A korai iskolaelhagyó roma fiatalok aránya növekedett 2014 és 2017 között, 57 százalékról 63 százalékra.

A 18-24 éves roma fiatalok kétharmada korai iskolaelhagyó volt tavaly, vagyis legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkezett – írta meg a KSH adatai alapján a G7.hu.

A korai iskolaelhagyó roma fiatalok aránya növekedett 2014 és 2017 között, 57 százalékról 63 százalékra. A lap szerint azonban nemcsak a roma fiatalok, hanem

az összes 18-24 éves körében emelkedett a legfeljebb a nyolc általánost kijárók aránya Magyarországon, 11,4 százalékról 12,5 százalékra.

Mint írják: a romlást elsősorban az idézi elő, hogy a Fidesz 2012-től 18 évről 16 évre szállította le a tankötelezettség felső korhatárát, hogy minél hamarabb kiterelje a fiatalokat a munkaerőpiacra.

A roma fiatalok kétharmada legfeljebb az általános iskolát végzik el

A KSH kiadványa szerint

a munkaképes korú romák négyötödének általános iskola 8 osztály a legmagasabb iskolai végzettsége, szemben a teljes népességgel, ahol csak 22 százalék körül van ugyanez az arány.

A romák foglalkoztatási rátája tavaly 45 százalékon állt, ami ugyan jelentős, 12 százalékpontos növekedést jelent három év alatt, így is nagyon elmarad a teljes népesség foglalkoztatási mutatójától, ami 68 százalék. 2017-ben a dolgozó romák több mint harmada közfoglalkoztatott volt, illetve közel minden második dolgozó roma határozott munkaszerződéssel vállalt munkát. A teljes népességnek kevesebb mint 8 százalékát foglalkoztatják határozott idejű szerződéssel.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(G7.hu)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Az az érdekes majdnem mindegyiknek van jogosítványa.
Hogy értelmezi fel a szabályokat?
És hozzá teszem Mercyivel BMW vel szaladgálnak.
Jó fizető állása van Kedély javító kis iparosi kft-juk van (drogot) árulnak.
Azért pénzt tudnak számolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
lehet hogy komolyan veszik : Nem az iskolának , hanem az életnek tanulsz ... rafkós is mind
csak úgy....
@durbincs: ezt mind ,te egyedül? értelmileg, piszoku meg vagy csökve...
tulipan
@durbincs: Te, agyatlan, nyűves herélt, félfaroknyi,narancsseggnyalinkós Sügér! Firkálasz te onnan Ploestiből össze-vissza hülyeségeket, ilyen ploesti bányakecós, alúiskolázott, narancsos senkiházi? Te Nyüves Herélt ? mennyél már ? ez se jött be ? Shakira beszéljen már a fejével ? hisz rokonok vagytok, unokatesók, a vérfertőzött alvégről? az egyike a sok plloesti ipari vérhulladéknak ? s a narancsos SEXHIRDETŐS STRICIK KÖZÜL valók vagytojk!?:Hozza az is a pénzt, ugyi? ugyan, egy kis pörcöt nyomjá má be ? ha má' magad snem tudod, a narancsos deliriumodban, mit is beszélsz itt összevissza? lehet te szegény, hogy tán cukros vagy? Attól még nem kéne csontülyének is lenned ?azt ne támaszd má' aannyira azt a szívlapátot ott a ploesti lóistállóban,mert még benő a hónaljadba ? törpe ,malackák, szerencsétlen huszára ? Igyad inkább, továbbra is a bányalóvizeletpáleszedet, a puszihaver Shikarival, jobban jársz? Különben még .LECIBÁLNÁTOK magatokat, a haver Shikarival, a tényleges valóság talajára? Ámde persze, nalatok a matatós kukás görény meg már jó rég beépült a rokonságba? vagy lehet, hogy Titeket már az is nemzett ?
Mert Tew bizuony egy rettenet egy bűzös állat vagy ám ? Csíkos koma, a kopott bundájú ? azt nagyon jól tudod. ugye ? Azon tapló viselkedéseden meg igen jól látszik,hogy az híres a Surmó Klón gyáros, a le Herélt jegyzett ? De-hát mint tudjuk ? sajnos ? . ,Uffolnak már itt a csótányok is !!! ? te bányacsoti ?
Tünj el innen a francba végre, hiszen senkit nem érdekenek a listáid!, ezt magad is tudod, ugyi? már ha ezt még talán megérted ? Te 30IQ-s félkegyelmű állat? melyik szó magas neked, de higagyú román?
1magyar
Az ómigránsok ennyi idő után sem tudtak integrálódni (kivéve kevés százalékuk) az afrikai migránsoknak is ennyi idő után még ennyi sem lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.