Az azonnali kérdések órájában az elmúlt hetek legnagyobb diplomáciai botrányáról kérdezték a miniszterelnököt. Orbán Viktor legtöbbször tömören vagy visszatámadva válaszolt.

Orbán megvédte a Parlamentben a magyar hatóságokat a Gruevszki-ügy miatt, az ellenzék szerint szégyellje magát

Az MSZP-s Harangozó Tamás kérdezte először a témában a kormányfőt. Idézte  azt a felmérést, amely szerint a magyar állampolgárok nem értenek egyet a volt macedón miniszterelnök befogadásával. Arra volt kíváncsi, hogy

Moszkva vagy a magyar miniszterelnök kérdésére született-e a döntés Gruevszki menedékjogáról.

A kormányfő válaszában kijelentette: a magyar hatóságok szabályosan jártak el. Macedónia pedig Magyarország szövetségese, Magyarország pedig ezen túl is biztosítja szövetségesei számára a tisztességes eljáráshoz való jogot. A miniszterelnök szerint

Magyarországon nem a kormány, hanem politikai befolyástól mentesen a megfelelő hatóság bírálja el a menedékkérelmeket.

A DK-s Vadai Ágnes, azt kérdezte, hogy Orbán tudja-e, őt hova fogják elküldeni, ha már nem lesz miniszterelnök. A párt szerint Orbán Viktor péntek óta elvesztette a bátorságát, és már nem nevezi szövetségesének Gruevszkit.

A miniszterelnök válaszában visszautasította a feltételezéseket, amelyek szerint a magyar állam bármely tisztségviselője törvénytelenséget követett volna el Gruevszki-ügyben. Szerinte azok, akik ezt állítják, hazudnak.

Orbán Viktor hozzátette: akiket Gruevszki menedékjoga zavar, de Ahmed H.-nak volt igazságügyi miniszterükön keresztül jogsegélyt nyújtottak.

A Párbeszédes Szabó Tímea Ghaid Pharaon és Zaid Naffa és a baltás gyilkossal egy lapon említi Nikola Gruevszkit.

Miért terroristák, bűnözők, tolvajok, baltás gyilkosok a szövetségesei? Nem szégyelli magát, hogy Magyarországot a bűnözők és terroristák lerakatává tette? 

- teszi fel a kérdést Szabó Tímea.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, hogy elvesztette a fonalat, 

van, amikor az a baj, ha valaki bejön, van, amikor az, ha hazamegy.

- fogalmazott. Hozzátette: a Gruevszkivel szembeni kiadatási eljárást a bíróság fogja lefolytatni.

(ATV)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Remélem a macedonok elintézik ezt a torz korcsot...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@Shikari+@Durbincs: Bizony, a két naranacsos, bűzös szájú-nyelvű, seggnyaló, sötét, bunkó testvér ökör !!!
tulipan
@durbincs: Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, alúiskolázott, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ? Shakira beszéljen már a fejével ? hisz rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s ! a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára?
cikicakk55
@kisrigó: tegnap 09:43
Amennyiben rám gondoltál mint csókosra,akkor mellétrafáltál. Soha semmilyen pártnak nem voltam a tagja és nem is leszek. A Kádár korszakban sem voltam Párttag és az azóta ténykedő egyik kormánynak sem. Véleményem az összes jelenlegi pártokról lesújtó. nem hajlok sem jobbra,sem balra. Egyszerűen csak élni szeretném úgy olyan nyugalomban,anyagi biztonságban,mint ahogy a szüleim és a nagyszüleim éltek. Na meg persze szeretném olyan biztonságban látni a gyerekeim és az unokáim jövőjét,mint ahogyan azt az én szüleim látták az én valós életbe lépésemkor.
tulipan
@durbincs: Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, alúiskolázott, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ? Shakira beszéljen már a fejével ? hisz rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s ! a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára? Ámde persze, nalatok a matatós kukás görény meg már jó rég beépült a rokonságba? vagy lehet, hogy Titeket már az is nemzett ?
Mert Tew bizuony egy rettenet egy bűzös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt nagyon jól tudod. ugye ? Azon tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy az híres a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? te bányacsoti ?
Tünj el innen a francba végre, hiszen senkit nem érdekenek a listáid!!!
kisrigó
@cikicakk55: Félreértettél, természetesen nem rád gondoltam! Elnézést, ha kellemetlen érzést keltettem benned!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.