A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek az ügyét, aki 30 millió forintot követelt a sértettől és azzal fenyegette, hogy ha nem teljesíti követelését, baleset éri a családtagjait.

Lebukott a férfi álnéven emailben zsaroló nő: 30 milliót követelt

A nyomozás adatai szerint a 30 éves kecskeméti Z-né M. Réka 2017. augusztus 26-án este – férfi álnéven – e-mailt küldött egy nőnek, amelyben azt írta, hogy amikor hétfőn reggel bemegy a munkahelyére – egy budapesti céghez –, utaljon át neki 30 millió forintot egy bankszámlára. Azt is pontosan megírta, hogy mikor kell felvenni vele a kapcsolatot, és ha bárkinek is szól erről, akkor baleset fogja érni a családtagjait.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök azonosították az elkövetőt és azt is megállapították, hogy a nő az édesapja számítógépéről küldte a levelet. A budapesti nyomozók Z-né M. Rékát zsarolás bűntett kísérlet miatt 2017. október 12-én gyanúsítottként hallgatták ki, és a nő lakásán több adathordozót is lefoglaltak.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

(police.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.