A munkaerőpiacot versenyképesebbé tevő javaslatokkal tudják fenntartani a német cégek beruházási kedvét Magyarországon – erről beszélt Szijjártó Péter, külügyminiszter Düsseldorfban.

A németországi útján Szijjártó Péter azt nyilatkozta újságíróknak: 

"a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak."

Szijjártó Péter szerint "a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni." A miniszter hozzátette: a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani.

A német multik kedvére tenne a kormány a munkatörvény-könyv módosításával

Fotó: MTI

Múlthéten nyújtotta be Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf azt a törvénymódosítást, ami alapjaiban változtatná meg a munkásokat érintő rendelkezéseket. A változtatások szerint a jelenleg 250 óráról 400 órára növelnék az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét.

(444)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Ilyen kizsákmányoéó rabszolgatörvénytől még annak is kedve támad elhúzni ebből a fos országból, akinek eddig eszébe sem jutott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Neeeem leszünk gyarmat,,nee-eee-eem leszünk bla-bla-bla... Vajon hová tűnt Csizmadia elvtárs,,meg a többi húgyagyú szabacsssáharcos ???
kereső
@nezelodo: megfontolt gazdasági döntésnek, amit azemberek érdekében hoznak.Ja és a dolgozók kérték,hogy igy akarnak dolgozni-még többet mészáros lölö vállakozásaiban.Jelenleg 11000 főt foglakoztat.
nezelodo
@kereső: Ja és ráadásul három év múlva szeretnék hogy kifizessék a túlóráikat. Akkor meg összedobják, hogy stadiont építsenek majd belőle a szökött macedónnak is a Cinege utcában az Faraon prof. volt háza mellett...
vadsanca
Petike! Remélem úgy egyeztél meg a némettel, hogy ugyanazon feltételek lesznek a magyaroknál is alkalmazva! Mert a magyarok NEM rabszolgák! vedd már észre! De beszámolhatnál arról is, hogy ki lesz ennek az üzletnek a nyertese a németen kívül.
Desischado
Íme a "családbarát" kormány! Hogy sz@rnátok sünt végre!
vadsanca
@Desischado: Régi duma, de állja a helyét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.