A főpolgármester kezdeményezte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését a cég elektronikus jegyrendszer projektje miatt. Ezt maga Tarlós István közölte pénteken az MTI-vel.

A BKK vezérigazgatója Dabóczi Kálmán.

A főpolgármester közleménye szerint emellett a cég részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve "szofisztikus magyarázatai" folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik.

A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg a főpolgármester

- olvasható a közleményben.

Tarlós István közölte azt is, a BKK által menedzselt elektronikus jegyrendszer projekttel kapcsolatban ellenzéki hírforrások összekevernek két különböző szerződést, és ebből mindjárt túlzó, valóságon túli tényadatokat és kilátásokat is levezetnek.

A Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), de ez a szerződés továbbra is érvényben van. A BKK pedig teljesen önállóan kötött 2014-ben egy másik, kivitelezői szerződést egy szállítóval – fejtette ki, rámutatva: több határidő módosítást követően ez utóbbi szerződést bontotta fel végül a minap hosszú vívódást követően a BKK igazgatósága.

Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes csütörtökön közölte, hogy a BKK igazgatósága november 21-én egyhangú szavazással, azonnali határidővel felmondta az elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére kötött szerződést. Közleményében azt írta: az elektronikus jegyrendszer kialakítására a BKK szerződött, és a közlekedési központ menedzselte a projektet, az azzal kapcsolatos problémákról sem Tarlós István főpolgármesternek, sem neki nem voltak információi. Közölte: annak indoka, hogy a BKK felmondta a szerződést, "a szállító megfelelő bankgarancia nyújtásával kapcsolatos szerződésszegése" volt. A fővárost nem érte anyagi kár – közölte Bagdy Gábor.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Mónus Márton

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tessék mondani, nem lehetne TaplóPistát is meneszteni?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szalai25
-_---Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok
Qqberci
Tessék mondani, nem lehetne TaplóPistát is meneszteni?...
sokanvagyunk
@Qqberci: ...mivel végül is ő a felelős értük.
Eladott Ország
Ha jobban átgondolom, a sírásó és a politikus között igen vékony a határ. Egy a különbség: az, hogy a sírásókat csak akkor fizetjük, ha szükséges se a munkájukkal arányosan.
A politikust mindig túl, és azért, hogy homlokegyenesen mást cselekedjen, mint amit ígért.
Mivel az ellenzék megszűnt létezni, így Tarlós Fakocka Istvánnak is megvan minden esélye arra, hogy ismét főpolgármester lehessen. Ez egy tökéletes kórképe a mai Magyarországnak.
i.imgur.com/fIZKcdd.gif
Pálinkafőző Rézüst
miközben pontosan tudott mindenről, lépésről lépésre... Micsoda egy patkány ez??? Jah, szar nak szar a gazdája... Ennyi.
Tracyotta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.