A busz két féke közül egyik sem működhetett, ezért ment végül fának a sofőr a Mátrában. Minden induláskor ellenőrizni kell a járműveket.

Ezért irányította a fának a negyven utast szállító buszt a kétségbeesett sofőr

Negyvenen ültek azon a buszon, ami szombat kora délután a Kékestetőről haladt Mátraháza felé. A sofőr az egyik éles kanyar előtt hirtelen lehajtott az útról, és fának hajtott. Az elsődleges orvosi vélemény szerint tíz utas könnyű, kettő pedig súlyos sérüléseket szenvedett, a busz eleje összeroncsolódott, a szélvédő betört, a lökhárító kiakadt.

A TV2 Tényeknek nyilatkozott a busz sofőrje, aki elmondta: hirtelen azt érezte, elment a fékhatás. Sem a hagyományos fék, sem az úgynevezett retarder, vagyis lassítófék nem működött.

Szakadék volt előttünk, illetőleg egy nagyon éles kanyar, ahol biztosan felborítottam volna a buszt, és nagyobb baj lett volna. Ezt is nagyon sajnálom

– mondta a buszvezető.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Érdekes lehetett ennek a busznak is az előélete ! Karbantartás - műszaki vizsga ! Ritka az amikor "csak úgy magától" elromlik egy fékberendezés! Néha nem árt indulások előtt is rámenni egy műhely vizsgáló aknájára és jól átnézetni ! Főleg ha már nem újszerű állapotú a busz ! És nem "dumálni...!!!
ila51
Várjuk a trolit a csarnoknál , igen ám , de két városnéző busz is várakozik a megállóban , és csak úgy okádják a bűzös füstöt ...azoknak is kivan keze , lába
terlasz
Az ilyen felelőtlen utaztatók miatt irreális mértékig megfogják majd szigorítani a szabályokat, amit a többségében felelős magatartású cégek is megszívnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.