A Verzió Filmfesztiválon mutatták be Papp Gábor Zsigmond legújabb dokumentumfilmjét. Az eredetileg háromszor 50 perces alkotást a rendező a fesztivál igényeinek megfelelően 90 percbe sűrítette, így került kétszer (teltházas) közönség elé. A film ékes példázata volt annak a problematikának, amit Bagi Zsolt pár hete a Mércén az „értelmiség” szerepével kapcsolatban fogalmazott meg, érdemes újraolvasni. Már a címválasztással jelzi az alkotó, hogy itt a legklasszikusabb ellenzéki öngyarmatosítás legújabb példázatával lesz dolgunk: „Kettévált ország”! Mintha lenne itt egy ország, ami ‘egy’ lehetne valaha, holott a legnyilvánvalóbb, hogy politikai értelemben (!) a rendszerváltás utáni időszaknak kevés kártékonyabb hazugsága volt annál, mint hogy ez az elképzelt, imaginárius „EGY” (mint érdek) létezik, vagy létezhetne. A „kiegyezés-vágy”, a „nemzeti megbékélés” tisztázatlan és ködös fogalmai (és lehetne még sorolni ilyeneket) kizárólag az elitek igényeiről vettek tudomást, és számukra...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
czibor41
--[-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Lepényleső
Ketté szakított ország - 2002 Orbán Viktor
Ketté szakított nemzet - 2012 Orbán Viktor
JAJMÁR
@durbincs: 17:38 Attól függ, ki a mérce. Ha te, akkor 200-as :-D
JAJMÁR
@durbincs: Maga fölé helyezem, de nagyon :))))
JAJMÁR
@durbincs: A válaszod elégtelen! Nem tudsz magyar nyelvből annyit, mint egy alsó tagozatos általános iskolás! Ez a rettenet :-)
tulipan
@durbincs: Remek ez az újjtásod, Te maragyxarul sem tudó, narancsseggnyaló félfaroknyi Sügér! Egészen üdítő!
De jó kellenek neked azok a kannibálok, na akkor vigyed?s ne csak lökdösd ide a szóvirágot?
Nekünk ide NEM kellenek ?s ha ezt nem érti 1000km-ről,s szavazati jogról hadováltál ide nekünk? ...még mondhatnánk hogy rontanád is a magyar vért onnan ? direkt - ? ejnye @Durbincs, ugyan minek? azt azokban a Ploesti bányaszakiskoláidban ottan az...iskoláidban nem éppen a jó eredményeket elérő,s gyorsanreagálló, nebulok csapatát vezethetted ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.