Több utat lezárnak, és a menetrendek is módosulnak a hétvégén.

Szombaton 18 és 22 óra között Sting & Shaggy koncertet rendeznek a Hősök terén. A rendezvény előkészülete és bontása miatt

szombaton délelőtt 10 órától másnap hajnali 4:30-ig lezárják a forgalom elől a Hősök terét, az Andrássy utat a Bajza utcáig, az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály útig, valamint a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között, továbbá a Kós Károly sétányt

– közölte a BKK.

Az M1-es metró várhatóan 16 és 23 óra között a megszokottnál sűrűbben közlekedik majd, azonban biztonsági okokból lezárhatják a Hősök tere állomást; ebben az esetben a szerelvények megállás nélkül haladnak át azon.

A 20E buszjárat a Hungária körút–Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök terét.

A 30-as, a 30A és a 230-as busz az Állatkerti körút–Hermina út–Zichy Mihály út módosított útvonalon közlekednek. A buszok egyik irányban sem érintik a Hősök terét, továbbá a Keleti pályaudvar felé tartó buszok a Benczúr utca és a Damjanich utca / Dózsa György út megállót sem.

A 75-ös trolibusz az Állatkerti körút–Hermina út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Zichy Géza utca közötti megállóit.

A 105-ös busz az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán közlekedik Újpest felé a Bajza utca és a Dózsa György út, az Apor Vilmos tér felé pedig a Dózsa György út és a Szinyei Merse utca között.

A 979-es éjszakai járat az Andrássy út helyett a Damjanich utcán közlekedik Újpalota felé a Felső erdősor utca és a Dózsa György út, Csepel felé pedig a Dózsa György út és a Bajza utca között. Az Újpalota felé közlekedő buszok nem érintik a Kodály körönd, a Bajza utca és a Benczúr utca megállót.

Sting koncert és tüntetés miatt borul a fővárosi közlekedés

A délután a belvárosban demonstrációt tartanak a tudomány és az oktatás szabadságáért, ezért több járat mentrendje szintén változik:

A 2-es villamos 16 óra és 17:30 között csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

A 16-os autóbusz 15:30 és 16 óra között a Széll Kálmán tér és a Széchenyi István tér között jár.

A 47-es és a 49-es villamos a dél-budai végállomásról a Széll Kálmán térre terelve közlekedik.

A 48-as villamos 14:30 és 15:40 között rövidített útvonalon, a Savoya Park és az 56A villamos Döbrentei tér megállóhelye között visz utasokat.

A 83-as trolibusz és a City-troli 14:30 és 15:10 között a Közraktár utca helyett a Lónyay utcán halad.

Az M3-as metrópótló, a 9-es, a 15-ös, a 100E, a 105-ös és a 115-ös autóbusz, valamint az Astoria csomópontban a Rákóczi úton közlekedő buszvonalak közlekedésében néhány perces korlátozás várható.

A H6-os HÉV az egész hétvégén rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és Szigetcsép között közlekedik karbantartás miatt. Szigetcsép és Ráckeve között H6-os jelzéssel pótlóbusz jár a HÉV menetrendjéhez csatlakozva, amin kerékpár szállítása megengedett. A H9-es HÉV pedig ezen a hétvégén nem jár, helyette az Örs vezér tere és Cinkota között a H8-as HÉV-vel, Cinkota és Csömör között pótlóbusszal lehet utazni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(BKK)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

moareka
Bizonyára csak az én fantáziámat mozgatta meg az egybeesés a tüntetés és a Sting féle ingyenes koncert egybeesése. Mintha a pártunk és kormányunk a Szerencsejáték Zrt-vel közösen próbálta volna a tüntetésről "elcsábítani" a fiatalokat. Persze ne gyártjunk összeesküvés elméleteket, de ha nem is így volt, jól jött nekik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.