A Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói telephelyén kedd hajnalban keletkezett tűz ellenére is biztosított az ország gázellátása, másik három földgáztároló vette át a szolgáltatást – közölte a társaság PR-vezetője az MTI-vel.

Fáber Dániel elmondta,

hajnali 4 óra 25 perckor keletkezett tűz a zrt. hajdúszoboszlói földalatti gáztároló üzemében.

Még tart a tűz oltása a hajdúszoboszlói gáztárolónál – az ország gázellátása biztosított a Magyar Földgáztároló Zrt. szerint Vízsugarakkal oltják a tüzet a Magyar Földgáztároló Zrt. hajdúszoboszlói gáztározójában 2018. november 20-án. A gáz hajnalban lobbant be technológiai meghibásodás miatt. A hibás vezetéket leválasztották, ám a csőben lévő gáz még táplálja a lángokat. MTI/Czeglédi Zsolt

A lángokat a földgázkutakról beérkező befutósori vezetékeknél észlelték. A vezetékeket leszakaszolták, a gázkutakat lezárták annak érdekében, hogy ne legyen utánpótlása a gáznak.

A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, azt a későbbi vizsgálat fogja kideríteni.

Senki sem sérült meg.

A tűz oltása még tart a cég munkatársai, a tűzoltóság, a polgári védelem és a katasztrófavédelem szakembereinek részvételével

- tette hozzá.

Kiemelte:

az ország gázellátása biztosított, ugyanis a társaság másik 3 földgáztárolója – Zsana, Pusztaederics, Kardoskút – vette át a szolgáltatást; a kereskedők földgázigényeit maradéktalanul kielégítik.

Fáber Dániel kitért arra: folyamatos kapcsolatban vannak mind az országos földgázhálózat üzemeltetőjével, az FGSZ-szel, mind a földgázkereskedőkkel annak érdekében, hogy továbbra is zavartalan legyen az országos gázforgalom.

Közölte: az oltás utáni cél, hogy az érintett vezetésszakaszokat és berendezéseket a társaság kicserélje, kijavítsa, és rövid időn belül helyreállítsa a tároló zavartalan működését.

A katasztrófavédelem korábban 15 méteres lángokról írt, és arról számolt be: a megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint hűtik a területet, nehogy továbbterjedjen a tűz.

A rendőrök teljes szélességében lezárták a 33-as főút Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát, a forgalmat a 4-es főútra terelik.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Ez borzasztó.
Félő, hogy megfelelő karbantartás hiánya miatt lett a baj. De ezt legfeljebb száz év múlva tudhatjuk meg. :(
vacsi
Minden napra jut 1-2 komoly tűzeset. Nem tudom elképzelni, hogy ez véletlen lenne!
Lepényleső
Mit ki nem találnak,hogy a gázár emelését indokolni tudják?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. May 27., 06:31
Pataky Attila: a táltos dobommal űztem el a felhőket
Itthon - 2019. May 27., 05:35
Most az a baj, hogy sok az eső