Az eddigi, évi 250 órás túlórakeretet 400 órára bővíthetnék a munkaadók egy Fideszes javaslat szerint. A Magyar Orvosok Szakszervezete Facebookon tiltakozik.

Facebookon üzentek az orvosok: nem kérnek a túlmunkából

Fotó: Pixabay 

Az érdekképviselet azt írja: egyetértenek a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége közleményében foglaltakkal, sőt azt megerősítik. Állítják: a munkavállalókra nézve óriási hátrányt jelentene, ha a hivatkozott törvényjavaslat elfogadásra kerülne. 

A magyar munkavállalók, mint európai polgárok, megérdemlik, hogy az EU átlagbérét kapják azonos munkakörökben, mint az EU országokban, és az öt napos munkahetet ne növeljék gyakorlatilag heti 6 napra a "kommunista szombatok" mintájára, gyakorlatilag ingyen munkát végeztetve velük.

Az egészségügyben dolgozók már most is többet dolgoznak, mint a heti normál munkaidő. Az orvosoknak, ápolóknak és egyéb szakdolgozóknak a normál munkaideje heti 40 óra, a munkáltató további 8 órányi gyógyítást kötelezően elrendelhet, és további 12 órát pedig önként lehet vállalni.

(Népszava)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kósa életmenőt műtétjét egy 36 órája talpon lévő orvos végezze félálomban! Szathmáry égő boltját meg egy második műszakja végén lévő tűzoltó oltsa! Agyament társaság! Bezzeg ők még a heti három napot sem bírják, A szavazás előtt úgy kell őket beterelni az ülésterembe. Már lassan két, három terelő puli kell a parlamentbe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Igazi ,,1 magyaros,, megnyilvánulás, csak arra nem gondolt, hogy az egyedül maradt nyugdíja talán a csak a lakás rezsijére elég, a gyógyszerre, meg a kajára már nem futja !!!
tulipan
@1magyar: Mond csak, azon kívűl, hogy speciel TE, megúsztad a férj és gyerek(ek j) 2., sőt ha több műszakos volt a (most már) "henye" özvrgy, még 3. műszak is, jártodban-keltedben nem is sikerüllt, SOHA megpillantanod, a 2-4 gyerekéT magával vonszolva bevásásrló, majd otthon, akár este 12-ig is, ennyi emberre fözö, mosö,tvasaló és lakást takaritó, a gyerewit, nem kevés energiával NEVELŐ, (most már) "henye" özvegy munkájából semmit? Miküzben Te, este 6 körül, nyugodtan leültél vacsizni és Tv-t nézni!! Nagyon szégyeld el magad, ha irígykedsz!!!
tulipan
@m73: Az a legrémesebb,hogy az általad felsorolt (nem is a legbutább ???) emberek, úgy nyelték a narancsos, hazug baromságokat, mint kacsak a nokedlit :( :(
1magyar
@tulipan: Nagy tévedésben vagy te, én reggel 9-től másnap hajnalig nagyon sokat dolgoztam, míg a "vígözvegyek" elnevetgéltek némi munka mellett és 5 x annyit kapnak mint én.
Később ugyanannyi munka mellett még gyereket neveltem. Ma már én is inkább a "vígözvegy" sorsot választanám mert aki sokat dolgozik keveset keres.
ferenczalai33
---Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Brandywinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.