"Rabszolgatörvénynek" nevezte az MSZP frakcióvezető-helyettese a munka törvénykönyvének tervezett módosítását. A Párbeszéd szerint vissza kellene vonni a javaslatot. 

MSZP: rabszolga sorba taszítaná a kormány a dolgozókat

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján arra várt választ: mely cégek lobbiztak a túlórakeret növeléséért, amelynek elfogadását 2017-ben egyszer már sikerült megakadályozni. Véletlen-e, hogy éppen Kósa Lajos (Fidesz) nyújtja be a javaslatot azután, hogy kiderült, az egykor általa vezetett városba, Debrecenben költözik a BMW-gyár?

"Kósa Lajos mennyi pénzt kapott ezért?" – sorolta kérdéseit, és kifogásolta, hogy a vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén sem az említett fideszes képviselő, sem frakciótársa, a javaslatot szintén jegyző Szatmáry Kristóf nem jelent meg, hogy válaszoljon a kérdésekre.

Tordai Bence (Párbeszéd) a tájékoztatón kijelentette: 2012 óta folyamatosan rontják a magyar munkavállalók jogait, a szakszervezetek alkupozícióját. "Az 1 százalék érdekeit képviselik a 99 százalékkal szemben" – fogalmazott.

Eközben az elmúlt öt évben az évenkénti munkahelyi balesetek száma 17 ezerről 23 ezerre emelkedett, romlanak a munkakörülmények, a dolgozókat egyre inkább kizsigerelik, az emberek egyre fáradtabbak, betegebbek. Minderre pedig az a válasz, hogy a 250 órás túlmunkaidő keretet 400-ra emelik – sérelmezte.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Na kérem szépen ez az egyik feltétele annak, hogy ne legyen 7-es cikkely Mo. ellen és Orbán tovább szórakozhasson a saját népével, az EU polgáraival Putyin legnagyobb megelégedésére.
Továbbá ezzel megoldott a 15-20 év múlva egyébként bebukó nyugdíjrendszer megmentése, ugyanis ilyen kizsákmányolás mellett a 65 évet sem éri meg a magyar munkavállaló, nem hogy még nyugdíjat kellene neki folyósítani. Persze csak akkor, ha addigra ki nem ürül teljesen ez az "erős és büszke" ország...
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.