Kitti 12 év hallgatás után nyilatkozott a sajtónak.

Megszólalt az olaszliszkai lány, aki miatt 12 éve agyonverték Szögi Lajost
Fotó: Vajda János/MTI

Újra fókuszba került a 2006-os olaszliszkai lincselés ügye, hiszen hatalmas felháborodást váltott ki, hogy az elsőrendű vádlott, ifjabb H. Dezső ötmillió forintos kártérítést kapott rossz tartási körülményeiért.

A Bors a helyszínen faggatta az akkor 11 éves H. Kittit az esetről. A fiatal nő egyébként azóta családot alapított, egy hároméves kislányt nevelnek párjával, alkalmi munkákból élnek.

Kitti a lapnak elárulta, nagyon sajnálja a történteket, és ha lehetne, megváltoztatná a múltat. 

Hazajárok a testvéreimhez Olaszliszkára, de ott aludni nem tudok. Az ablak ugyanis pont Szögi Lajos emlékművére néz

– mondta.

Szögi Lajos családja a mai napig nem kapta meg a megítélt kártérítést, miközben a hírek szerint H. Dezső, a gyilkosság első rendű vádlottja (és egyben a megszólaló Kitti bátyja) ötmillió forintos kártérítést kaphat a rossz börtönkörülmények miatt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Lári-fári...addig amíg a vezetőink nem egyeznek meg a bér-rabtartás ügyében Oroszországgal, addig ilyen minden nap előfordulhat...a büntetésnek nemhogy visszatartó ereje nincs, de inkább ösztönöz...akármilyen szar körülmény van a böriben, némelyik elítéltnek még az is sokkal jobb az otthoninál...

...de, ha ezek a nagyarcú elitéltjeink megismerkednének a Fekete Delfin nevű orosz fegyelmező intézmény körülmémyeivel, akkor összeszarnák-hugyoznák magukat az itélethírdetéskor(is)...méghogy kártérítés? pfff...

Az oroszok féláron vállalnák a bérrabtartást, mint amennyibe itt az adófizetőknek kerül...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Edmond Dantes: A jogerős birósági itélet,amennyiben végrehajtásra adják megelőzi az összes többit.Itt még csak a végrehajtó költségének sem szabadna felmerülni, hiszen a birói itélet alapján az összeget közvetlenül az államtól kell inkasszálni.Nem kell birósági végrehajtót igénybe venni.
terlasz
@Pegero: Nem kell ide még egy Sargentini-jelentés, elég lenne csak a megállapításai alapján az igazságszolgáltatásnak végezni a dolgát és kiosztani a lakatokat, akiket megillet.
Edmond Dantes
@kereső: Jó az ötlet,csak nem így van.A végrehajtó a negyvenmilliót próbálja összeszedni,neki ez az ötmillió olyan bevétel csupán,amit lefoglalhat.Nem mérlegelheti,hogy honnan jött,lefoglalja,munkát végez,tehát költsége van.
kereső
@Edmond Dantes: A végrehajtási eljárás helyett azonban lehetőség van arra, hogy a pernyertes fél az ítéletben foglalt fizetési kötelezettség kikényszerítésére az úgynevezett átutalási végzés jogintézményét vegye igénybe.

Az átutalási végzés a végrehajtás speciális módja, amely olyan végrehajtható okirat, mely tartalmazza ugyanazokat a kellékeket, amelyet a végrehajtási lap mint végrehajtható okirat. Az átutalási végzés kiállítására az a bíróság rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel, amely a végrehajtási lap kiállítására jogosult lenne.

Az átutalási végzés kiadása végrehajtást kérő kérelmére történik, amelynek egyetlen korlátja, hogy kizárólag a pénzforgalmi szolgáltató által, az adós javára kezelt pénzre folyhat végrehajtás, egyéb vagyonra (ingó- vagy ingatlanvagyonra) nem.

Az átutalási végzés iránti kérelem kötelező tartalmi elemei között természetesen meg kell jelölni az adós nevét (cégnevét) és az azonosításához szükséges adatokat (legalább az anyja nevét, illetőleg a cégjegyzékszámát), valamint az adós számláját vezető pénzforgalmi szolgáltatót és a számlaszámot.

A fentieken túl meg kell jelölni a végrehajtandó határozatot, a pénzkövetelés összegét, a teljesítési határidő utolsó napját. A pénzkövetelés kifizetését a végrehajtást kérő számlájára történő átutalással, illetőleg a címére történő kiutalással is kérheti. Az átutalási végzés iránti kérelem mint végrehajtás elrendelése iránti kérelem illetékköteles.

Átutalási végzés esetén olyan hatósági intézkedésről van szó, amikor a törvényi felhatalmazással rendelkező szerv (pl. bíróság) megkeresi az adós számlavezető pénzintézetét, és átutalási megbízást ad részére, hogy a végzésben foglalt összeget az adott bankszámlára utalja át. Ezt a felhívást a pénzintézet nem tagadhatja meg.
csipetke
Felháborítónak tartom,hogy elítélt bűnözők bármiféle kártérítést kapjanak a rossz tartási körülmények miatt.Mit akarnak?A börtön nem gyógyüdülő,aki odakerül,igenis érezze magát [email protected] ha már ez a gané,aki agyonverte Szögi Lajost,és kártérítést kap,ezt az összeget kapja meg a tanár családja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.