Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit Macedóniából való kijutásában – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-vel, a "sajtóban megjelent feltételezésekre és álhírekre" reagálva.

Azt írták,

Macedónia korábbi miniszterelnöke egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani.

A magyar hatóságok biztonsági okokból jogszerűen tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki – tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt – menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák.

A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le

- tudatták.

Közölték, az eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással és a nemzetközi gyakorlattal összhangban – az eljárás lezárásáig – a magyar hatóságok nem adnak további tájékoztatást.

Nikola Gruevszki a menekültügyi eljárások jogszabályi előírásainak megfelelően, jogszerűen tartózkodik Magyarországon

– emelték ki.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Facebook

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Klubtag
www.google.com/maps/@41.0982412,19.9928299,7z
Tessék ezt a térképet megnézni...OK kijutni nem segítették Macedóniából, ...na és az út további része??? Mindjárt tudta hova, kihez kell fordulni a továbbhaladásért.Ugyanis már gk. típus is van, rendszám is van, a kocsiban a szökevényen kívül ülők neve is közszájon forog...ezeket mind az egyes határátkelőkön rögzített dokumentumok alapján tették közzé a magyar ME által nem befolyásolt helyi médiák...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Nem kellett neki segíteniük, hiszen tud autót vezetni.
Aki Én
Akkor ellopta a követségi gépkocsit?
kereső
Macedóniából Albániáig tényleg nem .De az Albán határon már várta a nagykövetség gépkocsija?Onnan meg már lehetett?-Budapestig?
Klubtag
www.google.com/maps/@41.0982412,19.9928299,7z
Tessék ezt a térképet megnézni...OK kijutni nem segítették Macedóniából, ...na és az út további része??? Mindjárt tudta hova, kihez kell fordulni a továbbhaladásért.Ugyanis már gk. típus is van, rendszám is van, a kocsiban a szökevényen kívül ülők neve is közszájon forog...ezeket mind az egyes határátkelőkön rögzített dokumentumok alapján tették közzé a magyar ME által nem befolyásolt helyi médiák...
Sziszifusz
" a magyar hatóságok nem segítették kijutni Nicola Gruevszkit Macedóniából."
Ám az információk jelenlegi állása szerint, Magyarországra bejutni: igen, segítették bejutni.
kissé felnőttem
Szemrebbenés nélküli hazugság csak az vele a gond,
hogy az emberek újabban már gondolkodnak is
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
nezelodo
Hiába olyan legendásan igazmondó a kormányunk, és annak feje, mégis amikor megszólal, elkezdek gyanakodni, hátha most az egyszer véletlenül, nyelvbotlásból, figyelmetlenségből, tévedésből, képzavarból adódóan nem mond igazat.
Borsodi
Akkor biztos így is van.Csak aljas rágalom,elvégre tudjuk a miniszterünk egy nyitott könyv a népének.Igaz már ideje lenne becsukni.
papa.49
MÁR EZ IS MEGDŐLT, magyar követségi alkalmazottak hozták Szerbiába ezt a tolvajt, onnan meg repcsivel Pestre !!!
nezelodo
@papa.49: Mit nem mondasz, lehet, hogy a mi drága vezetőink mégiscsak hazudnak? Nehogy összedőljön sokak lelkében a vejkó ledjeivel megvilágított fényes illiberális jövő ha tudatosul bennük, hogy eddig is lódítottak!?
Desischado
Mocsok hazugság. Arra kiváncsi lennék, hogy menyit szakított orbán a segítségért? Mert nem szívjóságból tette, az biztos! Hazudnak éjjel és nappal, egy szavukat sem lehet elhinni. Bárcsak ez lenne a banánhéj, amin végre elbuknak!
papa.49
@nezelodo: Hazudnak ??? MINT A VÍZFOLYÁS !!!
kereső
@papa.49: Nem.Ők sosem, csak nem bontják ki az igazság minden részletét.Mert látszólag!tényleg nem segitettek átmenni Macedóniából Albániába,de ott a határon miért is várt rá a magyar diplomácia gépkocsija? Véletlenül ott volt,épp akkor? Szóval egyértelmű,hogy tudtak arról miként megszökni Gruevszki.Ezek után feltételezem,hogy csak "látszólagos" ,hogy a magyar kormány nem vett részt a kijutásban IS!.
papa.49
@kereső: Tipikus esete ,,nem kútba szarok, csak a kávájára, oszt. belököm,, !!!
kereső
@papa.49: de a média csak azt sulykolja,hogy a magyar kormány nem segitett Macedóniát elhagyni- és ebből kifolyólag a többi történés már nem is lényeges!
papa.49
@kereső:de ez csak az agyhalott fütyiszekre hat !!!
kereső
@papa.49: ezt nem hiszem, hat ez a "közömbösekre"is!,akik csak látszólag azok- de majd mind a fideszre szavaz.
Eriksson
Szerintem Gruevszki menekítése nemzetközileg megszervezett akció volt. Minden egyes útba eső ország közreműködésére szükség olt.
Idővel szépen sorjában minden mozaik a helyére kerül majd. Az USA meg Brüsszel addig csak toporzékoljon, hogy szőr került a szitába.
papa.49
@kereső: Remélem nem hat a ,,közömbösekre,, de ebbe most belebukhat a csutigörény, tudnám értékelni !!!
Eriksson
@Eriksson: Itt egy újabb fejlemény: "Fehérorosz diplomáciai autóval utazott Gruevszki? – BRÉKING! Az információt megerősítették Szerbiából"
fuhu.hu/feherorosz-diplomaciai-autoval-utazott-gruevszki/?fbclid=IwAR3qNgG6TT77W_qcfK7KExE5Q2gwwOT4pA6zVeN3mbzakelPf0xAiWegDkM
Aki Én
@Eriksson: Itt van? Igen.
Menekülttáborban? Nem.
Kiadták? Nem.
Rejtegetik? Igen.
Klubtag
@Aki Én: ...hazudoznak vele kapcsolatban? IGEN
Eriksson
@Aki Én: Semmi biztosat nem tudni az ügyről.
Ha itt van, akkor hol van?
Menekülttáborban miért lenne? Kijárhat neki a különleges bánásmód, mégiscsak egy volt kormányfő.
Hogy kiadják-e, még nem lehet tudni.
Rejtegetik? Feltételezem, majd előkerül időben.

Egyre bonyolultabb a sztori, de lassacskán majd minden a helyére kerül. Rengeteg idő van dönteni az eljövendő sorsáról.

.
nemfideszes
@Eriksson: Ha már belinkelsz egy cikket, legalább próbáld meg értelmezni előtte. Először is, Szerbiából nem azt erősítették meg, hogy Gruevszki fehérorosz diplomata autóval utazott, hanem csak azt, hogy az 55 kezdődő rendszámú autók a fehérorosz illetőségű autókat illetik. Másodszor, az egész egyenlőre, csak a Független Hírügynökség egyik olvasója hozzászólására alapul, ami ugye távolról sem nevezhető hiteles hírforrásnak szemben a Deutsche Welle –vel vagy az Albán hatóságokkal. Harmadszor, nem csak Szerbián de Albánián és Montenegrón is keresztül kellett utaznia, amiről ugye nincs szó az általad hivatkozott cikkeben.
Negyedszer, idézném a kormány belbiztonsági főtanácsadóját: „"ha a migránsok nem tudnának átjutni ezen az útvonalon, akkor nem is indulnának erre."…és ez ebben az esetben is igaz, vagyis ha Gruevszki nem lett volna biztos abban, hogy eljut Magyarországra akkor nem indult volna el…..
Ötödször, valószínű ez sem véletlen:
blog.atlatszo.hu/2018/11/tegnap-belgradban-jart-az-orban-altal-is-hasznalt-osztrak-maganrepulogep/
Eriksson
@nemfideszes: Mit szeretnél? Hogy legközelebb átfogalmazzak minden cikket a te szájízed szerint?
És az általad belinkelttel mit akarsz sugallni? Tett egy kunkort az a gép. Na és?
nemfideszes
@Eriksson: „Ha itt van, akkor hol van?”
Gondolom szeretett kormányodnak és seggnyalóinak csak hiszel : Gulyás elismételte, hogy „egy külképviseleten tett szándéknyilatkozatot a volt macedón miniszterelnök”, és menekültügyi eljárás folyik.”… tehát itt van.
„Menekülttáborban miért lenne?”
Mert a fidesz által hozott törvények alapján az illegális bevándorlónak ott lenne a helye… tehát a fidesz szarik a saját törvényeire, ha az érdekeik úgy kívánják.
„Kijárhat neki a különleges bánásmód, mégiscsak egy volt kormányfő.”
Gruevszkij elsősorban egy elítélt bűnöző, és illegális határátlépő, jogállamban pedig a törvények nem tesznek különbséget, ember ás ember között, akár miniszterelnök volt az illető akár nem…. tehát ez is csak azt bizonyítja, hogy Magyarország nem jogállam.
„Hogy kiadják-e, még nem lehet tudni.”
Valószínű azért utaztatták tökön-babon át Putyin csicskáját, Putyin másik csicskájához hogy aztán kiadhassák…sok értelme nem lenne…
Csuti ezt nagy valószínűséggel benézte, azt hitte, hogy nem derül ki. Csak hát, aki megragadt a múlt században az nem is fogja érteni azt a századot, ahol ha egyet eleresztesz a föld egyik oldalán, azt a másik oldalon is hallani fogják online. Itt már semmi nem marad titokban. Ettől persze EU vagy Amerika nyomására kiadhatják, már ha egyáltalán be akarják tartani a nemzetközi törvényeket, (amit ugye Hernádi esetében is magasról leszarnak), de nagyobb a valószínűsége, hogy inkább az oroszoknak fogják átjátszani…. ezért sincs menekülttáborban.
advocat
Az a sok Sorosbérenc albán, macedon, szerb hatóság! Mind hazudik. Önként és dalolva, a határon átszökve jött be. Sehol egy magyar(diplomata sem) segítette. Ha már lebuktak, akkor is csak hazudni tudnak! Urak! Ez már az internet kora!!! Nem füstüzenetben és futárokon jön a hír. Ébredjenek már fel! Ennyire ostobák nem lehetnek. DE!!!
Eriksson
@nemfideszes: 14:19
Még egy hét sem telt el az ominózus eset óta, de te már mindent tisztán látsz, és akasztófa alá is állítanád az összes neked gyanús személyt, akik neve felmerül ez ügyben.
Felhívom becses figyelmed, hogy az ilyen érzékeny ügyek nem tartoznak a nagy nyilvánosság elé, ami hírmorzsákat el-elszórogatnak a nagyérdemű elé, az valszeg. köszönő viszonyban sincs a valósággal, vagy csak nyomokban.
Én inkább megvárnám az illetékesek döntését, mielőtt véleményt mondanék. Először is: nem rám tartozik az ügy megítélése, másodszor: semmi befolyásom nincs a dolgok menetére, harmadszor: ki se röhögtetem magam konteók gyártásával, mert fogalmam sincs a valóságról.
nemfideszes
@Eriksson: (14.:04)
Miattam ne fáradj, már csak azért sem mert veled ellentétben én így is értem a cikket.
Igen, a több milliós üzemköltséggel repkedő luxusgépek csak azért szoktak felszállni, hogy tegyenek egy "kunkort". Azt hittem értelmesebb vagy... de hát tévedni emberi dolog...
bencemacska
@advocat: ma, 14:29
Olvasd el a címet: igazat mondhat a gyagya miniszterelnökség.
"Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevszkit Macedóniából való kijutásában" Ez lehet igaz, mert erről még senki nem mondott semmit. Hivatalos átkelőhelyen nem látták. Maradnak az embercsempészek, akik meg pénzért kussolnak.
DE: Utána még átlépett 4 határt, amiről bizonyítékok vannak.
Hogyan tartózkodhat "jogszerűen" M.o-n, érvényes útlevél nélkül??? Erre kellene válaszolni!!!
Eriksson
@nemfideszes: Örülök, hogy legalább te topon vagy, és kívánom, hogy sose legyen nagyobb csalódásod, mint én.
bencemacska
@Eriksson: ma, 14:04
Én azt hittem hülyére röhögted magad, amíg írtad a szövegeidet, de a "Tett egy kunkort az a gép. Na és? " mondataid után nem volt nevethetnékem.
Tudod mennyiért száll fel és le az a repülőgép egy reptéren, mennyibe kerül egy órája a levegőben,stb., stb., többi költségét már ne is emlegessük! OV egyévi hivatalos fizetése amellett egy gyenge borravaló!!!
És hányszor vette már igénybe az idén a honvédségi gépe mellett?
Nem zavarna, ha a magyarok többségének nem kellene közben éhezni!
kokopelli
@nemfideszes: Mutasd meg a képeket a szökésről,akkor elhiszi!Velem is a menetlevelet
akarta megmutattatni,amit az egyik témában említettem,holott akkor még migráncsokról
sem beszéltek a politikusok ill. a médiák!!
Eriksson
@bencemacska: 14:04
Nem érdekel, hogy mennyibe került, és te is fölöslegesen eszed rajta magad. Nem ettől lesz drágább a kenyér.
A belinkelt cikknél ott egy repülőgép útvonal. Lehet tudni, ki ült rajta? Ugye nem. Semmi közelebbi. Erre vonatkozott a "na és".
nemfideszes
@Eriksson: 1. Nem állítottam, hogy mindent tisztán látok, pusztán jobban hiszek a független médiának, vagy éppen az albán hatóságnak, mint annak a kormánynak, aki jó pénzért már szabadon engedett egy gyilkosságért elitélt muszlim bűnözőt, vagy éppen terrorizmusért körözött arabokkal üzletel.
2. Ha kérhetném, ne akarj a számba olyat adni, amit soha nem mondtam. Nem akarok senkit „akasztófa alá állítani”, pusztán csak azt, hogy tartsák be a saját és a nemzetközi törvényeket.
Amúgy veletek ellentétben ellenzem a halálbüntetést, és a menekülteket sem én akartam sortűzzel fogadni…. talán nem magadból kéne kiindulni…
3. „Felhívnám a becses figyelmedet”, hogy itt nem csak a még tisztázatlan részletekről van szó, azaz, hogy hogy jutott el Magyarországra, hanem a cáfolhatatlan tényekről is.
Tény, hogy Gruevszki elitélt bűnöző. Tény, hogy ellene nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Tény, hogy illegálisan érkezett Magyarországra. Jogerősen elítélt bűnözők ugyanis nem szoktak érvényes útlevéllel utazgatni. Ha lenne érvényes útlevele repülővel egyszerűbb lett volna ide utaznia. Ehhez nincs szükség konteókra csak józan észre.
Tény, hogy a hatályos törvények szerint, mint illegális bevándorlónak a tranzitzónában lenne a helye. Vagy talán nem értesz egyet, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania?
4. „Én inkább megvárnám az illetékesek döntését, mielőtt véleményt mondanék. Először is: nem rám tartozik az ügy megítélése,….. ki se röhögtetem magam konteók gyártásával” ..ehhez képest a habony média által gyártott Gyurcsány szálra épített konteora úgy rá buktál, mint gyöngytyúk a takonyra…..
Nincs az a hazugság, nincs az az aljasság, nincs az a bűn, amit ez a kormány ne követhetne el, hogy a hozzád hasonlók ne próbálnák, akár vért izzadva is, védeni a védhetetlen, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant… ez több mint szánalmas, ez hányingerkeltő…..
Eriksson
@nemfideszes: Ereggy hányni kisfiam, addig is leszállsz rólam.
nemfideszes
@Eriksson: Már ne haragudj, hogy megkérdezem, de Te szoktál néha gondolkodni is? Egyáltalán érted is amit olvasol? Ki a tököm beszélt arról, hogy Gruevszki a kormány által használt luxusgéppel érkezett Magyarországra. Pusztán csak érdekes az egybe esés, hogy a csuti által használt repülő éppen akkor jár Belgrádban, amikor Gruevszkij éppen Magyarország felé tart, többek között Szerbián keresztül. Focimeccs pedig éppen nem volt Belgrádban.
Eriksson
@nemfideszes: Nem szoktam gondolkodni, minek azt?
nemfideszes
@Eriksson: "Nem érdekel, hogy mennyibe került, és te is fölöslegesen eszed rajta magad. Nem ettől lesz drágább a kenyér."... na igen a régi szép idők, amikor a sok fityf@sz azon hisztizett habzó szájjal, hogy Gyurcsány mért ment tárgyalni Brüsszelbe bérelt géppel?! Nem 20 milliárdért vásárolt repülővel, nem milliárdokat érő luxusgéppel, nem foci meccsre a haverokkal, csak egy átlagos géppel, egy EU-s megbeszélésre.
"A belinkelt cikknél ott egy repülőgép útvonal. Lehet tudni, ki ült rajta? Ugye nem. Semmi közelebbi. Erre vonatkozott a "na és".
... ehhez képest Gyurcsány ügybe való belekeveréséhez elég volt számotokra annyi, hogy a felesége apja bolgár származású, érdekes ezt nem intézted el annyival, hogy "na és?"
nemfideszes
@Eriksson: Ja, bocs akkor majd szólj ha rászánod magad. Akkor talán érdemben is lehet majd veled vitatkozni... addig is minden jót!
Eriksson
@nemfideszes: Neked írtam volna? Nekem úgy rémlik, hogy @bencemacska: -nak.
Eriksson
@nemfideszes: Akartál volna beszélgetni? Én csak azt tapasztaltam, hogy egyfolytában kötözködsz és ragasztgatod rám a különböző cimkéket. Adieu
mackoka46
Ilyenkor sajnálhatják, hogy abszolút hiteltelenek.
solidedge
Előfordulhat, hogy az orosz, vagy a török titkosszolgálat bonyolította le az akciót. Orbánra viszont szükség volt a terv végrehajtásághoz, Magyarország volt a köztes állomás.
verőce21
A lipsik torz és beteg jellemének nem megfelelően alakul ez az ügy. Ahol az ő ízlésük szerint akasztatnának csak, de máskülönben szelíden horgolnának a guillotine árnyékában.
Lepényleső
Én meg Napóleon vagyok,aztán hétfőtől telefonközpontosként a Télapónak dolgozok?
Esetleg rám csak a hülye szerepe jutott?
nemfideszes
@solidedge: Ha nincsenek érvek se magyarázat arra, hogy hogyan is jutott három országon át Budapestre egy jogerősen elítélt bűnöző, hogy a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, mint illegális bevándorló miért nincs a tranzitzónában, hogy miért is nem adják át azonnal a Macedón hatóságoknak... akkor marad a szánalmas "libsizés". Szó sincs akasztásról, csak a saját és a nemzetközi tőrvényeket kellene betartani... még akkor is ha emiatt nem a fidesznek és Moszkvának megfelelően alakulnának a dolgok.
A szelíd fidesz s(z)avazók:
www.youtube.com/watch?v=gkFQptqO1dk
www.youtube.com/watch?v=qH73D48PFiI
www.youtube.com/watch?v=ghZTp4WRpFc

... talán nem mindig magatokból kéne kiindulni...
Aki Én
@Eriksson: ,,Kijárhat neki a különleges bánásmód, mégiscsak egy volt kormányfő."
MI VAN??? Ez komoly?
Ez egy hazájában jogerősen elítélt bűnöző.
Különleges bánásmód???
Akkor Gyurcsánnyal mi a helyzet?
Nem kettős a mércétek megint? Nem inkább az van, hogy orbán haverját meg a korrupciót védenetek kell?
Azért te is érzed, hogy ez így nem kerek, ugye?
Aki Én
@verőce21: Az illipsik torz és beteg jellemének megfelelően alakul ez az ügy. Ahol az ő ízlésük szerint akasztatnának csak, de máskülönben szelíden horgolnának a guillotine árnyékában.
Ha az illipsik köztörvényes elítélt bűnözője, akkor kaphat különleges bánásmódot.
Na, de ha ez egy ellenzéki haverja lenne, ha mondjuk Gyurcsányék tettek volna így...
Na, akkor még az illipsik is értenék miről van itt szó
Aki Én
@Eriksson: Figyelő... hitelesebb forrást nem találtál :) ?
Gruevszki egy korrupcióért jogerősen elítélt bűnöző. Nem politikai menekült.
Vagy ha bebizonyosodik egy kormányfőről, hogy korrupt és elítéli a bíróság, akkor az politikai akció? Vagyis egy volt kormányfő nem vonható felelősségre? Vagy csak akkor nem, ha orbán haverja?
Akkor Gyurcsány is politikai menekült lenne ha itt sikerült volna jogerősen elítélni?
Az ő kiszöktetését és felelősségre vonás elöli menekülését is így fogadnád? Nem hiszem...
Eriksson
@Aki Én: Ma még értelmeset nem mondtál, csak folyton Gyurcsányozol.
Aki Én
@Eriksson: Próbállak szembesíteni a megszokott kettős mércével.
Aki Én
@Eriksson: ...hidd el, néha tényleg jól szórakozom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.