A tiszavasvári tanárt, Szögi Lajost 2006. október 15-én ölték meg, miután kocsijával elsodort egy 11 éves olaszliszkai kislányt. Nyolc embert ítéltek el.

Az elsőrendű vádlott, a kislány bátyja 17 évet kapott. Neki ítélt meg a bíróság a rossz tartási körülményei miatt ötmillió forintos kártérítést – írja a Bors az Echo TV Razzia című műsorára hivatkozva.

A lap megkereste Szögi Lajos édesapját, aki azt mondta,

ők eddig semmit sem kaptak a megítélt kártérítésből.

„Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez” –  sóhajtott idősebb Szögi Lajos

Milliomosként szabadulhat az olaszliszkai lincselő

A lap azt is megtudta:

a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik.

A brutális kegyetlenséggel kivégzett tanár özvegyének és árváinak több mint 40 milliós kártérítést ítélt meg a bíróság.

Helmeczy László a család jogi képviselője korábban lapunknak azt mondta, eddig egy fillért sem fizettek a tanár szeretteinek a gyilkosok, ezért az általa alapított alapítványon keresztül szokott a nehéz helyzetben lévő családnak segíteni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Echo, Bors)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Na akkor a rohadéktól ellehet venni az ötmillió forintot és kártérítésként már át is lehet adni Szögi Lajos Tanár Úr szeretteinek , így a 40 milliós kártérítésből még marad 35 millió , amit még a cigány gyilkosoknak ki kell fizetniük a meggyilkolt Tanár Úr szeretteinek ! Amúgy meg az ítélet qúrva kevés volt , ez a magyar törvények és a jogrendszer hibája ! Hullik a Magyar sajnos és ez nem jó jel marországra nézve !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Na akkor a rohadéktól ellehet venni az ötmillió forintot és kártérítésként már át is lehet adni Szögi Lajos Tanár Úr szeretteinek , így a 40 milliós kártérítésből még marad 35 millió , amit még a cigány gyilkosoknak ki kell fizetniük a meggyilkolt Tanár Úr szeretteinek ! Amúgy meg az ítélet qúrva kevés volt , ez a magyar törvények és a jogrendszer hibája ! Hullik a Magyar sajnos és ez nem jó jel marországra nézve !
maci0427
@Horizont: Látod , már van is pénz a kártérítés megkezdésére ! De majd ők is hamar elverik, éppen úgy mint a Burkáék , akik 45 milliót tapsoltak el rövid idő alatt és most véglegesen kiderült, hogy ők a tettesek ! -- Szemét egy világ van ! Érdekes írás , olvasd el !!! ---- index.hu/belfold/2017/06/07/bunosnek_talaltak_emberolesben_burka_ferenceket/
papa.49
Nem hogy fizetni azt a pénzt is az özvegynek kéne megkapnia !!!
A rejtett erőforrásnak legfeljebb tényleges életfogyt !!!
KisGenyo2
Lejjebb kellene törvényileg húzni a kártérítés összegét. Hogy jóval olcsóbb legyen, mint rendes körülmények között tartani (tartok tőle, ez esetben is olcsóbb, csak nem jóval). Szabaduláskor kapjon 300.000-et. Abból meg is van a szabadulóbuli. És kuss van, mert kapott...
Veleda
A börtönben rossz körülmények közt élő gyilkosnak megítélnek 5 millió forint kártérítést. Az apa nélkül maradt családnak meg semmit. Vagyis megítélnek 40 milliót, de mindenki tudja, hogy ebből a büdös életben egy fillért nem fog kapni. Hajrá gyilkosok!!!
Aki Én
Szerintem nem lehet elég rossz ,,tartási körülménye" egy retek gyilkosnak.
papa.49
@Aki Én: Nem kenyéren, és vízen volt tartva, és még fűtöttek is rá, ráadásul kigyúrhatta magát az edzőteremben, (inkább a favágással kellett volna), végül is ,,nyaral,, 17 évet )))))))))))
Nem volt muszáj a tanár úrat agyonverni a lányai előtt !!!
kereső
Nem tudom,hogy ez a" kártérités" végrehajtás alá vonható -e?Nem találtam rá tiltást. Akkor pedig a jogerős birósági itélet alapján végrehajtani kell.Ezt, feltételezem a Tanár úr családjának ügyvédje kezdeményezni fogja.
Edmond Dantes
Ezt a hírt nem lehet kulturáltan véleményezni,ez a véleményem.
Veleda
Mire kiszabadul, a fajtája összegyűjt neki annyi pénzt, hogy " talpra álljon". Ez nem vicc. Tapasztalatból tudom. Az aranyláncos csapat nagy dáridóval fogadja, mint egy szabadsághőst. Hogy rohadnának meg.
ferenczalai33
----Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
division
@m73: Ez minden jó érzésű embert felháborít, kár itt fitymaszoskodnod, de van akinek más nem megy...
1magyar
Miért is nem a Hiltonban őrzik az ilyeneket?:( De lehet,hogy még az se lenne jó neki, de ki az a barom aki ennek megítélte az 5 millió ft-ot?
Amit egyébként a Szögi családnak azonnal utalhatnak is.
Edmond Dantes
Megdöbbenve olvasom,hogy ebben az ügyben egyesek a Fideszt kérik számon.Isten ne adja,hogy egy politikai párt-ráadásul pont a Fidesz-politikai döntést hozzon azzal,hogy beleavatkozik az igazságszolgáltatásba egyedi esetek alapján.Engem is pokolian felháborít ez az eset,de könyörgöm,a politikai pártok takarodjanak a törvényalkalmazás környékéről még akkor is,ha kétharmaduk van.Főleg akkor.A törvényeket nem lehet személyekre szabni,bár a Fidesz ezt már párszor megcsinálta.(lex Borkai,lex Járai...) Igaz, eddig csak a politikában,a büntetőügyben még nem,ne bátorítsuk őket és főleg ne keverjük a törvényalkotást a törvények alkalmazásával.Sajnos,ennek a féregnek a törvény szerint lehetősége van arra,hogy kijöjjön és röhögve ünnepeljen.Valamit találjanak ki a törvényalkotók,de az legyen általános,eurokonform de főleg igazságos a szigora mindenkire egyaránt.
Edmond Dantes
@Shikari: Hogyan,ahogy szokták,visszamenő hatállyal??? Bár ez magénak biztosan tetszene,ezt már párszor megtették a barátai.
ferenczalai33
_-_--Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Brandywinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
vadsanca
Ezt komolyan gondolták! Nem beteg itt valaki? -(a fejére gondoltam)- Mi az, hogy rossz tartási körülmény? Családok vannak ennél rosszabb körülményekben. Ők sem kapnak 5 millát.
De miért is kellet gyilkolni? Talán még sajnáljam is Őket. Tanuljanak meg disztingváltan viselkedni a nehéz helyzetekben is! 5-600 év nem volt elég az integrálódáshoz?
Kenyéren és vízen tartanám az ilyen elkövetőket életük végéig. De a halálbüntetés ideálisabb lenne. Az meg nem igaz, hogy nem lehetne vissza állítani. USA-ban sem minden államban van. Ha ott lehet, akkor nálunk az EU-ban miért nem dönthetik el a tagállamok?
maci0427
Ha már a rohadék nem mond le önként, hogy a kártérítést fizesse ! Hiába, nincs cigánybecsület ! És ha már a törvényeket nem lehet módosítani, hogy a kártérítéseket fizetni lehessen ! Akkor harcolni kell érte...! Mostani hír !!! ----- www.borsonline.hu/aktualis/olaszliszka-harcba-szall-a-szogi-csalad-a-lincselonek-itelt-milliokert/164640
Lepényleső
Felhívás keringőre,ölni a magyar tanárt,jól kijövünk belőle?
cikicakk55
Már alapból el volt rontva az egész ítélet. Életfogytiglan kellett volna kapnia.Minden gyilkosnak azt kell kapni. Szerencsétlen tanárnak és a gyermekeinek most milyenek az " eltartási körülményei" ? A két kislány egy életre szóló lelki defektet kapott,amit vagy fel fognak tudni dolgozni,vagy nem( Szerintem nem lehet ezt feldolgozni,főleg hogy látták is) A másik: Egy gyilkosnak ne is legyenek emberhez méltó igényei. Ők sem viselkednek emberhez méltóan mikor agyon verik,vagy lövik,vagy késelik az áldozatukat. Miért is érdemelnének emberhez méltó körülményt? Miért van egyáltalán joga az emberhez méltó körülményhez.? Nem vagyok rasszista,mert ha egy fehér teszi ugyan ezt,akkor annak is kívánom a lehető legrosszabbakat élete végéig. Már az bosszantó,hogy egy gyilkosnak lehet joga ilyen indokkal perelni. Az állam meg igazságtalan,mert nagyon jól tudják,hogy a büdös életben nem tudnak rajtuk még 1 ezer forintot sem behajtani,nem,hogy 45 milliót. Hány éve történt az eset? Hány év alatt döntött a bíróság arról,hogy a Szögi családnak jár a 45 milliós kártérítés és hány éve adta be a pert a mocskos gyilkos,hogy neki milyen rossz a sorsa? Érdekes, az Ő perében már van döntés,de a Szögi család még mindig egy fillért sem látott. Egy normális országban ilyenkor az állam kifizeti a családnak a megítélt összeget és a majdan szabadulóból,vagy a rabkeresetéből életfogytiglan fizethet.
maci0427
@bakcsubakka: Hülye egy ország , nyalják itt a feneküket ! Na nem baj, 3 - 40 év múlva lesz még ennek böjtje !
kereső
Végrehajtás indult az 5millió Ft kártéritési összegre,amit a lincselőnek itéltek meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.