rá,az írásaidra ennyi.
Viszont a te szavaiddal élve,ha nem tetszik csomagolja a bőröndödbe és elhúzhatsz innen.
Viszont nem megyünk érted.
tulipan
@Shikari: Ne hidd! Csak sokan kissé reménykednek, hátha mégsem vagy annyira sötét, minf a haverod Durbincs!
tulipan
@Shikari: Na látod, az a gyűlőlölködő pedig éppen te vagy, mert Te emlegeted!!!
tulipan
@Shikari: Lehet, hogy a halál jár a nyomodban???
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 07:54
Talán fussál neki mégegyszer annak amit leírtam,háha megérted.
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 19:03
Nekem nem kell.Neked van üldözési mániád,román fideszes fasszopó.
Tudom csomagoljak,mert jönnek értem,aztán elvisznek a táborba.
Itt is csak azt tudom írni:táboroztasd a román kurvaanyádat te kis fidszes faszt szopó
román geci.
tudode
Már egyszer sumákban becsámpáskodott
.
www.youtube.com/watch?v=A6BOwCtmhTU
.
Repetázik ebbűl is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.