"Rabszolgatörvénynek" nevezte az MSZP frakcióvezető-helyettese a munka törvénykönyvének tervezett módosítását. A Párbeszéd szerint vissza kellene vonni a javaslatot. 

MSZP: rabszolga sorba taszítaná a kormány a dolgozókat

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján arra várt választ: mely cégek lobbiztak a túlórakeret növeléséért, amelynek elfogadását 2017-ben egyszer már sikerült megakadályozni. Véletlen-e, hogy éppen Kósa Lajos (Fidesz) nyújtja be a javaslatot azután, hogy kiderült, az egykor általa vezetett városba, Debrecenben költözik a BMW-gyár?

"Kósa Lajos mennyi pénzt kapott ezért?" – sorolta kérdéseit, és kifogásolta, hogy a vállalkozásfejlesztési bizottság ülésén sem az említett fideszes képviselő, sem frakciótársa, a javaslatot szintén jegyző Szatmáry Kristóf nem jelent meg, hogy válaszoljon a kérdésekre.

Tordai Bence (Párbeszéd) a tájékoztatón kijelentette: 2012 óta folyamatosan rontják a magyar munkavállalók jogait, a szakszervezetek alkupozícióját. "Az 1 százalék érdekeit képviselik a 99 százalékkal szemben" – fogalmazott.

Eközben az elmúlt öt évben az évenkénti munkahelyi balesetek száma 17 ezerről 23 ezerre emelkedett, romlanak a munkakörülmények, a dolgozókat egyre inkább kizsigerelik, az emberek egyre fáradtabbak, betegebbek. Minderre pedig az a válasz, hogy a 250 órás túlmunkaidő keretet 400-ra emelik – sérelmezte.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Most ébredtetek?? Hiszen 8. éve ezt műveli ez a TOLVAJ, HARAMIA BANDA!!!
kereső
Mire fel ez a "feltételes" mód? Kijelentő mondat ez. Nem fogják visszavonni, a "képviselők" meg megszavazzák.Asszisztáljatok csak tovább.Mindenhez.
kereső
"a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak."
Szijjártó Péter szerint "a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni." A miniszter hozzátette: a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani.

Erről van szó. Most már csak a német munkavállalók véleménye érdekelne, egy hasonló törvényjavaslat kapcsán.
Eladott Ország
Lassan törvénybe lesz iktatva a gyermekmunka is, ahogy haladunk előre...a lejtőn. Persze előbb egy 2/3-os határozott tollvonással kihúzzák a Btk-ból a 209. §-t.Na most van az, amikor a pofám leszakad. Az borzolja jelenleg a kedélyeket, hogy fideszkéék, név szerint Szatmáry Kristóf és Kósa Lajos javaslatára azt tervezgetik, hogy a jelenlegi – a munkáltató által elrendelhető évi 250 órás – túlórakeretet felemelik 400 órára. Ráadásul a munkáltatónak három év áll rendelkezésére hogy a munkavállaló felé rendezze a túlmunkát. Mivel a Fidesz szokása szerint egyéni képviselői indítvánnyal operál, így nem kell egyeztetnie senkivel, át tudja tolni a parlamenten a javaslatot.Kevés a munkaerő, a gyerehazafiatal nem vált be, a gyűlölt rohadtbüdösnyugati multit meg itt kell tartani valahogy, márpedig ha fél napokat áll az összeszerelőüzem, mert nincs elég munkaerő, akkor azok Orbán két szép karika lába kedvéért nem maradnak itt. Úgyhogy a nagyonokos Lajosra bízták a nemes feladatot (talán neki már mindegy is), hogy nyújtsa be a kollégájával a törvényjavaslatot.
Eladott Ország
Miközben a nem létező munkaerőhiány felszámolására a fidesz megtalálta az évi 400 órás túlóra lehetőségét, nagy ívben szarva az olyan várható következményekre, mint a dolgozók kizsákmányolása, az ezzel összefüggő családi stressz, vagy a külföldi munkavállalás fellendítése, egy úgynevezett élsportoló akár 150-szer annyit kereshet, mint egy átlagmagyar. Vagyis miközben egy átlagmagyar végigtúlórázza januártól az egész évet (ha nem unja meg a dicsőséget és nem tántorog ki kalandozni valami haldokló nyugati országba), gyakorlatilag senki nem lesz egész Európában, aki kedvezőbb feltételekkel adózik, mint a magyar sportolók. A modern kori magyar rabszolgaság néz farkasszemet a pofátlansággal, egy eszelős miniszterelnök lázas rögeszméivel.
Klubtag
Na kérem szépen ez az egyik feltétele annak, hogy ne legyen 7-es cikkely Mo. ellen és Orbán tovább szórakozhasson a saját népével, az EU polgáraival Putyin legnagyobb megelégedésére.
Továbbá ezzel megoldott a 15-20 év múlva egyébként bebukó nyugdíjrendszer megmentése, ugyanis ilyen kizsákmányolás mellett a 65 évet sem éri meg a magyar munkavállaló, nem hogy még nyugdíjat kellene neki folyósítani. Persze csak akkor, ha addigra ki nem ürül teljesen ez az "erős és büszke" ország...
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.