Büntetőeljárás keretében vizsgálják a szombaton Mátraháza közelében történt buszbaleset okait, a járművet lefoglalták.

Még vizsgálja a rendőrség, hogy tényleg nem működött-e a fék a Mátrában fának szaladó buszon

Fotó: Police.hu

Az eljárás hivatott tisztázni azt is, hogy helytállóak-e azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az autóbusz teljes fékrendszere működésképtelen volt a baleset idején, és ha igen, mi vezethetett a meghibásodáshoz.

Az ügy részleteinek, így a baleset okainak és körülményeinek tisztázása szakértő bevonásával zajlik, a munka előreláthatólag hosszabb időt, akár hónapokat is igénybe vehet.

Korábban a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy egy különjáratú kirándulóbusz, egy nyíregyházi vállalkozás gépjárműve szenvedett balesetet szombat délután a Mátrában. Az utasokkal teli busz a Kékestetőről lefelé jövet, Mátraháza felé tartva tért le az úttestről és csapódott fának. A sofőrrel együtt negyven embert szállított, közülük tizenketten sérültek meg: ketten súlyosan, tízen pedig könnyebben. A sérülteket a mentők a gyöngyösi és a hatvani kórházba vitték, de már valamennyien elhagyták az egészségügyi intézményt.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A söndörök megint fordítva ülnek a dakotalovon, NEM, HOGY ÖRÜLNÉNEK, HOGY NEM TÖRTÉNT NAGYOBB BAJ, MOST ELKEZDIK VEGZÁLNI A SOFŐRT !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@sokanvagyunk: na ez az...

nálad a pont.
papa.49
Az,,okosok,, meg hónapokig, esetleg évekig próbálják bebizonyítani, hogy rosszul cselekedett !!!
Nem itt kellenének a szakértők, ez normális ésszel végig gondolva az adott helyzetben az egyetlen helyes lépés volt !!!
balos
Van ennek a "felületnek" felelőse aki leoltaná ezt jenninija köcsögöt vagy netán ő generálja saját oldalát a sperma-üzlet felé a geci "tanácsára"?
maci0427
A Veronában balesetezett busz is makulátlan hibátlan volt, semmi műszaki hiba, semmi szabálytalanul felszerelt póttartály ! Eddigi hibás a már évek óta ott lévő hídpillér , aminek addig a balesetig senki nem ment még neki ! Basszus értitek ? A hídpillér !!! -- Gondolom, hogy ez a most balesetezett busz is mindennek megfelelt , rendesen át volt nézve , " be volt nézve " , fékek , sebességváltó meg minden tök jó volt ! De egyszerre csak minden meghibásodott ezen a lejtős emelkedős mátrai úton, érdekes módon ! -------------- / EMLÉKEZETES A deutschlandsbergi autóbusz-baleset ami 1999. január 24-én, vasárnap történt Ausztriában, a stájerországi Deutschlandsberg település mellett. A tragédia halálos áldozatainak száma 18 volt, ezzel az esemény a magyar közlekedés történetének egyik súlyos buszkatasztrófájává vált. A halottakon túl 27-en szenvedtek valamilyen fokú sérülést, köztük többen maradandó károsodást. Mivel a katasztrófát emberi mulasztás és technikai probléma együttes fennállása okozta! A fék meghibásodott azon kívül a sofőr üresbe is tette a sebességet , ezt írták akkor ! / ----------- Egy mindenkori műszaki balesetnek vannak előzményei és ez a legfontosabb , ezt kell kivizsgálni itt is és semmit nem szabad eltitkolni ! Elképzelhető , hogy valóban műszaki hiba volt , csak az nem mindegy ,hogy milyen műszaki előzménye volt a műszaki hibának...!!! Amúgy érdekes ez a busz, ritkán láttam ilyent !
papa.49
@maci0427: Nem egy megszokott típus ..
maci0427
@balos: -- Vigyázz rá ne kattints ! Jönnek majd a kéretlen spamok ! De ez valóban hülye , ez nem főleg férfioldal, mi nők meg nem vagyunk kíváncsiak ezekre !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.