A hatéves gyermekek csupán 40 százalékának jók a fogai – mondta Tóth Tünde, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati roadshow-jának fogorvosa szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Lesújtó eredmény: a hatéves magyar gyermekek csupán 40 százalékának jók a fogai

Fotó: Pixabay cco

Mint elhangzott, a szűrés keretében mintegy 5100 gyermek fogait ellenőrizték. Az eredmények szerint

a gyerekek 60 százaléka fogászati ellátásra szorul, 12-13 éves korukban pedig az az átlagos, hogy 2-3 maradandó foguk szuvas.

Az orvos szerint a problémát nemcsak a fogápolás hiánya okozza, hanem az a szülői szemlélet is, miszerint nem gond, ha a tejfog lukas, hiszen kihullik.

A gyermekek egy bizonyos életszakaszában egyszerre vannak tejfogaik és maradó fogaik, amelyek egymásra hatással vannak – mutatott rá Tóth Tünde, aki az egészséges táplálkozásra is felhívta a figyelmet a téma kapcsán.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szalai33
----Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
vacsi
Ezen miért csodálkoznak? Amiket megetetnek, megitatnak az emberekkel! A gyerekeknek még azelőtt tönkreteszik a fogait, hogy megszületnének! Nem mindegy, hogy az anyuka hogy táplálkozik, miket eszik!
relatív
Biztos, hogy a táplálkozásunk a ludas, hiszen az átlagos ( ismert ) családok korábbi tagjainak sokáig jók voltak fogai, és a következő generációk - erős fogápolás mellett IS - már a tejfogai IS romlanak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.