2025-ig vázolták a régiónk és az EU viszonyának kilátásait. Öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel Közép-Európa számára 2025-ig a Visegrad Insight és a GMF közös tanulmánya, és a forgatókönyvek az illiberalizmus EU-n belüli győzelmétől kezdve az integrációs erők felülkerekedésén át egy új közép-európai tavaszig terjednek - foglalja össze a kedden Brüsszelben bemutatott tanulmányt a Bruxinfo. Az egyik forgatókönyv azzal számol, hogy Magyarországon a 2022-es parlamenti választásokkal együtt az EU-ból való kilépésről is népszavazást tartanak és ezen a szűk többség a kilépést választja majd. A közép-európai politológusok közreműködésével szeptemberben véglegesített, tegnap Brüsszelben is bemutatott - a Visegrad Insight című kiadvány és a German Marshall Fund (GMF) által jegyzett - anyag öt lehetséges fejlődési irányt lát a következő hét évben Közép-Európa és azon belül is a négy visegrádi ország számára. Ezek röviden az alábbiak: A közép-európai szuverenista és illiberális trend...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: Yoda69
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Koszonhetjuk mindezt a mocskos geci orbannak, es minden birkanak, aki ebben tamogatja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Nessy: Semmi probléma!Magyarország visszakapja az "elcsábított" munkaerejét!
Fellendül az ipar,csak még nem tudni,hogy kinek és mit szállítanának! A multik el-
tünnek és maradnak a Fidesz-család kereskedelmi non-multi rablóturkálói! Végre
az autógyárak is elhúznak a csehekhez,a szlovákokhoz és a lengyelekhez!! (;-))
kereső
Nem is kell nekünk Európa.Csak a baj van vele!Bele akarnak szólni szólni mindenbe,még azt is ellenőrizni akarják,hogy mire költjük a pénzüket, ami amúgy jár!!! nekünk. Meg a szánk is-az is jár.
tulipan
@kokopelli: Szép kilátások! Habár SZERINTEM, hiú remény, hogy az "elcsábítottakat" visszakapják! Azok már megszokták a szabad jó életet, igy inább elmennek másfelé! Csak azt nem tudom, AKKOR mit kezdenek majd az általuk most annyira vágyot ERŐS EURÓPÁVAL???
papa.49
Az szinte teljesen biztos se a csehek, se a lengyelek, pláne nem a szlovákok NEM FOGNAK BENNÜNKET KÖVETNI A KILÉPÉSBEN !!!
Miért MERT NEM HÜLYÉK, INKÁBB A KORMÁNYUKAT ZAVARJÁK EL NEM ÚGY MINT MINK !!!
Yoda69
@tulipan: Nemhogy azok nem jonnek vissza, de szerintem a lakossag fele elhuz innen ha kilepunk az uniobol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.