Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint a visegrádi csoport jelenleg az Európai Unió gazdaságilag leggyorsabban fejlődő régiója, fenntartása Közép-Európa érdekében áll.

Szijjártó: a visegrádi együttműködés fenntartása közép-európai érdek

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Tomás Petrícek cseh külügyminiszter találkozója Prágában 2018. november 16-án. Fotó: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

A visegrádi együttműködés továbbra is az Európai Unió legszorosabb és leghatékonyabb szövetsége. Fenntartása egyértelműen közép-európai érdek

- jelentette ki a tárcavezető magyar újságíróknak nyilatkozva pénteken Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával, Tomás Petrícek cseh külügyminiszterrel.

A cseh-magyar tárgyalások fő témáit a visegrádi együttműködés, a migrációs válság és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok képezték.

Tomás Petrícek a tárgyalások után nyilatkozva problémamentesnek nevezte Prága és Budapest kapcsolatát, s hangsúlyozta, hogy ezek fejlesztését Csehország rendkívül fontosnak tartja.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jozefina
Nem EU érdek, csak a ti érdeketek, hogy felhasználjátok az EU ellen. De szerencsére a V4-ek-ből nem mindig értenek egyett a diktátorral!!!???
kereső
Értsd! a V-4 fenntartása orbán elemi érdeke, hiszen a v-4 nevében IS! támadhatja az Eu-t, hivatkozhat rá,takarózhat vele.
nevemnick
V4? Csak egy háborodott szeretné fenntartani ezt az egybesülést. A többi már kezd kihátrálni belőle...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.