Megelőző sószórást végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt., mert az előrejelzések alapján vasárnap estére, illetve hétfő reggelre az ország több részén kisebb hószállingózás, gyenge havazás várható.

Megelőző sószórást végez a közútkezelő

Fotó: Pixabay.com

A közlemény szerint a közútkezelő még a havazás előtt, valamennyi várhatóan érintett területen, főleg a forgalmasabb szakaszokon elvégzi majd a megelőző sószórást.

A meteorológiai előrejelzések alapján vasárnap este az ország dunántúli és déli területein, valamint a magasabban fekvő északi megyékben várható hószállingózás, ugyanakkor a lepel vastagságú hóréteg már hétfőn, a nappali 0 fok feletti hőmérsékleten olvadni fog – írták.

A 2018-2019-es téli szezon első havazásánál is a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat az egyes útszakaszok forgalma és az úthálózatban betöltött szerepük szerint látják el, vagyis először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak és az alacsony forgalmú bekötőutak.

A közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy ha még nem tették meg, akkor a nyári gumijukat cseréljék át téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. Utazás előtt pedig feltétlenül tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, a forgalmi helyzetről a www.utinform.hu oldalon, illetve a 06-1-366-2400-as telefonszámon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának munkatársainál – olvasható a közleményében.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Amit szétszórnak só,egy zsíros kenyérre sem volna elegendően jó. Télen felemelt
tolólappal száguldoznak el a hókásával vastagon fedett utakon. Hiszen ha leengedné,
megnőne a jármű fogyasztása,s nem jutna elég gázolaj a háztájiba.
CsipkeRózsa
A második Orbán kormány hóbotránya nem alakulhatott volna ki, ha akkor is lett volna egy szakember, aki megelőző sózásra gondolt volna. A szakember vezető felmondott, látva az orbáni szokást, hogy csak saját emberes vezető létezhet. A többi szakembert pedig leváltották.
Cieranna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.