Egy parlamenti bizottságban hangzott el a Fideszes képviselőtől, hogy a 2019-ben kezdődő tanévben még biztosan nem vezetik be az új NAT-ot. 

Jövőre még nem kell új alaptanterv szerint tanulniuk a diákoknak

Hétfőn ülésezett az Országgyűlés Kulturális Bizottsága. Az ülésen egyebek mellett az is kiderült, hogy jövőre biztosan nem vezeti be a kormány az új Nemzeti alaptantervet – írja a Népszava. A lap szerint az MSZP-s Hiller István érdeklődött arról, hogy mikor lehet megismerni a kormány által átírt változatot, mire Pósán László, a testület fideszes elnöke azt válaszolta: a tervezetről szóló vita még nem ért véget, jelenleg is zajlik.

A csaknem két éven keresztül készült munkaanyagról a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy augusztus végi kormányinfón azt mondta: ez így, ebben a formában biztosan nem megy át. Azóta többen is az alaptanterv bevezetésének elhalasztását javasolták, többek között az MTA és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is.

A bizottság fideszes többsége leszavazta a javaslatot, és ugyanígy döntött az Oktatási Minimum program tárgysorozatba vételéről. Hiller hiába érvelt azzal, hogy a programot szakmai, civil és érdekvédelmi szervezetek dolgozták ki annak érdekében, hogy létrejöhessen egy pártpolitikától független, kormányzati ciklusokon átívelő oktatási irányvonal, Pósán szerint a dokumentum nem más, mint „a baloldal oktatási programja”.

(HVG)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.