A Fidesz szerint a baloldal csak tönkretette és kifosztotta Budapestet, valamint Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügyét, a befejezetlen 4-es metró beruházását hagyta maga után.

Fidesz: a baloldal kifosztotta Budapestet
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője és budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP és a DK szombati, a kormány és a főváros megállapodásának aláírásával kapcsolatos nyilatkozataira reagált.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester Budapest kifosztásáról írt alá szándéknyilatkozatot. A DK pedig úgy látja, a Főváros Közfejlesztések Tanácsának létrehozásával a főváros elveszítette maradék függetlenségét is, mindenről Orbán Viktor fog dönteni.

Kocsis Máté közleményében azt írta:

Budapest 2010 előtt csak százmilliárdos adósságoktól, közbeszerzési szabálytalanságoktól és használhatatlan tanulmányoktól volt hangos, szinte nem volt olyan közszolgáltató, ahol ne indultak volna rendőrségi eljárások. A BKV-t súlyos eladósodottság és elavult eszközpark jellemezte.

2010-ben véget ért a Demszky-Hagyó-korszak, "a nokiás dobozok és Horváth Csaba maffiózóöltönyének világa" – fogalmazott a fideszes politikus.

Kiemelte, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt más irányt vett a város, Budapest soha nem fejlődött annyit, mint az elmúlt nyolc évben.

Az Orbán-kormány 218 milliárd forint adósságtól szabadította meg a budapestieket, és kiemelt szerepet vállalt a meghatározó fejlesztési programok végrehajtásában

- írta Kocsis Máté. Hozzátette: a fővárosban új villamosok, új buszok járnak, elkészült a 4-es metró és folyamatban van a 3-as metró felújítása, amely mintegy 30 éve váratott magára. A közlekedési fejlesztések mellett megújult valamennyi jelentős közterület, a Várkert Bazár, a Margitsziget, elkészült a Ludovika Campus.

Budapest szimbólumai közül kiemelendő a Lánchíd és az alagút felújítása, ez szintén megvalósul. A kormány és a főváros által aláírt megállapodás további 1000 milliárd forintot jelent Budapestnek és megerősíti a főpolgármester pozícióját – közölte Kocsis Máté.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Ja, megint a megszokott mese! A narancsosok fosztották ki a 8 év alatt és a közben oda sem szagoló, balolosokra kenik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
No. Azért a Nokiás-doboz sem jött be! A 4-es metro mikor fog Újpalotáig járni - mert arra tervezték. A 3-as metrót nem 10 éves korában kellett felújítani! Hanem a Fidesz kormányzás idején, mert 10 éves metróhoz nem kell nyúlni, de ehhez nem értek, csak járok rajta. Vettek új buszokat. Mert le kell cserélni a régieket. De azért még járnak IKARUSOK is!!! Jobb lenne hallgatni, csak fejleszteni. Ennyi lenne a főpolgármester dolga. Szerintem.
kissé felnőttem
Hát érdekes ellopott lista : Alagút , Metrók, Jánoshegy, Citadella? Mátyás templom Svábhegy a Fogaskerekűvel,
DE itt hagyták orbáncot matolcsot rogáncsot ádercet kövércet minek ??? meg egy valognyi stadiont + ba a parlamentet a túléléshez ???
kereső
Van- e még eladni való palota,akár csányinak,garancsinak,tiborcznak,és az arab,orosz barátoknak?Mert az egész V.kerületet rogán adta el-ő meg tudomásom szerint mindig is fideszes volt.Ez az igazi kifosztás-nem csak Budapesté,hanem az országé is.
Cieranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
JAJMÁR
@verőce21: Nehéz utolérni, mert nagy átváltozó művész "ezek a kommunisták".Általában - meg ahogy a helyzet és a cél megkívánja - különböző alakzatokban a "jóság és demokrácia" álarcában tipor le mindent,mindenkit, miközben egyik kezével messzire mutogat, a másikkal fosztogat. Hol és kik lehetnek ezek?
Nehéz, nagyon nehéz a válasz...
(Csak gondolkodók bírják kitalálni :) )
solidedge
A Fidesz meg az országot fosztotta ki. Mivel a kifosztás irgalmatlan iramban történt valószínű, hogy jövőre elfogy a kifosztani való. Már látom a képviselők döbbent pofáját amint tanácstalanul bámulnak a semmibe. Valószínű otthagyják a parlamentet és hazakullognak, mert nincs tovább értelme az életüknek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.