A Belügyminisztérium kedd este az MTI-hez eljuttatott közleményében "ellentmondást nem tűrően leszögezi": a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal főigazgatója az adott helyzetnek mindenben megfelelő, hiteles jogi tájékoztatást adott Nikola Gruevszki menekültkérelméről.

Korábban Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke azt közölte: szerdára rendkívüli nemzetbiztonsági ülést hívott össze. Közleményében kiemelte: a "Gruevszki-botránnyal" kapcsolatban a Belügyminisztérium és a bevándorlás hivatal törvényi kötelezettségét megszegte, a nemzetbiztonsági átvilágításon is átesett bizottsági tagokat félrevezette.

Gruevszki-ügy: a BM szerint a bevándorlási hivatal vezetője hitelesen tájékoztatta a nemzetbiztonsági bizottságot

Fotó, címlapi kép: kormany.hu/Árvai Károly

A BM erre reagálva azt írta: a "tárca méltatlannak tart és kategorikusan visszautasít minden olyan politikai támadást, amely a munkájukat a hivatali esküjüknek megfelelően végző kormánytisztviselők ellen irányul".

Egyúttal emlékeztettek: a magyar hatóságok a menedékjogi törvény rendelkezéseinek betartásáért nem adhatnak tájékoztatást egyetlen menekültügyi eljárásról sem a nyilvánosságnak, és – az ENSZ menekültügyi főbiztosának kivételével – más hatóságnak sem. A döntésről egyedül a kérelmezőt tájékoztatják – írták.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a múlt héten nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetésének letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá. A politikus múlt kedden a Facebook-oldalán közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Nikola Gruevszki kedden a Facebook-oldalán megerősítette, hogy megkapta a menekültstátust Magyarországon.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
az lesz a mókás, mikor az emiatt retorzióval élő szerveket és országokat a belügyeinkbe való beavatkozással fogjuk mocskolni! =))
Szalai27
--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
namihami
A nyilatkozat hiteles és korrekf volt. Egyetlen szót tévesztett a főigazgató-nyalógép.
A tájékoztatás nem hiteles, hanem csak HIVATALos volt. A hivatala és a fizetése kötelezte, hogy ezf kelljen mondania.
kamazuka
kicsit olajsárosnak tűnik a story!
Nem? gyerekek!
Aki Én
kolozsvaros.com/2018/11/21/a-belugyminiszteriumnak-a-kulugyminiszteriumnak-a-joistennek-es-orban-viktornak-egyuttesen-sincs-annyi-hatalma-hogy-barmit-ellenmondast-nem-turoen-leszogezzen/

Mit lehet erre mondani? Ügyes próbálkozás! Ellentmondást nem tűrően leszögezte a Belügyminisztérium? Jó, szögezze le, aztán akkor mi van? Kinek tudja megtiltani az ellentmondást és milyen módon? Főleg: milyen alapon? Mi van, ha másnak más a véleménye és ellent mer mondani a leszögezőnek? Letartóztatják? Kitoloncolják az országból? Leragasztják a száját? A Belügyminisztériumnak, a Külügyminisztériumnak, a Jóistennek és Orbán Viktornak együttesen sincs annyi hatalma, hogy bármit ellenmondást nem tűrően leszögezzen.
Beckybela
Üdvözöljük a legjobb a szex Társkereső = = > www.3xDate.top
kamazuka
@Beckybela: jobbkéz szabály van érvényben,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.