Nem akarnak még többet túlórázni a közúti közlekedésben dolgozó autóbuszvezetők, ezért határozottan tiltakoznak a munka törvénykönyve (Mt.) tervezett módosítása, egyebek mellett a 400 túlóra bevezetése ellen.

Tragikus következményei lehetnek a kormány drasztikus túlóra-tervének

A Volán társaságok zöménél most is kimerítik a kollektív szerződésben megengedett 300 túlórát, életveszélyes ennél többször kiküldeni őket az utakra. A Közúti Közlekedési Szakszervezet tiltakozik a változtatás ellen – olvasható a KKSZ közleményében.

A közlekedési dolgozók, többek között a Volán társaságok járművezetői is kiakadtak a fideszes törvénymódosítási javaslat miatt, miszerint nemcsak a munkaidőkeretet növelné meg a kormány 3 évre, hanem lehetőséget adna a munkaadóknak arra, hogy a mostani 250 – kollektív szerződés szerint legfeljebb 300 – túlórát 400-ra emeljék.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vacsi
@Gauntlet: Gyárban dolgoztam, így többször vettem részt kommunista szombaton. Hát, az nem a munkáról, sokkal inkább az ivászatról szólt. Így utólag visszanézve, semmi rossz emlékem nincs róla. A fizetés viszont tisztességes volt, meg lehetett élni belőle!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Britanitta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Zeta
Mégjó, hogy "Kupak" adta be és indokolta meg a javaslatot, a vegen senki nem fogja tudni miről van szó,de megszavazzák!
Desischado
Azok szavaznak erről, akik életükben egy napot sem dolgoztak! Dolgozzanak ők végkimerülésig! Kiváncsi vagyok rá, hogy mi lesz a munkavállalók reakciója erre a mocsok javaslatra.
laszlobihari
aki ezt a baromságot kitalálta azt simán ki kéne herélni, felgyógyulása(seb hegedés) után elzavarni dolgozni és a túlóráit 3 év után kifizetni(talán?)!
human
Emlékeztek még? A szocik alatt a vasutasok összehangolt sztrájkokkal bénították meg a közlekedést. Valamiért az elmúlt 8 évből nem emlékszem ilyen erőteljes szakszervezeti ellenállásra. Mi lehet ennek az oka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.