A kistelepülések és a határon túli magyar közösségek támogatása mellett emelt szót a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztafalun.

Amikor a kormány támogatja a kistelepüléseket, a kárpátaljai, partiumi, erdélyi és felvidéki közösségeket, nem tud minden problémát megoldani, de olyan lökést ad, amely átsegíti a helybelieket a nehéz helyzeteken – fogalmazott Soltész Miklós a zempléni település református templomában negyedik alkalommal megrendezett lelkész- és polgármester-találkozón.

Az államtitkár arra kérte az Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról érkezett vendégeket, őrizzék anyanyelvüket és minden körülmények között maradjanak meg magyarnak. Különösen fontos ez a kárpátaljai területeken, ahol az Ukrajnában tapasztalható politikai helyzet miatt egyre nehezebb az élet – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a már hagyományos pusztafalui találkozó soha nem volt ilyen aktuális, mint most, amikor "nagy szükségünk van egymás erősítésére".

A találkozó alkalmából lerakták a templombelső felújításának alapkövét. Hörcsik Richárd (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közölte: a zempléni Hegyköz és a szomszédos Abaúj településein a kormány a közelmúltban összesen 150 millió forinttal támogatta a kisebb egyházi közösségeket.

Egy-egy 10-20 millió forintos felújítás ezekben a falvakban gyakran "az életet jelenti", ezekből a pénzekből újítanak meg parókiákat, végeznek el kisebb javításokat a templomokon – mondta.

Takács Viktor (független), Pusztafalu polgármestere közölte, kormányzati támogatásból, csaknem negyvenmillió forintból építik újjá a református templom belsejét. Hozzátette: száz éve újultak meg az épület belső elemei; az elmúlt években – ugyancsak pályázati forrásból – a templom külsejét és annak környezetét már sikerült rendbe tenniük.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
No és mutyira készültök, vagy tiszta választásra?
tudode
Nagyon rosszul hangzik a "támogatás" meghatározása, nem csak a napjainkban regnáló kormány KÖZSZOLGÁJÁTÓL, mivel FŐ FELADATA a mindenkori kormánynak, hogy az ÁLLAMKASSZÁBA BEFOLYÓ adó forintokat FONTOSSÁGI SORRENDBEN a KÖZJÓ JAVÁRA elossza!
.
Az más lapra tartozik, hogy se KORMÁNYPROGRAMJA, se koncepciója SZÁNT SZÁNDÉKKAL nincs abból a sunyi célból, hogy a SZARKABŐRBE BÚJT csúszómászóvá vedlett mindenre ható JÁTSZHASSA a Csekonics bárót!
.
Soltész Miklós pedig HELYTÁLL úgy szociális, mint felekezeti államtitkárnak, részben abból "TÁMOGAT"-HAT a KIRÁLY TANÁCS, alias Orbán kormány, fűt, fát, havert, stb-t amelyet a kódisoktól megspórolt klf. államtitkári minőségben, mint pl. a sérültek KOMPLEX FELÜLVIZSGÁLATÁVAL milliárdokat!
.
A KILÁTÁSTALANSÁG, BIZONYTALANSÁG annak következménye, hogy nap, mint nap a GAZDI ÖTLETEIT valósítják meg.
.
Jelen esetben, ha jól értelmezhető, LETILTOTTÁK az állami vállalatok adakozását, mivel ez a 3.14-nyi ország VALAMI ÚJ ÁLLAMI sóhivatalt hoz létre (év közben) annak érdekében, hogy MINDEN MENEKÜLT viselje el a fejére hulló gombákat, lövedékeket ÉLVEZZÉK a saját életveszélyes kulipintyójukban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.