Bizonyítékok hiányában a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette Zsák Malina Hedvig ellen a nyomozást és ezzel a büntetőeljárást, amelyet a szlovák hatóságok indítottak hamis tanúzás és más bűncselekmények miatt – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Megszüntették a nyomozást a Malina Hedvig-ügyben
Fotó: mno.hu

Takács Péter azt írta: az adatok és a bizonyítási eszközök alapján

nem lehet megállapítani hogy Zsák Malina Hedviget nem érte támadás, ebből adódóan kétséget kizáró következtetést sem lehet levonni arra vonatkozóan, hogy hamis tanúvallomást tett volna. Mindezek mellett a nyomozás folytatása esetén sem várható eredmény. Az ügyészség az "egyetlen okszerű és törvényes megoldásként" szüntette meg a büntetőeljárást

- áll a közleményben.

Felidézték, hogy a szlovák ügyészség 2014-ben a Nyitrai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában azzal vádolta meg Zsák Malina Hedviget, hogy a rablás bűntette miatt 2006-ban indult rendőrségi nyomozás során tanúként való kihallgatásán valótlan vallomást tett.

A vallomása szerint 2006. augusztus 25-én reggel Nyitrán, a Mostná utca híd mögötti részén,

miután valakivel magyarul beszélt, két ember megtámadta, bántalmazta és kirabolta; levetették vele a harisnyanadrágját, a blézerét, kivetették a fülbevalóját és elvették a pénztárcáját.

A szlovák ügyészség szerint ezzel követte el a hamis tanúzás és a hamis eskü vétségét.

Zsák Malina Hedvig 2016 februárjában kérvényezte a Nyitrai Járási Bíróságnál, hogy ügyét magyarországi bíróságnak adják át. A kérvényt a 2016. márciusi parlamenti választás után támogatta Tomás Borec igazságügyi miniszter. A Legfőbb Ügyészség 2016. december 27-én döntött az ügy átvételéről, az a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez került.

A büntetőeljárás tárgya az volt, kétséget kizáróan megállapítható-e, hogy sérelmére nem követték el Nyitrán az általa állítottak szerinti támadást, mert ez esetben lenne csak bizonyítható a hamis tanúzás bűntette.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a szlovák bűnüldöző szervek által lefolytatott és a magyar hatóságok által átvett eljárás során rögzített, rendkívül nagyszámú, ám ellentmondásos bizonyítékokat egyenként és összefüggésükben értékelve döntött az eljárás megszüntetéséről.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Bámulatos ez a gyorsaság. Éljen a magyar és a szlovák nép megbonthatatlan barátsága!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szalai77
--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
human
Szegény nő. Ez a kép készült róla a támadás után. Azaz a nem biztos, hogy megtörtént támadás után: cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1811/20181122malina-hedvig.jpg
Fradigege
Milyen rablás. Azért verték meg, mert magyarul beszélt az utcán telefonon. A kása nem étel, a tót nem ember.
advocat
És miért nem került elő az a magyar pár, akik magyarul segítséget kértek, Elvesztek, vagy nem olvasnak újságot, nem néznek tv-t.t, nem beszélnek senkivel? Hova tüntek? Csak kérdés, mert az eset sajnálatos! Valami hiba van. Szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.