Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében – ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

A név nélküli bankkártyák miatt vonja kérdőre Szijjártó az EU-t és az ENSZ-et
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter elmondta, egyebek mellett arra vár választ Filippo Granditól, az ENSZ menekültügyi főbiztosától és Dimitrisz Avramopulosztól, az Európai Bizottság migrációügyi biztosától, hogy

hány ilyen program indult, s ezek keretében hány bankkártyát osztottak ki illegális bevándorlóknak, mekkora összeget biztosítottak és milyen forrásból, illetve közvetlenül vagy különböző civil szervezeteken keresztül bonyolították-e le a programot.

Úgy vélekedett, hogy a név nélküli bankkártyák osztása "borzasztó veszélyes manőver", nehezíti a terrorizmus és az embercsempészet elleni harcot, de tökéletesen illeszkedik az ENSZ globális migrációs csomagja által képviselt megközelítésbe.

Szijjártó Péter elfogadhatatlannak nevezte a programot. Szerinte "több a soknál", hogy miközben Magyarország az elmúlt években csaknem egymilliárd eurót költött déli határának védelmére, a nyugat-balkáni útvonalra érkező migránsok egy részét ilyen kártyákkal látják el.

A tárcavezetőt megkérdezték Angela Merkel azon múlt heti kijelentéséről, amely szerint 2015-ben a magyar kormány kérte Bécstől és Berlintől, hogy segítségképpen fogadjanak be menekülteket. Szijjártó ezt nem kívánta kommentálni, mondván, "a német belpolitika turbulens időszakában van, (...) a különböző helyezkedések és játszmák közepette pedig születnek mindenféle nyilatkozatok".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
..." a különböző helyezkedések és játszmák közepette pedig születnek mindenféle nyilatkozatok"...
Kis kócsag !! Te pedig azt olvasod fel, amit a Viktorka eléd rakott...Szeretnélek már látni Győrben, a szántóföldön kapálni !!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
elképesztő, ahogy ez a szaros senki ócska paraszt-bunkó játssza az eszét! =))
volvós
Köhög a bolha...a főnők s..géből kikukucskálva...
volvós
..." a különböző helyezkedések és játszmák közepette pedig születnek mindenféle nyilatkozatok"...
Kis kócsag !! Te pedig azt olvasod fel, amit a Viktorka eléd rakott...Szeretnélek már látni Győrben, a szántóföldön kapálni !!
dr. prédikátor
Mégis, mi a faszt képzel magáról a zselés kakadú???Te szerencsétlen geci neked teljesen elment az eszed, gondold hogy az ugatásodat meghallgatják??? Kis buzi!!!
kokopelli
@volvós: ..ki ez a szúnyogcsődör,hogy valakit kérdőre von? Ki ill. mi van a torbulens
időszakában?A német kormány,ez szerint a szúnyogcsődör szerint? Nem helyeszke-
dik senki mert a forgatókönyv már hetek óta meg van!Valaki lefordíthaná neki a német
lépéseket...és még ezt fizetik is?
Sámannus
Petya te ugyanúgy lopsz a haverokkal. mi bajod ezzel? A pénz is név nélkül cserél gazdát .Jön a karácsonyi ajándékozás ilyen kártyákkal is. Milyen keretyény vagy te zseléfejű?
cikicakk55
Őket sem vonták felelősségre és hajuk szála sem görbült a 25.000 pénzért adott letelepedési kötvényért. Úgy még is,az a 25.000 többségében bűnözők nem ártottak annyit az EU-nak,mint a mostani kártyával? A kerítést inkább ne emlegesse,mert felbüffen az emberekben az a rengeteg feleslegesen kidobott milliárd,amivel túlárazták az egész kerítést.Amennyiben a Törökökkel nem egyezik ki 2015-ben Merkel,akkor a migráns tömeg mint egy cérnaszálat úgy kapnák szét a híres kerítésüket.Ne akarja már elhitetni legalább a saját országában élő emberekkel,hogy azért nincs már migáns válág,mert a Magyarok védik a határt. Kicsi pont ez az ország ahhoz,hogy magában elboldoguljon több százezer feldühödött emberrel. Nem védem a gazdasági bevándorlókat,de A mi országunkból kimenekült több mint 700.000 ember kifejezetten jól el van az Európai országokban tobzódó migráns közt. Nekik úgy látszik jó ott,ahol megfizetik a munkájukat,nem akarnak vissza jönni a "biztonságos" hazájukban éhen halni,megfagyni.
kereső
Külügyminiszterek gyöngye! Ember kéne ehhez,nem nnadrág- de ha esetleg mesélnél arról,hogyan került egy illegális migráns,egy szökött köztörvényes bűnöző Magyarországra a külügyi szolgálatok aktiv segitségével? Mondjuk jobban érdekelne,mint a szokásos handabandázásod!
papa.49
Szargyártó te olyan hülye vagy még ezt se tudod a kártya tulajdonos regisztrálva van, csak NINCS A KÁRTYÁRA NYOMTATVA A NEVE, A LEOLVASÓ MEGMUTATJA A TULAJ NEVÉT !!!
Húzzál a náthás picsába te hülye faszkalap, inkább arról regélj hogy is van az hogy a tolvaj me. nem a tranzit zónában van ??? Netán terhes asszony, vagy egyedül menekülő kiskorú, vagy kerekes székes, esetleg idős korú menekülő ???A törvények szerint ezekben az esetekben lehet eltekinteni a tranzit zónától ez tolvaj vajon melyik kategória ???
kisrigó
Nem érdekli ezeket a saját törvényük sem! Egyébként, ha akarják terhes, kerekes székes, vagy amit akartok, mert van az a pénz, no meg amit a kedves vezető parancsol! Különbem meg coki, csak úgy demokratikusan!
tudode
Előfordulhat, hogy életükben EGYSZER TETTEK JÓT pl. a menekültekkel, amikor Röszkén dobálták a kaját mint a kutyáknak, imigyen
.
24.hu/belfold/2015/09/10/szegyen-igy-osztjak-az-etelt-a-menekulteknek-a-magyar-rendorok/
.
Mesébe illő, de az EMBERI MÉLTÓSÁGOT tiszteletben tartók, felhasználva a XXi. század vívmányát, kidolgozták az un. "csak" felhasználáskor nevesített bankkártyát, hogy ne kelljen dobálni, például a rizst
.
---- Miért kapnak anonim bankkártyát a menekültek?
index.hu/gazdasag/2018/11/14/a_valasztas_meltosaga_-_valojaban_igy_nez_ki_az_ensz_menekultkartya-programja/
.
''''Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint azonban egyáltalán nem erről van szó, hanem egy olyan, hét éve már megkezdett átfogó program működik Görögországban is, amely hatékony, segíti a menekültek és a helyi lakosság interakcióit, és kimondottan a szabályozott folyamatokat támogatja. És amelyről egyébként a magyar kormánynak is hivatalból tudnia kellett, hiába tettetnek most meglepetést a fideszesek.""
.
Egyszerű feladat: Titkárnőnek kiszól, vizsgálja meg az "un. név nélküli kártyák" kiadási módját.
..
Két lehetőség van: vagy a titkárnőt, vagy a főnökét kell FENÉKEN BILLENTENI emiatt a nyilvánvaló REJTÉLY megfejthetetlensége miatt "is"!!!
F_Viktor
@volvós: Írod:
"Kis kócsag !! Te pedig azt olvasod fel, amit a Viktorka eléd rakott..."

orbán elé pedig putyler tolja a felmondani valót, hogy a hazaáruló fityesz-maffia bomlassza Európát, aminek legnagyobb vesztese a magyar nép lesz!
szalai28
[--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
csipetke
Méghogy ez a kis izééé von felelősségre bárkit is?!Jót röhöghetnek rajta az EU-nál,és az ENSZ-nél is.A pattogó kecskeszar a padlón...
troppauerhumer
Akik azt megkapjak a hatosagoktol azok menekűltek es nem bűnőzők , akik a haboru borzalmai ellen menekűlnek , ellenben avval akiket ti szőktettek , bűnőzők es az orszagaik igazsagszolgaltatasa ellen menekűlnek te felkegyelmű !!! Szerep tevesztesben vagy te idiota , Europa varja a valaszod a mocskos huzasotokra , es nem a kerdesed a teljesen jogszerűen , mar evek ota műkődő rendszerre !!!
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.