A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást annak a férfinek az ügyében, aki az elveszett rendszámát egy utánzattal pótolta.

Ügyészek kezére adták a rendszámot meghamisító kiskunhalasi férfit

Kiskunhalason 2018. szeptember 30-án a rendőrök egy Audi S5 típusú személygépjármű sofőrjét igazoltatták. Az intézkedés során kiderült, hogy az autóra felhelyezett első rendszám egy utánzat. Az egyenruhások a valódira megtévesztésig hasonlító egyedi azonosító jelet lefoglalták, a jármű 23 éves tulajdonosát – a sofőrt – bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították. A gyanúsított kihallgatása során azt mondta a nyomozóknak, hogy az első rendszámot valószínűleg elhagyta, és ahelyett, hogy a történeteket az okmányirodában bejelentette volna, beszerzett egy olcsóbb utánzatot.

Magyarországon a járműveket forgalmi rendszámmal a közlekedési igazgatási hatóság látja el, tehát utánzattal az egyedi azonosító jelet még ideiglenesen sem lehet pótolni. A kiskunhalasi férfi a hiányzó rendszámát más módon helyettesítette, ezért a rendőrök egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@mackoka46: nem gondolod komolyan amit leírtál ugye?Ez a 23 éves tetű egy több millió forintot érő autóval közlekedett és nem volt pénze egy 10.000 ft os rendszámtáblára? Nem hihető szerintem csak sz.rt rá most meg lebukott!Remélem több 100 ezer forintra azért megbüntetik!
mackoka46
Teljesen komolyan gondolom a törvény előtti egyenlőséget. Az pedig, hogy a múltban volt pénzünk és drága autót tudtuk venni, az nem jelenti azt, hogy később nem lesznek filléres gondjaink. Jobb ha felkészülünk a nyomorra,mert diktatúrákban idővel mindig előkerül a nyomor.
papa.49
Lehet, hogy nem is pénz kérdés volt, hanem ilyen esetben 1,2 hónap mire meg van az után gyártott rendszám, szerintem még mindig jobb ha van rendszám a vason mintha egyik nincs ...
Ha bejelenti akkor se lesz rögtön rendszám, és lépten nyomon megállítják a hiánya miatt ...
sokanvagyunk
Legközelebb pingáljon Picasso-utánzatot - persze azonosító név nélkül.
sokanvagyunk
Bevallom, én az új személyimet hamis fogsorral csináltattam - bár a tb-nél igényeltem az eredetit...
szalai331
Itt találszz meztelen nők a városodban : Huit.Re/Nok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.