A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora levelet írt neki, s azt csütörtökön a sajtóhoz is eljuttatta.

A külügyminiszter közleményében azt írta, Ignatieff levele még nem érkezett meg hozzá, amikor azt a rektor sajtónak kiadta.

Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Michael Ignatieff a levélben azt írta, "a CEU tizennyolc hónapja keresi a megoldást arra, hogy Magyarországon maradhasson", Szijjártó Péter kijelentései azonban arra utalnak, hogy a kormány már meghozta a döntést az intézmény ügyében.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Te f@szkalap! Nem mertétek úgy módosítani a felsőoktatási törvényt, hogy a CEU-t névszerint betiltsa, ezért követeltetek új, szerintetek teljesíthetetlen feltételt. Miután mégis sikerült megfelelniük az új feltételeteknek, most nagy ívben sz@rjátok le saját friss törvényeteket! Ocsmány hazudozó barom!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Ez bizony 100%.ig hazugság! Nekem több fiatal rokonom, ismerősöm él Budapesten, egyikük sem politizál! Van aki még jelenleg is egyetemista, többen közülük 1-3 egyetemet végzett több családos emberek, mégis minden megmozduláson -ami a CEU fennmaradásáért szerveződik-ott vannak! Nem politikai okokból, hanem a maguk, a gyermekeik a jövő érdekében! Politika mentesen, csupán a szabad gondolkodás és tudás jogáért harcolnak!
kereső
Toporzékpéter!A politikai balhét ti csináljátok 16 éve!Még mindig ott tartasz miniszterként,mint fidesz szóvivőként feltűrt gatyaszárral hazudoztál. Ezért nem kellett volna egyetemre járnotok, se neked,se gulyásnak és a többinek se.Szégyenei vagytok annak az intézménynek,ahol tanultatok...ehhez nem kell diploma.Szarháziak vagytok.
simmering73
Hogyan lehet az, hogy mióta bitoroljátok a hatalmat, folyamatosak a politikai balhék? Erre válaszolj, te nagyon hülye.
advocat
Petike! Fél évig Soros pénzén éltél az Államokban? Nem kellene ezt a pénzt visszaadnod. Kérj apádtól kölcsön, mint a házadra!
Julieska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
solidedge
A kormány rendszeresen hülyének nézi az állampolgárait. Döbbenet amivé lett ez az ország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.