Ebben látja az egészséges fiatal nemzedék zálogát.

Orbán átadott egy fociakadémiát Szlovákiában, majd közép-európai összefogást szorgalmazott
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ma már mindenki látja, hogy összefogással és egymás támogatásával békésebb és jobb életet tudnak biztosítani állampolgáraiknak a közép-európai országok – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a dunaszerdahelyi Mol Labdarúgó Akadémia megnyitó ünnepségén.

Brüsszelig megy a híre

A kormányfő beszédében kiemelte: ez megsokszorozza erőiket és felerősíti a közép-európai népek hangját még Brüsszelben is.

A most átadott akadémia a magyar és a szlovák fél közös támogatásával valósult meg, közös akarat és elhatározás eredménye a komplexum, aminek külön értéket ad, hogy nemrég még a széthúzás volt a meghatározó a Kárpát-medencében

- mutatott rá Orbán Viktor.

Kifejtette: minden jövőépítő nagy vállalkozáshoz szükséges a gazdasági és a politikai stabilitás, és a DAC csapata mögött mindkettő megvan.

Továbbá a sikernek előfeltétele a csallóköziek futballszeretete – fogalmazott.

A miniszterelnök emlékeztetett: a DAC csapat és az akadémia nagy utat tett meg az elmúlt években, és most újabb mérföldkőhöz ért.

2019 a külhoni gyermekek éve

Arra is kitért, hogy a Máért tanácskozásról érkezett, ahol úgy döntöttek, hogy 2019 legyen a külhoni magyar gyermekek éve, az ő szempontjaikat sorolják az első helyre.

Nemcsak a magyarok, hanem egész Európa közös jövője azon múlik, hogy összefogunk-e annak érdekében, hogy egészséges fiatal nemzedékeket neveljünk

- mondta.

Orbán Viktor szerint ezért fontos, hogy Magyarország és Szlovákia a politikai és gazdasági kapcsolatokon túl példaértékűen együttműködik a sport területén is, ami kiváló kapocs a két ország között.

Kiemelte: az összefogás az egész régió sikere, és az együttműködés erősít, a széthúzás gyengít minket.

A sport összeköt, és benne "a legszebb módon egyesül a harci szellem, a közösségi érzés és a tisztelet kultúrája" – mondta. Hozzátette: a sport megtanítja a gyerekeknek az alázatot, a másik megbecsülését, a közösség fontosságát, a hűséget és a lojalitást.

A kormányfő közölte: jelenleg Munkácson, Sepsiszentgyörgyön, Eszéken és Lendván is komoly akadémiai fejlesztések zajlanak, a Felvidéken pedig Révkomáromban és Rimaszombaton.

De más sportakadémiákat is támogatnak, mert ezen intézmények mindegyike egy erőközpont, amely az egész régióra kisugározza jótékony hatását – magyarázta. Hozzáfűzte: az akadémiákon felnevelt sportolókra az egész nemzet büszkén tekint.

Orbán Viktor megjegyezte: Dunaszerdahelyen a labdarúgás ma a virágkorát éli, és hamarosan a Mol Aréna is teljesen elkészülhet.

Szlovákia legmodernebb akadémiája

Világi Oszkár, a DAC futballklub tulajdonosa köszöntőjében arról beszélt, hogy "a 20. század történelme elvette a Szlovákiában élő magyaroktól az álmodás képességét", múltukból következtetve nem hisznek abban, hogy a mindennapokat és a jövőt maguk befolyásolhatják.

Ezért sokan nem hitték, hogy megvalósulhat ez az akadémia, mégis létrejött, és Szlovákia legmodernebb akadémiája lett – hangsúlyozta.

Úgy vélte, ehhez elszántság kellett, bátorság, kitartás, eltökéltség és merészség.

Világi Oszkár kiemelte: köszönik Magyarország támogatását, "törődő odafigyelést", amelyet csak az elmúlt években éreznek az anyaország részéről.

(MTI)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Korrupció miatt elítéltek két volt szlovák minisztert - 11, illetve 9 év fogház a büntetés. Orbán hozza át őket határon...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Munkácson milyen származásu gyerekeknek építenek "akadémiát"?
A magyarok összlétszáma kb.6900 fő! De meglehet nézni hol, mennyi van. Ezek, és a többi beruházások mind a környező gazdaságokat erősítik!
F_Viktor
@Nessy: & @Clavigo: Írod:
"Nála, az RTL hiradóban megszólaló szlovák tótumfaktum verte ki a biztosítékot!"

"Úgy vélte, ehhez elszántság kellett, bátorság, kitartás, eltökéltség és merészség."

Elfelejtette megemlíteni, hogy a magyar adófizetők nélkül sem valósulhatott volna meg, amihez hozzátartozik még, hogy szükség volt a Naprendszer legmagasabb ÁFÁ-jának, Európa egyik legnagyobb jövedéki elvonásához, stb...
F_Viktor
@Zeta: Írod:
"Ezek, és a többi beruházások mind a környező gazdaságokat erősítik!"

+ azért pár milliárdocska csordogál vissza orbánnak és oligarcháinak is.
Zeta
@F_Viktor: végülis a pénz a mozgatórugója az egész nemzeti köpenybe bújtatott hazafiságnak , magyar egyesítésnek!
Kicsit vissza nézünk a "rendszerváltás"idejére, vagy csak a közelmúltba, bizony nem ilyen nyilatkozatokat olvashatunk Orbántól, Kövértől, Adertől a nemzet , a külhoni "testvérekről"!
Hazudtak akkor is , most is!
A lopást meg törvényi szintre emelték
Carlicota
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.