Megható és egyben elgondolkodtató levelet tett közzé egy édesanya Facebookon.

Megalázták a szokatlan kinézetű magyar kisfiút, az édesanya Facebookon mutatott rá fontos hiányosságokra

Beáta három gyereket nevel (1, 4 és 19 évesek). A történet középpontjában Beni, a 4 éves kisfia áll, akivel nemrég színházban járt. A fiúról tudni kell, hogy 4 hónapos korában egy injekció hatására szemmozgatóizom, illetve arcizom-bénulást szenvedett. Ezt pedig lehetetlenség elfedni, szemet szúr mindenkinek.

A színházban az ajtónyitás előtt több gyerek is odament a számukra szokatlan külsejű kissráchoz, és tapintat nélkül mutogattak rá, hangosan szóvá tették, hogy milyen furcsa a szeme. Beninek ez nagyon rosszul esett, ráadásul édesanyja szerint a felnőttek is éppen ilyen tapintatlanok.

Az egyik legdurvább eset az volt, amikor a homokozóban elhúztak egy kislányt Benitől, sőt, a homokozószettet is elvitték, nehogy hozzáérjen...

- mesélte Beáta Balázsék műsorában a Rádió 1-en.

Facebook-bejegyzésének legfőbb üzenete az, hogy próbáljuk meg gyerekeinket elfogadásra, empátiára nevelni, mert bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen közegben hátrányból kell indulnia.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Borzadály. Romlott, aljas, végső stádiumba jutó ország! Hát minek koptatta itt a száját egy Csokonai, egy Ady vagy egy Kossuth? Neve szégyen, neve átok ezzé lett magyar házától!
(Ez még Vörösmarty!) B+ !
görbetükör
A butaság, a rosszindulat, az önzés lett többségben.
A "kétharmad" legfőbb tulajdonságai. A "keresztény kultúra" jellemzői, amit a hatalom erejével védenek. :(
Eriksson
Ez a szülők felelőssége. Tanítsák meg gyermekeiket elfogadóvá tenni.
Pálinkás Pál
Szerintem itt nem történt semmi..vagy ez senkinek nem tűnt fel..."A színházban az ajtónyitás előtt több gyerek is odament a számukra szokatlan külsejű kissráchoz, és tapintat nélkül mutogattak rá, hangosan szóvá tették, hogy milyen furcsa a szeme."...van szövegértésetek??? egy hasonló 4-5 éves gyerektől várjátok el hogy ne vegye észre??? mellesleg ,mivel biztos nem ez volt az első alkalom az anyját nem értem...persze jó szánalomért kuncsorogni a fészbukon!!!
Tudomásul kell venni ,egy gyermek mindig szóvá teszi ha valami ismeretlent,furcsát lát...nem itt hörögni...ráadásul az események ismerete nélkül...,vagy valamelyíkőtök ott volt,látta az esetet???
kakambuki
@Gauntlet: Nem! Ne maszatolj ha lehet, mert nem mindenki ilyen. Egyszerűen buták földszintesek, síkhülyék és kész!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.