Erős kritikával illette a jelenlegi oktatáspolitikát a Fidesz egykori szakminisztere Pokorni Zoltán.

A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette

– jelentette ki Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének jelenlegi kormánypárti polgármestere azon a szerda délutáni kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett a testület korábbi elnöke és egyik alapítója, Mendrey László.

Pokorni maga is mint a PDSZ-alapító volt jelen a rendezvényen, a nosztalgiázás azonban hamar átcsapott a jelenlegi helyzet elemzésébe.

Pokorni szerint a rendszer évente növeli a munkanélküliek és közmunkások táborát

Joggal bírálható a mostani kormányt, de lássuk be, a korábbi kormányok sem tettek semmit azért, hogy például a szakképző iskolákon segítsenek.

A pedagógusok jelentős része örömmel fogadta a tankötelezettségi korhatár leszállítását, mert így nem kell még két évig bajlódniuk a „problémás” gyerekekkel – írja a Népszava.

Most látjuk, micsoda ára van: évente tízezer gyerek megy a lecsóba.

Évente tízezerrel növeljük a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát – fogalmazott a Pokorni, de nem állt meg itt. Szerinte jogosan lehet „korholni” a politikusokat azért is, hogy 2010 után megszakadt az a ciklusokon átívelő folyamat, amelyben egyre többen juthattak be a felsőoktatásba.

Cikk- és címlapkép: MTI

(Népszava)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Pokorny helyében a közeljövőben se rendőrautóba nem ülnék be, se sötét este nem pakolnék létrát az út mellett.
Fidesz szinten kockázatos tevékenységnek számítanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyember
Nem értem Pokornit. Orbániában teljes a foglalkoztatás, nincs munkanélküli. Kivéve azt a néhány ember(?)t, aki a Parlamentben ül(ne), ha nem volna éppen távol.
tudode
Minden jel arra utal, hogy ma már nem csak ELLENZÉKRE, sajátjaira "is " lő virtuálisan, , szóvirággal, mellőzéssel a fejébe szállt dicsőségével a "falusi gyerek"!
.
A SZAKÉRTELMET (Ilés, Pokorni, Simicska, Holoda, Ángyán, stb.), nem, csak a bólogató jancsikákat tűri el az, aki JOG-ÁSZ diplomája birtokában annyi ALKOTMÁNY, sőt tákolmányellenes jogszabályt, sugallt, írt alá, mint ÉGEN a csillag, nem is akármilyen módon péntektől hétfői elfogadással, lököm, bököm parlamenti képviselő beadásával.
.
Mint pl. Kósa et a túlórázással kapcsolatosan, belebújva a kütyüjébe!
SystemError
Remélem azok az idők nem jönnek el, amikor már a Németh Szilárd is jónak tűnik 10 év távlatában...
Borsodi
@tulipan: Teljesen igazad van,egyedüli ellenségünk az Orbán kormány akit, csak a saját vagyona és biztonsága érdekli.Ez csak rosszabb lesz.
terlasz
A kegyvesztett Pokorni többnyire csendben kussol, de emlékszünk még a gyalázatos, Orbánt kiszolgáló frakcióvezetői tevékenységére is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.