Karbantartás miatt mindkét hétvégén pótlóbusz közlekedik a teljes vonalon.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint "2018. november 17-18-án és 24-25-én (hétvégén) a hév helyett H7-es jelzéssel a Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbusszal utazhatnak.

Az autóbusz a Boráros térnél a 23E járat felszállóhelyéről indul, majd a Soroksári út – Kvassay Jenő út – Weiss Manfréd út – Kossuth Lajos utca – Szent Imre tér útvonalat járja be.

A Szent Imre térnél a Kossuth Lajos utcán (a buszvégállomásnál) és a hévállomás mellett lehet a pótlóbuszra felszállni.

A Karácsony Sándor utca és a Csepel H megállók megközelítése a Szent Imre tértől egyéb járatainkkal lehetséges. A Szigetszentmiklós felé közlekedő 38-as buszcsalád járatainak egyes kora reggeli és késő esti indulásai a csatlakozások biztosítása érdekében pár perccel későbbre tolódnak" – áll a közleményben.

November utolsó két hétvégéjén el lehet felejteni a csepeli HÉV-et

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Christo

A MÁV-HÉV Zrt. közleménye kitér a pótlóbuszok díjszabási tudnivalóira is.

Eszerint a "H7-es HÉV-vel párhuzamosan közlekedő BKK-autóbuszjáratok a vágányzár ideje alatt pótlóbusznak minősülnek a Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között, az alábbiak szerint:

- a 38-as, 38A, 138-as, 238-as autóbuszok Csepel, Szent Imre tér és Csepel H között,

- a 35-ös és 36-os autóbuszok a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Völgy utca között, a Szent Imre tér felé pedig a Kossuth Lajos utca (Völgy utca) és a Szent Imre tér között,

- a 148-as és 152-es autóbuszok a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Széchenyi István utca, a Szent Imre tér felé pedig a II. Rákóczi Ferenc út és Szent Imre tér H között,

- a 151-es autóbusz a Szent Imre tér felől a Szent Imre tér és a Széchenyi István utca, Szent Imre tér felé a Kossuth Lajos utca és Szent Imre tér H között,

- a 159-es autóbusz Csepel, Szent Imre tér és a Völgy utca között.

A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A H7-es jelzésű pótlóbuszról a fent említett autóbuszokra vagy ellenkező irányban történő átszállásoknál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni.

A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számháló nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számhálóval ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számhálóval rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak" – áll a közleményben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
És ez megy 2002 óta. Ennyi idő alatt újra meg lehetne építeni a transz-szibériai vasútvonalat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2020. April 5., 19:09
El kéne fogadnunk: bárki elkaphatja a koronavírust
Szórakozás - 2020. April 5., 18:51
Emilio rászedte Bíró Icát