A BKV bérletek nem úszták meg, több társukkal együtt kiestek a cafetéria-pikszisből. Nem úgy a sportrendezvényre szóló bérlet! Megjelent a Magyar Közlönyben, így januártól változik a juttatások utáni adózás, az eddigieknél rosszabb feltételeket teremtve.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Semmi baj, mert közben az átlagbérek tekintetében sem vagyunk képesek még csak meg sem közelíteni a V4-eket, kéne szólni a felcsútinak, hogy egyre kínosabb, amikor mindenféle közönségek előtt ábrándozik és vágyálmodik arról, hogy mekkora gőzmozdony ő. Nem az.
Kretének és idióták kezén az ország, abból meg ez következik.
www.atv.hu/belfold/20181121-atlagberek-meg-sem-tudjuk-kozeliteni-a-visegradi-orszagokat
Még mindig van hová süllyedni, de meddig?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
kafetéria...ma ezzel basztassák az ember idegeit, viszont miért nem írják meg hogy a zunió különkérésére kellett megadózni azt is ?
lusta
@Csizmás Kond: Ha jól értem drága sztrovacsek, a Junyijó kérte, hogyt adóztassák meg a cafateriát, meg véletlenül se adóztassák meg a felcsúti aranylábúakra kilátógatóakat.
Eladott Ország
Semmi baj, mert közben az átlagbérek tekintetében sem vagyunk képesek még csak meg sem közelíteni a V4-eket, kéne szólni a felcsútinak, hogy egyre kínosabb, amikor mindenféle közönségek előtt ábrándozik és vágyálmodik arról, hogy mekkora gőzmozdony ő. Nem az.
Kretének és idióták kezén az ország, abból meg ez következik.
www.atv.hu/belfold/20181121-atlagberek-meg-sem-tudjuk-kozeliteni-a-visegradi-orszagokat
Még mindig van hová süllyedni, de meddig?
Csizmás Kond
@lusta: ..jól érted..most kivételesen...
mert azt állítják, hogy az adózatlan jövedelem kenőpénz vagy pénzmosás...persze a migráncskártyákra ez nem érvényes
Csizmás Kond
@Mirabilis: ..pedig megírták...csak a hülye kobakod nem fogta fel...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ha már "a hülye kobakod nem fogta fel."
Nem az adózás módjával volt a gond, hanem az imádott dagadt törpéd rendeleteivel, mert "egy túl szigorú szabályozással szorította ki az állam a versenyszféra szereplőit, illetve gyakorlatilag állami monopólium született, aminek a létét nem indokolja a tevékenység jellege"
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...a baj az hogy megadózták és ez nem tetszik..nekem sem...de a lényeg hogy nem Orbán ötlete volt de a ballibbencsek mégis rá kárognak, holott épp az ők ideális uniósbalfaszai szolnak bele mindenbe.
Csizmás Kond
@Mirabilis: olvass ha érdekel...és csak viszonzás képpen nevezgettelek vissza...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: olvass ha érdekel. ja és ha tudsz! lassan mondom nem adózási gond volt, nem a formával volt gond, nem is azt kifogásolt az EU és a bíróság az Orbán által hozatott szabályozásról mondta ki, hogy ellentétes az EU szabályozásával! =))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: Keresetlevelében az Európai Bizottság azt kérte, hogy a Bíróság

„– állapítsa meg, hogy a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV.12.) Kormányrendeletben (a továbbiakban: 55/2011. (IV.12.) Kormányrendelet) előírt, valamint az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló 2011. évi CLVI. törvénnyel módosított Széchenyi Pihenő Kártya‑ (a továbbiakban: SZÉP‑kártya) rendszer bevezetésével és fenntartásával Magyarország megsértette a belső piaci szolgáltatásokról szóló, 2006. december 12‑i 2006/123/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvet (HL L 376., 36. o.) annyiban, amennyiben:

– az említett kormányrendelet 13. §‑a az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (a továbbiakban: Öpt.) 2. §‑a (2) bekezdésének d) pontjával, a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeiről és kereskedelmi képviseleteiről szóló 1997. évi CXXXII. törvény (a továbbiakban: a fióktelepekről szóló törvény) 2. §‑a b) pontjával, valamint a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény (a továbbiakban: a gazdasági társaságokról szóló törvény) 1. §‑ával, 2. §‑a (l) és (2) bekezdésével, 55. §‑a (1) és (3) bekezdésével és 64. §‑a (1) bekezdésével együtt értelmezve kizárja, hogy társaságok fióktelepei SZÉP‑kártyát bocsássanak ki, és ezáltal megsérti ezen irányelv 14. cikkének 3. pontját és 15. cikke (2) bekezdésének b) pontját;

– az említett 13. § ugyanezen nemzeti jogi rendelkezésekkel együtt értelmezve az ugyanezen 13. § a)–c) pontjában foglalt feltételek teljesítése szempontjából nem ismeri el azon vállalatcsoportok tevékenységét, amelyek anyavállalata nem a magyar jog szerint létrejött társaság, és amely csoporthoz tartozó vállalatok nem a magyar jog szerinti társaság formájában működnek, és ezáltal megsérti az említett irányelv 15. cikkének (1) bekezdését, 15. cikke (2) bekezdésének b) pontját, valamint 15. cikkének (3) bekezdését;

– az 55/2011...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt...
az 55/2011. (IV.12.) Kormányrendelet 13. §‑a ugyanezen nemzeti jogi rendelkezésekkel együtt értelmezve a bankok, illetve pénzintézetek számára tartja fenn a SZÉP‑kártya kibocsátásának lehetőségét, mivel az említett 13. §‑ban foglalt feltételeket kizárólag ezek az intézmények képesek teljesíteni, és ezáltal megsérti a 2006/123 irányelv 15. cikkének (1) bekezdését, 15. cikke (2) bekezdésének d) pontját, valamint 15. cikkének (3) bekezdését;

– az említett 13. § – amennyiben a SZÉP‑kártya kibocsátása érdekében magyarországi telephely meglétét írja elő – ellentétes a 2006/123 irányelv 16. cikkével;

– másodlagosan az 55/2011. (IV.12.) Kormányrendelet által megszervezett SZÉP‑kártya‑rendszer ellentétes az EUMSZ 49. cikkel és az EUMSZ 56. cikkel, amennyiben a 2006/123 irányelvnek a jelen pontban fentebb említett rendelkezései nem terjednek ki az említett nemzeti jogi rendelkezésekre;

– állapítsa meg, hogy a 2011. évi CLVI. törvénnyel és az Erzsébet‑programról szóló, 2012. évi CIII. törvénnyel (a továbbiakban: az Erzsébet‑programról szóló törvény) szabályozott Erzsébet‑utalvány rendszer, amely monopóliumot hoz létre közszervezetek számára a hidegétkeztetési utalványok kibocsátása területén, és amelynek hatálybalépésére megfelelő átmeneti időszak és intézkedések nélkül került sor, ellentétes az EUMSZ 49. cikkel és az EUMSZ 56. cikkel, amennyiben a 2011. évi CLVI. törvény 1. §‑ának (5) bekezdése és 477. §‑a, valamint az Erzsébet‑programról szóló törvény 2. §‑ának (1) és (2) bekezdése, valamint 6. és 7. §‑a aránytalan korlátozásokat ír elő.”
Csizmás Kond
@RonaGyuri: " A Széchenyi Klub Gazdaságfejlesztő Társaság egy olyan elektronikus, a bankkártya-terminálokon keresztül használható utalványt szeretett volna megteremteni, amely a cafeteriarendszer népszerű eleme lehet, egyszerűen és biztonságosan felhasználható, illetve segíti a hazai gazdaság fellendítését."
...csak azért idéztem ezt az egyet mert az egésznek ez a lényege és mivel a zuniónak ebben nem volt beleszólása ezért kérés képpen kötelezte, hogy meg kell adózni.
...persze ezt körbe lehet magyarázni de a lényege csak egy mondat.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: Hidd el ezeket a marhaságokat! Az olvasásértési nehézségeiden nem tudok segíteni! =)) De tartózkodj mások mocskolásától, akik jobban hisznek a saját szemüknek, mint a dagadt törpe bugyuta propaganda maszlagjának! =))
tulipan
@RonaGyuri: Felesleges kísérlet! Ez a Csizmás Kond/ás/ nem tud MAGYARUL, kizárólag a dagadt narancsos vezííír megszabta, fideszes nyelvezeten!!!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...csak viszontmocskolok...ez nálam már leve szabály, persze csak szigorúan a beírókra vonatkozik és nem a cikkben szereplőkre...
...és marhaság... ez ismét relatív...van aki egyiket hiszi van aki a másikat általában én egyiket sem viszont a saját felfogásom és elveim szerint véleményezem ...és ezt szokták pártoskodásnak hinni sokan
Csizmás Kond
@Mirabilis: ezt írtad " fidesz agymosott." és én ezt sértésnek vettem...máskor ha zavar a nevezgetés elküldelek az anyádba...választatsz vagy civilizálódhatsz.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: EZ NEM HIT KÉRDÉSE!!! Ha elolvasnád ott van a 17:04-es hozzászólásomban a bírósági ítélet hivatalos szövege az EU összes nyelvén!!! =))
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...fordítva fogod a telót vazzeee..
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...bírósági itélet...azért itélték el mert a kártyák kihasználása arra voltak hivatva hogy a magyar gazdaságot gyarapítsák ne mást...nem kell ide százoldalas dogma.
juttka
@Csizmás Kond: Az Unio sajnos, még abba sem igazán szól bele, amibe nagyon kellene, nem ám a cafeteria megadóztatásába. Hagyják, hogy G.O.V. garázdálkodjon az országban, még az uniós pénzeket is ellopja. Nem tesznek semmi érdemlegeset. Egyébként mit jelent az, hogy ballibbencs? Van jobblibbencs is?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: sajnos te annyira korlátolt vagy, hogy olvasni sem tudsz, így nincs semmi értelme veled szóba állni!
tudode
Hugy is van ez?
.
Kinek ki ad, mit4
.
Ha kormányunkról merészelünk beszélgetni "kiharcolta" vagy kivívta magának a FEJECS/kéje/kája, hogy ne tekintsen a KÖZVAGYONRA, köztük az ország BUK-SZÁJÁRA úgy, mintha MUNKAESZKÖZE lenne, mint bármely bolt PÉNZTÁROSÁNAK!
.
Felmerülhet az ORBITÁLIS kérdés, gondos gazda-e az, amelynek a VÁLLON FELÜLIJE
.
-----Az Orbán-kormány eddig 1475 000 000 000 forintot költött sportra
.
index.hu/gazdasag/2018/04/04/eddig_1475_milliardot_koltott_sportra_az_orban-kormany/
.
Csodával határos, hogy MÉG MINDIG dirigálhat az, aki VISSZAÉL A HATALMÁVAL akkor, amikor TÖBB SZÁZEZER gyermek éhezik, sőt ki tudja hány meg nem született BABA örök nyughelye a BETONTEKNŐK garmadájában lett, illetve az a HATODIK KOPORSÓ, amikor feltűnt az EU vásott kölke!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, ne akarj nekem átnevelési leckét adni mert nem fog rajtam. Az értelemmel kapcsolatban meg hadd idézzek az általad ideidézettekből...
"...a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeiről..."
...vagyis amint azt legelöl neked leírtam itt a magyar gazdaság fejlesztéséről van szó nem nemzetközi adományakcíóról...pontosabban csak magyar vállalkozók adhatnak ki ilyen kártyákat magyar intézményekben való felhasználásra...kimondottan a magyar vállalkozások megsegítésére...nem külföldire nem uniósra...és ha így sem érted hagyd a fenébe és tényleg ne válaszolj mert ki nem állhatom az okoskodó süketelést.
Csizmás Kond
@juttka: ...hagyjuk a zuniót mert az egy tetűfészek...
A balibbencs meg az az alak aki nem szeret dolgozni de ugyanannyi fizetséget vár mint aki keményen nyomja, folyton kér de adni soha nem tud és nem is akar, aki mindenkit többre tart mint azt aki eltartja őt, akinek a tekergés a mániája mert munkát csak diktatórikus parancsra veszi fel...egyelőre erről ennyit.
tulipan
@Csizmás Kond: Téged meg, SENKI nem érdekel!I!
egyember
@Csizmás Kond: Az írottakat úgy (is) értelmezem, hogy a (nagyon)SZÉPKÁRTYA csak azoknak jövedelmezzen, akik (lassan? inkább fokozódó sebességgel) kezükbe kaparintják az egész gazdaságot, különös tekintettel azokat az elemekre, amiket ezzel a valamivel fel lehet használni.
Csizmás Kond
@egyember: ...mert szerinted ki kéne megkaparintsa a vagyont ?
juttka
@Csizmás Kond: Jól leírtad G.O.V. és holdudvara jellemző tulajdonságait.
Csizmás Kond
@egyember: te jöttél elő vele...vagy már nem tudod mit akartál ?
Nessy
Azért itt van egy hangyafülnyi ellentmondás! Most meccsre járjon a jó nép, túlórázzon, vagy a bébi projekttel foglalkozzon?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.