A Volánbusz Zrt. flottája 115 darab új típusú autóbusszal (100 Credo és 15 MAN Neoplan Tourliner) bővült 10 milliárd forint értékben, az autóbuszok 80 százaléka magyar gyártmány – jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a kormány célja a kényelmes, biztonságos, megfizethető, környezetkímélő és magyar autóbuszok közlekedtetése

- tette hozzá a miniszter.

Palkovics: "két éven belül Magyarországon is kiépül az iskolabusz-hálózat rendszere"

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy autóbusz volánjánál a regionális közlekedési társaságok járműparkjának fejlesztéséről tartott sajtótájékoztatón a Népliget autóbusz-pályaudvaron 2018. november 23-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Palkovics László azt is bejelentette, hogy két éven belül Magyarországon is kiépül – amerikai mintára – az iskolabusz-hálózat rendszere.

Az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül. A miniszter az új beszerzésekről megjegyezte, hogy a lépés illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium buszstratégiájába, amelynek központi eleme a Magyarországon gyártott autóbuszok használata.

Ezek az új autóbuszok – amelyek közül 100 darab Gödöllő és Vác elővárosaiban közlekedik majd – már környezetkímélő hajtásrendszerrel rendelkeznek.

Az ITM ezt a tendenciát a jövőben is erősíteni akarja, ezért a minisztérium arra törekszik, hogy a városi környezetben, illetve a városok közti közlekedésben is az euro6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású járművek is – jelentette ki a miniszter.

Palkovics László elmondta, a megfelelően ütemezett közösségi közlekedés érdekében a menetrendeket össze kell hangolni, ezzel együtt pedig a minisztérium egy egységes jegyrendszer kialakításán is dolgozik.

A világban és az európai unióban látható minták alapján Magyarországon is úgy alakítják majd át a közösségi közlekedést, hogy a vasút kapja a fontosabb szerepet, az autóbuszos közlekedésnek pedig az lesz a feladata, hogy a vasúti fővonal rendszerébe szállítsa az utasokat.

Az autóbuszok ott biztosítják majd a közösségi közlekedést, ahol a vasút nem elérhető. Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a már forgalomba került 115 autóbusszal együtt a következő időszakban összesen 201 modern jármű áll forgalomba.

A teljes flotta beszerzési értéke meghaladta a 17 milliárd forintot.

Dávid Ilona a részletekről ismertette, hogy a Volkswagen Group által szállított 31 darab emelt komfortfokozatú MAN Neoplan Tourliner buszok közül 16 darab a Dél-dunántúli, az Északnyugat-magyarországi és a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központok flottáiban jelenik majd meg. A fennmaradó 15 darab pedig a Volánbusz Zrt. állományába kerül, és a főváros, valamint Salgótarján, Makó, Zalaegerszeg, Siklós, Gyula, Mohács és Harkány között biztosítja a kapcsolatot.

A Kravtex-Kühne csoporttól 120 darab Credo autóbusz érkezik, ezek közül 100 darab a Volánbusz Zrt.-hez, 20 darab pedig a Dél-alföldi Közlekedési Központ flottájába kerül.

Az ITK Holding jövő év első felében szállít majd 50 darab Mercedes-Benz Conecto típusú autóbuszt, amelyek a regionális közlekedési központok állományában állnak majd forgalomba.

Ez a nagymértékű autóbusz beszerzés is azt bizonyítja, hogy a kormány, a tulajdonosi jogokat gyakorló, illetve szakmai felügyeletet ellátó minisztériumok, a busztársaságok és a járműgyártók is elkötelezettek a közösségi közlekedés színvonalának folyamatos javítása mellett

- fogalmazott a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Itsuka Nakimaga
Igen, kiépül! Cca. úgy, ahogy az egyéni nyugdíjszámlák.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Itsuka Nakimaga
Igen, kiépül! Cca. úgy, ahogy az egyéni nyugdíjszámlák.
Lepényleső
És most lehet,hogy nem hazudik. Ugyanis a maradék 5,- 6,talán 7 iskola könnyedén ellátható
lesz azzal a 10,-15 kínai technikával ami még üzemképes.
wagabund
ha amerikai mintára akarja kiépíteni, akkor fel kell kötni a gatyakorcot...az ötlet nagyon szép, de azt gyanítom, ez csak coki...valami sunyiság állhat mögötte. Itt ez kivitelezhetetlen.

amúgy a vastagbél-rák szűrést mikor teccenek elkezdeni ? kétmillió ember várja már évek óta..Kásler elfelejtette az ígéretét?...az iskolabusz is ilyen ígéret lesz? mert stadion már van doszt..
papa.49
@wagabund: Az a 115 db. busz pont egy kis csepp a tengerben ebből még nem lesz iskolabusz rendszer !!!
A bolondkasler már azt is elfelejtette amit délelőtt mondott !!!
Desischado
@papa.49: Csodálkozol? Még annyi esze sincs, hogy a higiénia alapvetően fontos. Nyilván ennek jegyében gyászkeretesek a mocskos körmei.
szaboria1
Nem csodálkozom, hogy gondolkoznak rajta. Ma már egy 5000 lelket számláló városban sem születik egy évben egy osztályra való gyermek. Nálunk 3 iskola volt ma már csak egy van. Kérdés meddig lesz?
justhpeter
Nem kell aggódni. Csupán Kásler és Palkovics újabb ökörségéről van szó. Semmi nem lesz belőle. Hacsak nem Szabadkán,Ungváron vagy Sepsiben.
Qqberci
Lesz mivel stadionba hordani a gyerekeket...
papa.49
@szaboria1: Én egy kisvárosban lakom, a ,,városi,, havi lap szerint 56 gyermek született ebben az évben a város lakossága 8500 fő körül van !!!
Viszont csak az utcánkban két, három háznyi távolságra 4 ember halt meg ebben az évben !!!
Vannak fiatal párok, de gyermek csak elvétve !!!
Julieska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
vacsi
És kik fogják vezetni ezeket a buszokat? A végsőkig lehajszolt, túlóráztatott, kizsigerelt sofőrök?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.