Kutatás-fejlesztési központot épít Érden az osztrák AVL Autókut Mérnöki Kft., a beruházás értéke 12,5 milliárd forint, ehhez a kormány hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad – mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szijjártó: 12,5 milliárd forintos beruházással épül kutatás-fejlesztési központ Érden

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Dirk Janetzko, az AVL Autókut Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója a cég beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a minisztériumban 2018. november 20-án. Az osztrák tulajdonú járműipari vállalat 12,5 milliárd forint értékű kutatás-fejlesztési központot épít Érden, a beruházáshoz a kormány hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad. Fotó: MTI/Kovács Attila

Szijjártó Péter közölte, hogy

az Érden felépülő központ a második lesz a grazi után az autóipari világcég bázishálózatában, megelőzve a kínai, koreai és japán központokat.

Hozzátette, hogy

a beruházással Érden 350 munkahely jön létre, közülük 250-et mérnökök fognak betölteni.

Ezek a munkahelyek a külföldi munkavállalás versenyképes alternatíváját jelentik – mondta a politikus.

A külügyminiszter kitért arra, hogy

a cégnek világszerte 9500 alkalmazottja van, és a Magyarországon előállított érték 99,2 százalékát exportálja, ami igen jól jellemzi a vállalat versenyképességét.

Hozzátette, hogy a cég beruházása tovább növeli Magyarországon a GDP-arányos kutatás-fejlesztési ráfordításokat, és szorosabbra fűzi az osztrák-magyar kereskedelmi kapcsolatokat is.

Szijjártó Péter elmondta: az osztrákok a harmadik legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon a németek és az amerikaiak után; 2500 osztrák vállalat mintegy 70 000 embernek ad munkát.

Hozzátette, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly meghaladta a 10 milliárd eurót, amivel Magyarország Ausztria második legjelentősebb kereskedelmi partnerévé vált Németországot követően.

Dirk Janetzko, az AVL Hungary ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a cég Érden 5,7 hektáros területet vásárolt a fejlesztésekhez, ahol új központját és járműipari tesztbázisát építi ki.

Az első irodaépületet a tervek szerint 2019 végére építik fel, és 2020-ig elkészül az új tesztbázis a tesztpadokkal.

Hozzátette, hogy

cégük élen jár a motor- és járműtesztelések, hajtóműrendszerek szimulációs technológiáinak fejlesztésében, és magyarországi telephelyüket is valódi kompetenciaközponttá kívánják fejleszteni.

Aradszki András K D N P – s országgyűlési képviselő elmondta, hogy Érd városa a Modern Városok Program keretében 40 hektár területet vásárolt gazdasági övezetek kialakítására.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A kormány iszonyatos tempóban próbálja meg összeszerelő üzemmé változtatni az országot. Ezzel ugyan munkahelyeket teremtenek, de egy válság idején pont ezek lesznek azok a munkahelyek, amik elsők között fognak megszűnni. Miközben a felsőoktatást és a szakképzést teljesen lerombolják, összeszerelő üzemekkel árasztják el az országot. Ahelyett, hogy a hazai termelést segítenék elő – kis és középvállalatok támogatásával – a külföldi multikat adókedvezményekkel az országba csábítják, még akkor is, ha ezek nélkül is szívesen jöttek volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
12.5 milliárd, ebből 3 milliárdot állunk mink akkor csak 9 milliárdba fáj a sógoroknak !!!
Eladott Ország
@papa.49: Nem beszélve a két ország közötti bérkülönbségről, ami további haszon labancéknak.
Szalai27
=--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.