Győr legkisebb színháza az első előadás óta telt házzal működött, most mégis be kell zárnia.

Gáti Oszkár

három éve működtette már Győrben a Menház színpadot, ami az első előadások óta telt házzal üzemelt. A színházigazgató azonban, aki egyszerre volt jegypénztáros is, most úgy határozott, nem folytatja tovább: az elmaradó tao támogatások miatt képtelen tovább fenntartani a teátrumot.

Egy évadra 25 millió forintra lett volna szükségük, ezt azonban önmaguk nem tudják előteremteni. Mintegy félszáz színész veszíti el most munkáját, tízezer néző pedig a szórakozását.

Gáti Oszkár közel egy éve küzdött színházáért, hosszú hónapok teltek el pusztán azzal, hogy megpróbáljon olyan épületet találni, ahol tovább folytathatják a munkát, miután eredeti helyükön nem maradhattak tovább.

Be kell zárnia egy sikeres színháznak

Be kellett azonban látnia, hogy anyagilag képtelenek ezt megoldani, legalábbis a támogatás nélkül – az pedig nem érkezik meg.

Végül elengedte, hogy színházat működtessen.

„El kellett engednem” – vallotta be a kisalfold.hu-nak. „70 éves vagyok, soha nem ünnepeltem a születésnapomat, csak maximum nagyon szűk családi körben. Nem volt meglepetésparti a 70 év alatt, gondoltam, hogy a hetvenediket megünneplem a kedves nézőkkel. Ez most elmarad. Visszatérek az eredetihez otthon, családi körben”– mondta el Gáti.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Kisalföld)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ezt tette a kormány velünk, s ez csak rosszabb lesz, ha az aktív emberek süketek, némák és vakok maradnak - farkasvakság helyett orbánvakságban leledzenek. Ez már régen nem arról szól, hogyan lesz békés változás! Itt az a kérdés mikor döbben rá a fidesz szimpatizáns tömeg, hogy őket is haza küldik a kórházból megdögleni (tetszőleges egyéb szituációk behelyettesíthetők) és akkor összejön a kritikus tömeg ahhoz, hogy a talpuk alatt fütyüljön a szél! Orbánisztán=Zombieland. A baj azokkal van, aki a langyos fosban lavírozva élik a kis életüket és féltik a kis dolgaikat a második autót, a harmadik jelzálogot, mert nekik kedvez a rendszer és egyszerűbb a ja ez engem nem érint dologgal lesöpörni a társadalmi problémát a válláról, becsukja a szemét és szagolja a szart, de hát meleg meg kellemes, kit érdekel, ha büdös, de nekem még jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.