Az eljárás alatt az igazgató a helyén maradhatott.

2014. február 28-án reggel próbát tartott a Váci Szimfonikus Zenekar. A próbán összevitatkozott a zenekar hegedűse, K. Katalin és a karmester F.P. Ők nem csak a zenekarból ismerik egymást, F.P. ugyanis a dunakeszi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, ahol Katalin tanárnőként dolgozik.

A zenekari próba kezdete előtt – amikor a zenészek hangszerük hangolásával illetve a bejátszással voltak elfoglalva – konfliktusukból kifolyólag vitatkozni kezdtek,

majd a rövid vita hevében F.P. egy alkalommal bal kézzel K. Katalint jobb arcfelén tenyérrel pofon ütötte. K. Katalin felháborodásában a helyéről felpattanva F.P. felé kezével hadonászni, lábával rugdosni kezdett.

Az ügyben 2014 óta három ítélet született (a legelsőt egy eljárási hiba miatt helyezték hatályon kívül), és lényegében mindegyik ugyanazt mondta ki: az igazgató valóban megütötte a tanárnőt, de a tanárnő arra túl hevesen, a jogos védelmi helyzeten túlmenően reagált, amikor dühében visszaütött, ezért mindkettejüket elmarasztalták becsületsértés miatt.

F.P. az eljárás alatt végig megtarthatta igazgatói székét. Nem csak annak a tanárnőnek maradt végig a felettese, akit a próbán pofon vágott, hanem az esemény tanúi közül többeknek is, akiknek így lényegében főnökük ellen kellett vallomást tenniük a bíróságon.

Elítélték a pofozkodó iskolaigazgatót

A jogerős, másodfokú ítélet után megkereste a lap az iskola fenntartó, ám egyáltalán nem válaszoltak a jogerős ítélet kihirdetése után, két héttel ezelőtt elküldött kérdésekre. A férfit egyébként még 2013-ban úgy nevezték ki az iskola élére, hogy a pályázatát se az iskola tantestülete, se a szülők, se a KLIK elnöke nem támogatta. A helyi önkormányzat és dunakeszi tankerület vezetője segítették az igazgatói székhez.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(444.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.