Sikeresen befejeződött a monori, közel 4 megawatt összteljesítményű naperőmű üzembe helyezése – jelentette be az Alteo Nyrt. a BÉT honlapján szerdán.

Az új erőmű az Alteo csoport első saját kivitelezésű naperőműve és – a domaszéki naperőmű mellett – a cégcsoport második működő ilyen létesítménye. A projekt az Alteo kizárólagos tulajdonában lévő Monsolar Kft. és az IT-Solar Kft. 1,7 milliárd forint értékű beruházása keretében valósult meg.

Az új naperőmű december 1-jétől a kötelező átvételi rendszerben (kát), támogatott áron fogja értékesíteni a megtermelt villamosenergiát 25 éven keresztül.

A közlemény szerint folyamatban vannak a kivitelezési munkák a balatonberényi és a nagykőrösi telephelyen is, amelyek eredményeként további két 7-7 megawattos naperőmű épül, amelyet a tervek szerint 2019. június végéig helyeznek üzembe.

A cégcsoport naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye ezzel el fogja érni a 20 megawattot – közölték.

Az Alteo 12,50 forint névértékű törzsrészvényeivel a BÉT prémium kategóriában kereskednek. A papírok a szerdai kereskedést 670 forinton zárták, 5 forinttal, 0,74 százalékkal alacsonyabban az előző záróárnál. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyam 815 forint, a legalacsonyabb 632,50 forint volt.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.