A Miniszterelnökséget vezető miniszter elfogadhatatlannak tartja, hogy az Európai Parlament (EP) megint szavaz a migrációs vízumról. Miután egyszer már elutasították a javaslatot, ez antidemokratikus eljárás – mondta Gulyás Gergely szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Gulyás: Gruevszki az EU területén szabadon mozoghat, miután megkapta a menekültstátuszt

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2018. november 28-án. MTI/Balogh Zoltán

A miniszter kiemelte:

érdemi változások nélkül, látszatmódosításokkal viszik ismét az EP elé a kérdést, és úgy tűnik, addig próbálkoznak, amíg a képviselők a migráció támogatói szerinti helyes választ nem találják el.

Megjegyezte: miközben Magyarország és más országok nagy erőfeszítéseket tesznek a külső határok védelméért, migrációs vízummal tömegek érkezhetnek Európába.

A tárcavezető szerint ha valaki komolyan veszi a demokrácia szabályait, tiszteletben kell tartani a döntéseket, de az EP ma a saját döntéseit sem tartja tiszteletben.

A 2019-es EP-választások legnagyobb tétje az, hogy olyan többség jöjjön létre az EP-ben, amely elutasítja az illegális bevándorlást – mondta.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy remélhetőleg az a migrációfogalom és migrációt támogató politika, amely az ENSZ globális migrációs csomagjának része, nem válik a nemzetközi jog részévé.

Kiemelte: mivel egyre több ország dönt úgy, hogy – Magyarországhoz hasonlóan – nem írja alá a paktumot, remélhetőleg az illegális bevándorlás megállítása érdekében elfoglalt pozíciónk tartható marad.

A tárcavezető Nikola Gruevszki ügyéről közölte: senki nem tesz neki napi jelentést arról, hol van jelenleg a volt macedón miniszterelnök.

Gruevszki nem kap személyi védelmet, a törvényben a menekülteknek biztosított ellátás jár neki

- közölte.

Hozzátette:

Gruevszki az EU területén szabadon mozoghat, miután megkapta a menekültstátuszt.

Azt is mondta: Magyarország egy ország szuverenitását sem sértette meg, és semmi közük nem volt ahhoz, hogy a volt macedón miniszterelnök elhagyta a hazáját.

A miniszter kitért arra: a jogszabályok alapján kiadatás kérésekor automatikus a menekültstátusz felülvizsgálata.

Gulyás Gergely egy a kiadott orosz fegyverkereskedőkre vonatkozó kérdésre közölte: egy hetekkel ezelőtt lezárt ügy újbóli felmelegítéséről van szó. A két orosz állampolgárságú férfi kiadatásának feltételeit megvizsgálta a bíróság és úgy döntött, hogy mindkettő kiadható Oroszországnak vagy az Egyesült Államoknak, és az igazságügyi miniszter úgy határozott, hogy Oroszországnak adják ki őket, mert orosz állampolgárok – magyarázta.

Mint mondta, ezzel a nemzetközi szerződéseknek és Magyarország nemzetközi kötelezettségeinek minden tekintetben megfeleltek. Az igazságügyi miniszter akkor közvetlenül tájékoztatta az amerikai kollégáját – fűzte hozzá.

A miniszter közölte a migránskártyákról egyelőre az EU-tól nem kaptak tájékoztatást, de ilyen rövid idő alatt ez nem rendkívüli, várják a választ.

Gulyás Gergely arról, hogy egyeztetett Soros György és Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, azt mondta: Timmermans úgy kívánja ellátni a bizottság második emberének pártok felett álló tisztségét, hogy közben az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje.

Egy a CEU-ra vonatkozó kérdésre a miniszter azt mondta: a december 1-jei határidő egyetlen törvényben sem szerepel, és egy megállapodás ratifikációja nem is teljesíthető addig.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nos, néppárti barátaink az Európa jövője iránti aggodalomban inkább kivették a tervezetből a „liberális demokráciára” való utalást, nehogy a nagy fehér, keresztény hadvezérnek – aki a liberalizmus karjaiból szédült az illiberalizmus és a régi vágású kereszténydemokrácia lúdtalpas lábai elé – elguruljanak a gyógyszerei. Így is kell ezt, simogassák, pátyolgassák és kíméljék meg az idegrohamoktól. Fő a békesség. Meg a betyárbecsület. Meg a tehetetlenség.
Meg a gátlástalan hazudozás. Mert hogy valaki hazudik, az kurvaélet. Szép pályát futott be e visszaszorítás tekintetben például Gulyás Gergely még mindig ifjú fideszes káder is, akinek 12 év kellett ahhoz, hogy minden tekintetben szembeköpje önmagát. 12 éve ugyanis (2006-ban) a nagyon ifjú Gulyás a Kossuth téren szeretett volna tüntetni, ám a rendőrség a műveleti területre hivatkozással megakadályozta ebben. 12 év múlva Gulyás Gergely egy olyan kormány szekerét tolja, amely most éppen azt találta ki, hogy még mindig nem elég szilárd a nemdiktatúra, még mindig van hova visszarugdosni a népet, úgyhogy a kétharmadukkal betiltják a tüntetések szervezését állami ünnepek előtt és alatt olyan helyszíneken, mint a Kossuth tér. És a mai napig fialó kommunizmus árnyékában a nép tovább hátrál.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
"Gruevszki az EU területén szabadon mozoghat, miután megkapta a menekültstátuszt."remélem átlépi a határt és a macedón erősember elkapja a nyakát.
Eladott Ország
A kormánypárt persze kitermeli a maga kontraszelektált hátországát a fidelitas és hasonló műhelyekben, ahonnan aztán a tehetségesebbek felkerülnek a nagyszínpadra. Most aktuálisan Gulyás viszi a szót, nyilatkozik, interjút ad, általában rendkívül okos és hihetetlen rálátása van a valóságra, ez már csak így szokott lenni, ha valaki világ életében a politikából élt. Látja a valóságot, mint vak komondor Terikét. Mert a fidesz kétharmados felhatalmazást kapott arra, hogy bármit megtegyen és ha nem élne ezzel a felhatalmazással, akkor a választói akarattal menne szembe, amit nem lehet. Márpedig a választói akarat azt követeli, hogy a fidesz teremtsen, nem társadalmi középosztályt, hanem köztörvényes bűnözőknek, menekültstátuszt.
Például mi politizálásnak hívjuk azt, amit a fidesz csinál, ellenzékiségnek azt, amit minden más párt csinál, többségnek hívunk kétmillió embert a nyolcmillió választóból és még örülünk is neki, milyen okosak vagyunk. Ja, így könnyű! Csak bele ne dögöljünk.
balos
Szeretnék "konzultálni" evvel a "karate" bajnokkal a kossuth téren nagy nyilvánosság előtt!Azt sem bánom,ha hozza a parlamenti gyász hu-szarokat!
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
simmering73
Ne terelj pulikutya. Szabadon mozoghat, azon a 93ezer négyzetkilóméteren.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.