Majdnem dupla annyi túlórára lehetne kötelezni a dolgozókat.

Munkavállalókat szívató törvénymódosítást talált ki a Fidesz – reagált a szakszervezeti szövetség
Fotó: Czeglédi  Zsolt/MTI

Elfogadhatatlannak tartja a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) azt a fideszes egyéni törvénymódosító javaslatot, amelynek értelmében három évre emelnék a munkaidőkeret elszámolását, az ügyben Kordás László, a szakszervezet elnöke kezdeményezte a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórum (VKF) soron kívüli összehívását – közölte a (MaSzSz) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Fidesz ezzel az egyéni képviselői indítvánnyal akarja módosítani a munka törvénykönyvét, ugyanis Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos – mindketten fideszes országgyűlési képviselők – nyújtotta be azt a törvénymódosító indítványt, amelynek az elfogadása esetén

három évre emelkedik a munkaidőkeret elszámolása, azaz a munkáltatóknak 3 éves időszakon belül kell elszámolniuk a dolgozóknak járó túlmunkák díjával és a szabadnapokkal.

Kordás László az érdekképviselet elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a javaslat ezen felül a túlórák számát is emelné, ugyanis jelenleg egy dolgozó legfeljebb 250 óra túlmunkára kötelezhető, a fideszes képviselők javaslata azonban a túlmunkák felső határát már 400 órában állapítaná meg.

A szakszervezet szerint ha az Országgyűlés elfogadná ezt a javaslatot az egyet jelentene azzal, hogy

a dolgozók jelentős részét a munkaadók szinte tetszésük szerint kötelezhetnék túlmunkára, a heti két pihenőnap bármely napra eshetne, az egyenlőtlen munkaidő-beosztás, például a több műszakos munkarendben foglalkoztatottaknál pedig havonta egy munkaszüneti nappal kellene beérniük az embereknek.

Ez a MaSzSz szerint oda vezetne, hogy az érintetteket négy hétig reggeltől estig munkára kötelezhetnék.

Felidézték, hogy a kormány tavaly tavasszal már benyújtott egy hasonló törvényjavaslatot, ami szintén egyéni képviselői indítvány volt, hiszen így elkerülhetik az érdemi egyeztetést és gyorsan át lehet vinni az előterjesztést az Országgyűlésen. Ugyanakkor megjegyezték, hogy tavaly a kérdés tárgyalásakor a szakszervezetek nyomására a kormány visszavonult.

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem akarok messzirol karoromkodni - de ha ezt IS le lehet nyomni az emberek torkan, akkor tenyleg csak egy ilyen mocskos kormanyt erdemel a magyar nep...
Szakszervezet??? Mar regen minden nap az utcan kellene lenni azota, hogy nyilvanossagra kerult a cafeteria megadoztatasa, elve'tele - az osszes hazugsag, ami a munkavallalok ellen lett bevezetve az utobbi idokben.
Ha nincsenek az utcan ezekert a kormany dontesekert - akkor a szakszervezet semmi mas, csak egy ures lufi, nehany jo elvtars zsiros munkahelye, es kozel sem latja el a szakszervezetektol elvarhato szerepet...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Nem akarok messzirol karoromkodni - de ha ezt IS le lehet nyomni az emberek torkan, akkor tenyleg csak egy ilyen mocskos kormanyt erdemel a magyar nep...
Szakszervezet??? Mar regen minden nap az utcan kellene lenni azota, hogy nyilvanossagra kerult a cafeteria megadoztatasa, elve'tele - az osszes hazugsag, ami a munkavallalok ellen lett bevezetve az utobbi idokben.
Ha nincsenek az utcan ezekert a kormany dontesekert - akkor a szakszervezet semmi mas, csak egy ures lufi, nehany jo elvtars zsiros munkahelye, es kozel sem latja el a szakszervezetektol elvarhato szerepet...
Nessy
Ilyen javaslatot csak olyan "ember" tud benyújtani, aki nem sokat dolgozott életében! Legalább is nem olyan munkahelyen, ahol valóban érdemi munkát kellett volna végeznie!
RonaGyuri
s van egy záradéka, hogy a sertéstelepeknél 5 év, vagy soha! =))
mackoka46
Cselédjükként kezelik a népet. Ez az ára a jogállam lebontásának, hogy a multik is fokozhatják a kizsákmányolást.
human
Na ez a keleti nyitás.

Egy befektetői fórumon a kormány embere azzal ajánlotta Magyarországot a befektetők számára, hogy a régióban nálunk a leggyengébb a dolgozók érdekképviselete. Na ez Orbán munkaalapú társadalom értelmezése.
Sandor31
---Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Madácsi Pali
Feltéve, ha addig az előterjesztők sem kapnak fizetést meg költségtérítést.
papa.49
Ki kell menni az utcára, és beleverni a burájukba rendesen !!!
karma1
@Mirabilis: Kusszal fol a keresobe, es nezd meg a legelso ket szot : "Not secure"... Maga az egesz Propeller NEM MEGBIZHATO...
No comment,... (AKkor kepzelheted , kik ulnek a moderator szekeben)
karma1
@Mirabilis: Szerintem azert, mert itt tudjak a legjobban megmerni fidesze'k a kozhangulatot.
lusta
@Mirabilis: Valóban minek is írogatunk. Mindenki vegye tudomásul, hogy a választók így akarják.
emerencia
Gyakorlatilag addig dolgoztathatnának amíg bele nem pusztulunk vagy el nem szökünk. Tekintve, hogy a magyar munkahelyeken nemcsak a javadalmazásban, a munkakörülményekben, a dolgozókkal való bánásmódban ill. a munkavédelemben is vannak gyakorta hiányosságok, ez az újabb csapás azokat is el fogja űzni Magyarországról, akiknek eddig a bokájuk sem kívánta idegen országok GDP-jét növelni. Szerintem a hatvan éven felüliek még magasabb kötelező nyugdíjkorhatára lesz a következő csapás gránitszilárdsággal. Munkából a temetőbe, ez a cél. :-(((((( Ezt akartátok fide§§ szavazók?
Sandor31
=-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
karma1
@Sandor31: Meg mindig az anyadba kivanlak.. Mehetsz!
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Szakszervezet: működik a munkáltatónál, ahol. De nem független. Tőle kapja a fizut, a vezetőjük is."

Ez igaz, de függőségük mellett orbánék 2012-ben a szakszervezeteket a jogaiktól is megfosztotta, mikor módosította a MTK-ét!
Mert a hülye fityesz-szavazó birka népség így akarta!
F_Viktor
Azért észre kell venni, hogy vannak "zseniális" húzásai is az orbán-hordának.
Ha nincs elég munkaerő, ha nem jönnek vissza a magyar gazdasági- és politikai menekültek az EU élhető részéről, ha továbbra is folytatódik a ki/elvándorlás, akkor a birkák szellemi vezére eltörli a nők 40 év munkaviszony után megillető nyugdíjazását, emeli a nyugdíj korhatárt a férfiaknál, s 400 óra túlórát engedélyez a munkaadóknak.
Zsöniális!
S meg is fogja ezeket tenni, mert a hülye fityesz-szavazó birka népség így akarja!
Sámannus
Lala az anyád és te is a disznókkal vagytok. Bűzős komcsi geci.
Desischado
Elsősorban magukon alkalmazzák már! Itt mindent meg lehet csinálni?! Meddig tűr még a nép?! Rohadékok!
emerencia
@F_Viktor: Csak halkan jegyzem meg, hogy a nők 40 diszkriminatív és nagyon sokba kerül a költségvetésnek. Helyette tisztességesebb lenne egy hatvan feletti rugalmas nyugdíjkorhatár bevezetése a férfiaknak és nőknek egyaránt. A legtöbb országban vagy alacsonyabb a nyugdíjkorhatár vagy magasabb de rugalmas. Nem véletlen, hogy pl. a németeknél a munkavállalók fele már 62 évesen elmegy nyugdíjba anélkül, hogy az öregkori nyomorúsággal kellene szembenéznie.
Ábel
@F_Viktor: A nők40-nek semmi értelme, csak azt érték el vele, hogy évi 200milliárdot kidobnak, hiszen ez a korai nyugdíj nincs TB járulékkal fedezve. Orbánék politikai célból találták ki, hogy legyen mire hivatkozni, azután, hogy eltörölték a korengedményes, és a korkedvezményes nyugdíjakat. Iszonyúan igazságtalan, hiszen a nyugdíjasan sokan vissza mennek dolgozni, dupla jövedelemért, miközben a fidesz azt harsogja, hogy "visszaadtuk a nagymamákat a családoknak". Külön feltételeket határoz meg, nem érvényes rá a nyugdíjtörvény nagy része, és csak egy csoportnak kedvez, hogy a többit a haláláig dolgoztattathassa...
Clavigo
:) Ügyes :))) Nem baj ,,majd tartanak egy félórás figyelmeztető sztrájkot ," szakszervezetek,,,KÜLÖN_KÜLÖN,,természetesen,,,oszt jó napot.
lampa laz
Kellenek ilyen húzások, mert akiknek van mivel gondolkodni azok előbb-utóbb a cselekvésig is eljutnak. Ez a törvénymódosítás nem egy ágazatot érint, hanem mindenkit.
1magyar
Ha ezt sikerül ledugni a dolgozók torkán akkor a szakszervezetek egy nagy rakás szart sem érnek. Már így is durva a fideszes munkatörvénykönyv meg az összes népnyúzó politikájuk amit egyedül a migránsok miatt visel el a nép.
De lassan ennél már az ellenzék is többet nyújt.
1magyar
@Mirabilis: Fizetni kell tagdíjat ezt tudom. Azért is fizet a dolgozó, hogy a semmirevaló szakszervezet ne az ő érdekeit képviselje.
1magyar
Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos – mindketten fideszes országgyűlési képviselők – nyújtotta be azt a törvénymódosító indítványt, amelynek az elfogadása esetén
Na ezeket is minimálbérre és ilyen törvényre kellene kötelezni.
1magyar
A résztulajdonában álló családi vállalkozás felkerült a NAV „Be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók nyilvánosságra hozatala” című listájára, miután 2017. június 25-én egy munkaügyi ellenőrzés során feketén foglalkoztatott alkalamazottat találtak a cégnél, amit ezér a hatóság megbüntettett. Szatmáry újságírói kérdésre egy levélben kijelentette, hogy a társaságban döntéshozói befolyással nem rendelkezik, abból jövedelme nem származik. Az illegális foglalkoztatást a cég könyvelője által elkövetett figyelmetlenséggel magyarázta.
hu.wikipedia.org/wiki/Szatm%C3%A1ry_Krist%C3%B3f
Gábor Szendroi
Mely nagyvállakozók v. multik szedték rá, e két emberkét a javalat benyújtására és ha megvalósulna, mi lenne a honorárium érte?
kereső
@Ábel: 06:16 "A nők40-nek semmi értelme, csak azt érték el vele, hogy évi 200milliárdot kidobnak, hiszen ez a korai nyugdíj nincs TB járulékkal fedezve. "-bocsi,de ez igy ebben a formában nem igaz.A 40 év! az ledolgozott-éés nyugdijjárulékkal megfizetett 40 év!. És ledolgozott!-mert sem a szakképzés,sem a munkanélküli időszak nem számit bele,holott mindkét jövedelem járulékköteles! Jelenleg ez a nyugdijbavonulási lehetőség azt a korosztályt érinti első sorban-akik felnőve elsőként álltak munkába tömegesen -ratkó gyerekek. Én azért annyira nem irigylem tőlük ezt a "kedvezményt"-és hatvan éves kora előtt nagyon kevesen tudják ezt igénybe venni.Inkább jellemző a 61-62 év/ a figyelembe vehető szolgálati idő számitás miatt.És ha azt nézem,akkor az 52-es korosztály nyugdijba vonulási éve a betöltött 62 év és 183 nap. Nagyon sok ez a kedvezmény igy???

Amúgy teljesen egyet értek @emerenciával a rugalmas nyugdijkorhatár megitélésében.
kereső
@karma1: Szatmáry Kristóf? A "minta" vállakozó,aki megbukott egy nyavajás nyugta adáson? ,és be nem jelentett alkalmazotton?
Azért felhivnám 24.hui figyelmét,hogy pontosan az ellenkezőjét jelenti a benyujtott törvényjavaslat.Ez a túlóra szabályok drasztikus enyhitése- a munkaadók érdekében.És ebben a formályában azt is jelenti, hogy a munkavállaló havonta EGY! pihenőnepra lenne csak jogosult- amennyiben a munkáltató alkalmazza ezt a munkaidőkeretet és túlóra szabályt.
Rabszolgatartás felsőfokon- ugye kósakupak? Sok a gondozó a sertéstelepen-mert akkor értem,kettőt mindjárt el is lehet küldeni, mert ezzel a szabályozással a másik kettő elvégzi a munkát. Szemetek.
tulipan
@Mirabilis: A moderátor 100 %-ig Fidesses!!!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... a jó bányalóbizeletpálaszt korytolgtva? @Durbincs: most már aztán hord el végleg magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?
magyarbakancs
Ügy menyél állás keresésre,interjúra rabszolga nem vagyok a táblával a nyakadba.
Mi van ha a cég ahol dolgoztam három év múlva se híre se hanva?
Ki fizeti ki a túl műszakot délutános,éjjeli pótlékot.?
nevemnick
Ismervén a magyar vállalkozókat, a harmadik év vége, a kifizetés és a szabadnapok kiadása előtt úgy kirúgja a melóst mint macsekot kakálni...
Clavigo
@magyarbakancs: @nevemnick: Nemzethhyyyileg,,teljesen rendben van minden. Ha még nem teljesen szar az egész,, a fél bites szavazóknak,,,,majd még csiszolják a törvényt.,,,oszt jó napot.,,Meg különben is ,,,boldog karácsonyt...
Zeta
Sok minden nem öntötte ki a bilit az embereknél, ha még ez sem , akkor már csak lánc kell a kézre, bokára.
A krematóriumokat a gyártelepekre, indulhat a munka!
Aki nem munkaképes az . . .
A szakszervrzetek talán arra várnak, hogy Orbán szóljon, gyerünk tüntetni?
Vagy eltünt az önérzet, minden jó, úgy ahogy van?
Ébredj magyar,
Ősi föld veszélyben!
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Ábel
@kereső: 32 év elég, a többit ösztöndíjjal, gyessel össze lehet szedni. Akiket megszívattak, azok akik tanultak tovább, technikusira jártak, nem mentek el 14 évesen markot szedni a tsz-be, vagy önhibájukon kívül a rendszerváltás után munkanélküliek lettek, utána végig dolgoztak, hogy a kedvezményezett hölgyeket el lehessen tartani. A férfiak 5, a nők 10 év pofont kaptak a Fidesztől, tudom Bajnai volt a ősbűn, de a Bölcs vezér már lassan 9 éve kormányoz. Egyébként számolhattál volna az 56-os korosztállyal, ők járták meg a legjobban. Ne hidd hogy irigykedem, kapaszkodj meg, én 58,5 évesen 2008-ban mentem teljes nyugdíjba, a Gyurcsányi törvény alapján, 1951-es vagyok, és a francia cégtulajdonos egy technológiai váltásból eredő csoportos elbocsátásnál, befizette a nyugdíjunkat, előre egy összegben, a hivatalos, nekem 62-éves nyugdíjkorhatárig. Az államnak fillérjébe sem került, Orbán bosszúból mégis eltörölte a lehetőséget 2012jan1-től. Helyette lett a diszkriminatív torz, igazságtalan nők40. Szokásos fasisztoid attitűd, adjunk egy kis csoportnak kedvezményeket, majd a többitől elvesszük, hogy legyen miből fizetni, és ordítozunk, reklámozzuk, hogy naugye, mindenkinek jár, és a birkák mindjárt el is hiszik, senkit nem érdekelnek a részletek. Ma már államtitkári szinten megy a hazudozás, a "mindenkinek járó" nők40-ről.
tulipan
@lusta: Valóban a 49 %, ! A többi narancxsos CSALÁS!!! Ezért irogaztunk!!!
Pálinkás Pál
Mit hőbörögtök??? Hol van a nagy áprilisi fogadkozás hogy nem hagyjátok abba a tüntetéseket???, Veletek mindent meg lehet csinálni,és a korcs meg is fogja!!! Nem engedélyeztetni kell egy tüntetést/röhej/ hanem százezreknek utcára vonulni...azzal semmit nem tudna kezdeni a narancshorda...
kereső
@Ábel: valami félreértés van a törvényt illetően. A 32 év szolgálati időbe beleszámit a gyes,gyed időszaka,viszont nincs ösztöndijas időszak ,ami beleszámitana. A szakmunkástanulóknak csak a nyár gyakorlaton töltött időt lehet figyelembe venni, a többieknek semmit.Nem számit bele a munkanélküli ellátás, a táppénz-kivéve,ha tartósan súlyos beteg gyermeket ápolt valaki, a fizetésnélküli szab.teljes időtartama.
A 32 évhez az kapja meg a +8 év kedvezményes időt,aki családjában legalább!! öt gyermeket nevelt.
A fentiek,és a már előbbiekben irtak szerint az átlagos nyugdijba vonulási életkor 61-62 év.
A késsőbiekben nyilhat az olló a tényleges nyugdijkorhatár betöltés/65év/,ill.a mostani felmenő rendszer között.
Jelenleg 130 ezer nő az aki ,igénybe veheti a nők 40-et.Az átlagos nyugdij összeg 1,125.000 Ft/év- és a legtöbbjük a ténylegesen ledolgozott 40 év után veszi igénybe.
tulipan
@durbincs: Mi a hézag nálad, Te narancsos seggnyaló, félfarok Sügér? Aha, egyszóval, Te szórakoztatsz ezzel a HIRDETŐS SEX-el? az abnormal,pisi-kaka sexel?:látni téged, te málé, rettenet csipázod eme súlyos aberráciot, a Ploesti bányakecódban. az üveges asztalodon? azt hova ferdülnál má ,azzal a repedt kis bornyi agyaddal ? talán a papir alapú Kincses Kalendáriumokat-Lexikonokat ,kéne olvasgatnod?s ne a magad elé tápolt orbáni narancsos menüt ollózgasd ide ? s nem gondoljuk hogy,mostantól olyan nagyon falnád a könyveket ? de -néha -néha egyegy szótárt megprobálhatnád? javulna tán az a szűkös szókészleted? ha már a sors haverod,ilyen nívótlan,sex tivornyás? mán. meg reáizzadtál csak 102 éves Shakirára? nyálilag ,futószemölcsileg ?... @Durbincs: most már aztán hordj el magad, Te degenera gumbo? uncsi sötét fasz? egészen a Pokol 9. bugyrába, a többi narancsos sexhaver mellé, ahol aztán szakmányban irogathatjátok a mocskos sexhirdetéseiteket?
eszegfu
@nevemnick: tegnap 9:38 Hozzáteszem: vagy "csődbe" viszi a cégét és csinál közben egy másikat, tehát nem is a vállalkozó rugja ki a melósokat, hanem a felszámoló.
1magyar
@eszegfu: Nemhogy a heti fizetéseket vezetnék be inkább! 3 évig szarakodnak a megdolgozott pénzzel vagy idővel.
Na meg a buszsofőrök, mentősök stb. túlterheltek lesznek és vétkezhetnek a sok munka miatt, de ugye nem a törvényhozókat viszik mert nekik milliós fizetéseket és VIP ellátást biztosítnki.
advocat
Talán lehetne sztrájkolni! No nem vasutas módra, mint anno.
eszegfu
@1magyar: Ebben az ügyben is 1 biztos: nem létezik olyan törvény, amely mindenkinek jó lenne! És az is igaznak tünik, hogy mindkét "oldalon" vannak tisztességes és kevésbé tisztességes emberek. Pl. ismerek olyan vállalkozót, aki 3-4 hónap alatt csődbe viszi a vállalkozását -- mondjuk nem fizeti a járulékokat -- és közben már uj vállalkozást alapit, az alkalmazottakat a min. bérre jelenti be, a többit feketén fizeti. De pl. egy munkavállalónak "joga" van ahhoz, hogy munkakezdéskor nem jelenik meg, csak telefonál: többet nem jön. Vagy éppenséggel "zsarolják" a tulajdonost, hogy kilépnek, ha nem kapnak fizetésemelést... kihasználják, hogy a tulajt szerződés köti a munka elvégzésére és a szakember hiányt.
Mindezektől függetlenül a munkaadóknak és a munkavállalóknak kellene hasonló ügyekben megegyezésre jutniuk... szóval ez is a csalánnal verés tipikus esete! Ráadásul ezt a javaslatot egyéni képviselői inditványként terjesztették elő -- és ahogy Gusztos fentebb a fb-on irta -- reggel felébredt és pont a tulóra keret megemelése jutott az eszébe!!!
Nessy
Még szerencse, hogy olyan fenemód "család barát" pártunk és kormányunk! Már ami a saját retye - rutyájukat illeti!
1magyar
@eszegfu: Igazad, van de ez inkább a kisvállalkozóknál jelenti a problémát, elég előnytelen helyzetben vannak a nagyokkal szemben.
eszegfu
@1magyar: Csak ugy kérdezem... szerinted hány "nagyvállalkozó" van M.o-n?! Nem sok, de azok tulajdonosai benne vannak a 100 leggazdagabb magyar között! Ha belegondolsz, 2017- ben 1.189.993 regisztrált vállalkozás volt, ebből a NAGYvállalkozás 0,1 %, a KÖZÉPvállalkozás 0,7 %, a többi pedig kisvállalkozás. Tehát véleményem szerint sajnos nagyon is "müködik", amit az előbb irtam... És abban egyetértünk, hogy ez is náluk jelenti a problémák egyikét.
1magyar
@eszegfu: A végeredmény ugyanaz bárhol, a jelen lévő dolgozókra tudnak majd 300 %-os munkát terhelni. Amiért vagy kapnak pénzt vagy nem.
De sokszor hiába kapnak pénz is ( ha kapnak) mert erejükön felül kell teljesíteni és ez betegséghez vezet. A végeredményeket sosem veszik figyelembe?
eszegfu
@1magyar: Tökéletesen igazad van! Én csak annyit szerettem volna mondani: ha vállalkozó valaki, akkor egészen másképpen nézi, mint a munkavállaló... de abban a pillanatban, ha valaki munkavállalóból vállalkozó lesz -- még akkor is, ha csak kényszerből -- megint másképpen lát mindent... megfordul a kocka. Ezért is tartom fontosnak, hogy ők egyeztessenek (m.vállalók + m.adók)... de sajnos ez csak hiu remény!
kamazuka
három évre emelkedik a munkaidőkeret elszámolása, azaz a munkáltatóknak 3 éves időszakon belül kell elszámolniuk a dolgozóknak járó túlmunkák díjával és a szabadnapokkal.

ebből egy érdekes kérdés merül fel.
-mondjuk 3 éven belül a dolgozó elhalálozik...mivel ösztönzik a nyugdíjasok visszavezetését a munka világába...fölmerül a kérdés,akkor ingyen túlórázott a nyugdíjas...ha bevállalta?
Azután a következő kérdés...Ha meg fizeti a munkáltató az dót a keletkeztetés hónapjában,de csak később fizet,azt kamatostól adja e át,mivel mint forgótőke haszonszerzés céljából szerepel a cég bevallásában stb.
Következő kérdés.Felmondáskor kifizeti,de kérdés ha a munkáltató mond fel,és azt gondolja a végkielégítésre ez a fedezet?..
Mi van akkor, ha közben a céget felszámolják,vagy csődöt jelent?
percsi
@F_Viktor: Kevés a rendőr, a tűzoltó, az eü. dolgozó, a tanár stb. A pénz is kevés, ezért zavartak el több ezer dolgozót. Milyen megoldás maradt még? Túlóráztatni kell, azt majd 3 év múlva kifizetik őket, ha kifizetik, mert 3 év múlva sem lesz pénz.
Rafináltak, eddig is azok voltak, gyorsan a cégekre, vállalkozókra terelik a balhét. Haha, csak úgy 3 évig lemondanak az adóról?
Jól bevált módszer, míg egymást szidjuk, köpködjük, addig ők osztozkodnak, helikoptereznek, vadászni járnak.
verőce21
Már régen gazdasági években számolnak Mo.-on! A három és ötéves gazdasági tervek ideje lejárt, elmúlt.
Ne próbáljuk visszacsempészni.
advocat
Sztrájk? Vagy ennyire félnek? Akkor megérdemlik. Mert vigyázó szemetek, Párizsra vessétek! Mint ma is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.