2018. szeptemberben a bruttó átlagkereset 322 800 forint volt, 10,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–szeptemberben a bruttó átlagkereset 324 100 forint, a nettó átlagkereset 215 500 forint volt, mindkettő egyaránt 11,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. Érdemes ezeken a KSH által nyilvánosságra hozott számokon kicsit elidőzni, és talán egy picit büszkének is lenni.

Forrás: magyaridok.hu
Feltöltő: verőce21
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Ez nettó ~215 eFt-ot jelent. Szép és jelentős ez a fejlődés az elmúlt 6-8 évben, ahonnan akkor indultunk, vagy amennyi a minimálbér. De én nap, mint nap elcsodálkozom azon, hogy találnak még embereket, akik ilyen kevés pénzért eljárnak dolgozni? A munkába járási költségek még ebből is elvisznek havi 30 eFt-ot, még ha megtérítik is a bérletet, stb.
Pedig a többségük ennél is jóval kevesebbet kap! Ne beszélve az átlagnyugdíjról, ami a nettó átlagbérnek is a fele. Az árak és megélhetési költségek, rezsi, pedig semmivel sem alacsonyabbak, mint nyugatabbra. Siralom. Hogy létezik még ez az ország?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Szépen nyílik az olló! Az átlag nyugdíj immáron cca 60%-a a nettó átlagbérnek. És évről évre csökken az infláció alatti emeléssel.
Ugyanis a maginfláció pont azokat a tételeket nem, vagy részben tartalmazza, amelyek a napi megélhetés alapjai, és esetenként 2 számjegyű növekedést produkáltak 2018-ban.
Elindul egy időskori elszegényedés,a több évtizedes munka után.
verőce21
@Nessy: Én is erről próbáltam írni. A 13. havi nyugdíj már igencsak megérett.
A béremelések (és az áremelések) teljesen elértéktelenítik a nyugdíjasok jövedelmét.
Nessy
@verőce21: Jézus Mária! Egyetértünk! :-)))
verőce21
@Nessy: Beszéljünk csendesen. Talán csak azért, mert ez olyan hír, amely előtte jár a végső jó hírnek! :)
Nessy
@verőce21: Te tudsz valami jó hírt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.