Tarlós István főpolgármester szerint 2020 körül várható a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetése.

Tarlós 2020 körülre ígéri a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetését
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Tarlós István pénteken az Echo TV Napi aktuális című műsorában azt közölte: pénteken megbeszélését folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel, és a Volán, valamint a MÁV országos elektronikusjegyrendszer-projektjére rákapcsolódik majd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) projektje.

A BKK projektje befejeződik, méghozzá belátható időn belül – tette hozzá.

Tarlós István hangsúlyozta: egész egyszerűen nem igaz, hogy a fővárost pénzügyi veszteség érte.

A projekt hét fázisból állt, ebből négy már befejeződött 2018 nyarára. Csak azok a kifizetések történtek meg, amelyek mögött teljesítések vannak. Tehát az eszközök túlnyomó részét leszállították, ezek rendelkezésre állnak, csak nincsenek beszerelve

- fejtette ki, kiemelve: szó nincs arról, hogy a projekt bedőlt.

Tarlós István elmondta, az ügyben többek összecsúsztattak két szerződést.

A fővárosi önkormányzat valóban kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal, és ez érvényben van. Ettől függetlenül a BKK önállóan kötött egy másik, kivitelezői szerződést egy német céggel. Ezt mondta fel a cég igazgatósága november 21-én – közölte.

Tarlós István elmondta: Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest és őt olyan vád érte, amely szerint nem igaz, hogy nem tudtak a problémáról. Mint mondta,

"természetesen ez úgy nem igaz, hogy sejtelmünk sem volt arról, hogy ez a projekt akadozik", hiszen nem véletlenül foglalkozott az üggyel egy évvel ezelőtt a Fővárosi Közgyűlés, valamint nem véletlenül fogadott el a testület olyan előterjesztést, amely az ügyet előremozdította volna.

A főpolgármester ugyanakkor rámutatott: azért kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését és azért fokozza le "kicsit" az illetékes főpolgármester-helyettest, mert nem sikerült elérniük a megegyezést a kivitelezővel, amely segítette volna az ügy befejezését, vagy nem mondták fel korábban a kivitelezési szerződést.

A felmondásra megvolt a jogalap, ugyanis nem a BKK mulasztott, sértett szerződést, hanem a szállító – fűzte hozzá.

Tarlós István azt mondta, ha nem mondják fel a kivitelezői szerződést, akkor veszélybe került volna a finanszírozási szerződés.

"Az EBRD besokallt a szállítónak a magatartásától, már-már a finanszírozási szerződés felbontásán gondolkodott"

- közölte a főpolgármester.

Kijelentette: a személyi konzekvenciák fő oka, hogy ilyen kiélezett helyzetet teremtettek.

A tehetetlenség, az időhúzás és az időveszteség miatt kellett most már ezeket a személyi konzekvenciákat levonni – mondta Tarlós István.

A kulturális taóra vonatkozó kérdésre azt mondta: egyeztetnek az ügyben, és kibontakozni látszik a budapesti színházakra vonatkozóan a megoldás.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Inkább TaplóPistát kellene kivezetni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Rossz a cím, tarlós 2017-re tett ígéretet!
Hellcat
@F_Viktor: Húzzák ezt már kurva régóta...Emlékszem anno mesélte BKK-s imserős, hogy ment nagyban ez az e-jegyrendszer bevezetés, közben a BKK lecserélte a vonaljegy és bérlet típusokat, kihelyeztek egy csomó érintő képernyős automatát stb (akkor volt az hogy épphogy bevezették, el is loptak egy csomó papírt a jegy/bérletnyomtatás alapja :D :D ) Na szóval akkor is kibasztak egy csomó embert a BKK tól, mert az hogy a faszba lehet, hogy e-jegyrendszer bevezetés van közben meg ez a tök más valósult meg. Soha nem lesz e-jegy de már vagy 10 éve lopják szana szét a projektet.
Sámannus
Ha nem, akkor meg nem. A t@köm ki van vele.
Qqberci
Inkább TaplóPistát kellene kivezetni...
Eladott Ország
Miközben megállapíthatjuk, hogy az annak idején elhíresült stadionbeléptető rendszer, és még ki tudja mi minden, mellé egy újabb mega-projekt ment a levesbe. Bár ez még folytatódhat. Alkalmasint a stadionbeléptetőre egy a konkurenciánál majd’ háromszoros áron számoló cég nyerte meg, a hírek szerint, a közbeszerzést. Amelynek keretében mintegy négymillárdot ki is fizettek a remekbe-elszabott rendszerre. De Tarlós talán ott is meg tudta volna magyarázni, hogy nem érte kár az adófizetőket. Ahogy semmi más esetben sem. Csak azoknál a kisajátításoknál egy kicsi, ami a mézcsatornák tejfolyóba vezetésénél válnak szükségessé a gazdasági exodus kormányának tündöklése során.
kanadaihirlap.com/2018/11/30/tarlos-szerint-az-e-jegyvilag/
namihami
2020-ra igéri.
Mely időpont, ha a pestiek megint akkora barmok, hogy megszavazzák a stallumát, akkor korlátlan számban és határtalan ideig hosszabbítható.
Britnemona
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.